Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Co dělá z člověka sériového vraha? Nebo policistu, který se ho musí neúnavně snažit dopadnout? Jaké události formují osobnost člověka a určují, jaká lidská bytost se z něj nakonec stane – vrah nebo policajt? Rellik (anglicky vrah pozpátku) je metaforická konstrukce, která obrací příběh sériového vraha vzhůru nohama. Pachatel je dopaden dřív, než se seriál začne vracet zpátky v čase až na samý začátel – k samotnému zločinu a nakonec i vrahovi. Pátrání po zabijákovi je páteří celého příběhu, který se však točí kolem zničeného a zohyzděného detektiva metropolitní policie Gabriela Markhama (Richard Dormer). Záhadný, neústupný a charismatický Gabriel je posedlý pronásledováním sériového vraha, který ho poznamenal nejen fyzicky, ale i duševně. Gabrielovou partnerkou je Elaine (Jodi Balfourová). Je to inteligentní a zanícená detektivka, která se touží zavděčit. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (15)

hanagi 

všetky recenzie používateľa

Mrzí mě, že ten obrácený sled událostí tvůrci nedodrželi až do finále - pardón - až do začátku. Poslední díl vše konvenčně shrnul, vysvětlil a dořešil podle zajetých pravidel. Asi se zalekli, že jim většina diváku neporozumí a tak zabili zajímavý experiment, který vyžaduje poněkud vnímavější a soustředěnější publikum. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Vďaka originálnej forme spracovania, odstupom času pomerne zaujímavý, pútavý počin. Časová slučka, za pomoci ktorej sa rozmotáva samotná story, je zakomponovaná do deja úplne iným, odlišným spôsobom, na aký je divák zvyknutý, a tak chvíľu trvá, než si na tú podivnosť zvykne. Herecké obsadenie je taktiež “svojské”, dalo by sa povedať akési “nemecké”, nie príliš sympatické, no všetci nemôžu byť pekní ako my, a tak je rapídne lepšie, vyrovnať sa s tým čo najskôr. Bola by totiž obrovská škoda, zavrhnúť “Rellik-a” práve pre tieto dôvody, ako som mal pôvodne v úmysle ja samotný. Som nakoniec rád, že som to nevzdal, aj keď v konečnom dôsledku musím povedať, že sa viac menej jedná o “lepší priemer”, než mimoriadny nadpriemer .. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia parádna detektívka od BBC. Bál som sa, že tá obrátená chronológia je len lacná finta, ako urobiť z tuctového pátrania po sériovom vrahovi niečo zaujímavejšie, ale tvorcovia s tým konceptom pracujú skutočne invenčne a celé to výborne funguje, pretože sú tam neustále nové zvraty a prekvapenia. Rozuzlenie som od istej chvíle predvídal, ale je naozaj pekne prepracované, všetky motívy dotiahnuté. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

V době, kdy se točí nápadité a originální kriminální seriály se objeví Rellik. Ten se snaží být originální až to hezké není a tak kriminální příběh vypráví pozpátku. Jenže to jediné, co se jim opravdu povedlo je název seriálu, který když otočíte znamená v překladu z angličtiny vrah. Jde o to, že například hlavní postava má popálenej ksicht a vypadá jak z béčkového hororu, takže to na dojmu moc neudělá. Jenže když ani po třetím díle pomalu nevíte, co se v seriálu děje, tak si začnete uvědomovat, že se nápadu chopil člověk, kterej to prostě nezvlád. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne zaujimava britska kriminalka s velmi dobrym obsadenim. Tiez sposob, akym sa dej odvija, a sice do minulosti, je z pociatku atraktivny, ako sledujeme spustace udalosti. Avsak v istych momentoch uz ide lubiva forma na ukor zrozumitelnosti a tych par sekund, ked sa kvapky odlepuju od zeme, metra jazdia spatne...zacnu byt zdlhave. Nebyt sumara na zaciatku siesteho dielu, menej pozorny divak by mohol stratit suvis z dejom v casti prvej. Kazdopadne nadpriemerna zalezitost. Naposledy som videl Dormer-a v slusnom Fortitude a tam mi prisiel uveritelnejsi a to hral podstatne "vysinutejsiu" rolu. V ramci zanru vedia briti i lepsie. I tak odporucam. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (3)

  • V seriálu se také objeví útoky kyselinou. V Británii se v době natáčení objevili skutečné případy těchto útoků. (morgos)
  • Název seriálu „Rellik“, pozpátku „Killer“ znamená v překladu „Vrah“. (morgos)
  • Seriál se natáčel také v londýnském parku Cambridge Heath, kde se během natáčení našla skutečná mrtvola a natáčení muselo být přerušeno. (morgos)

Reklama

Reklama