Reklama

Reklama

Bozk vraha

  • Česko Vrahův polibek (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Davy Gordon je boxérsky šampión, v tejto chvíli sa mu však práve nedarí. Po prehratom zápase sa rozhodne prijať ponuku svojho strýka a stráviť pár dní voľna na farme, ďaleko od hluku a zhonu mesta. Náhodne spoznáva Gloriu, ktorá pracuje v tančiarni pre gangstra Rapalla. Davy Gloriu ochráni pred ďalším z Rapallových návrhov a tak si získa sympatie mladej ženy. Davy s Gloriou sa do seba zamilujú, chystajú sa vziať a odísť na strýkovu farmu. Tesne pred odchodom si Davy ešte potrebuje vyzdvihnúť peniaze od svojho manažéra Alberta a dohodne si s ním stretnutie. Náhoda však kruto zasiahne do života všetkých postáv. Rapallo nezabudol na úrážku, ktorú mu uštedril mladý boxer a chystá pomstu. Pošle svojich zabijakov, aby Davyho zmlátili, tí si ho však pomýlia s Albertom, ktorý zakrátko zraneniam podľahne. Keď sa Davy dozvie o Albertovej smrti, vydá sa hľadať Rapalla. Sokovia sa nakoniec stretnú v opustenej továrni na figuríny... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (121)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Má to sice sotva pár minut přes hodinu, ale i tak je to zbytečně dlouhé. Na úvodních čtyřicet minut směšně zahrané nudy připadá závěrečných dvacet minut solidního napětí. A je tu stejný problém, který potkal i následující Kubrickův počin. Nesednoucí hudba, zvlášt ten pochodový ukvílený marš při finále. ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Moc jsem od začátků mistra nečekal, ale Stanley znovu zvítězil. Na svou dobu nebývale živě zrežírované a příjemně zábavné stylistické cvičení na téma "jeden muž s nesprávnou blondýnkou v noirových kulisách". Už jen to jak je natočen boxerský zápas a finále se sekyrkou stojí za divácký průzkum. 4 a 1/2* a lepší než The Killing. ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Nad tímto snímkem mi zůstává rozum stát. Chápu, Kubrick prakticky začínal a psal se rok 1955. Ale přijít s něčím takovým? Vážně?! Viděl jsem téměř všechny Kubrickovy kousky a z každého z příběhů prostě sálalo něco značného navíc. Tento počin disponuje tak nepopsatelně fádním příběhem, až mě to velmi těžce zaskočilo. Tohle bylo prostě nic. Jak by potřeboval vyplnit stopáž a nezáleželo na tom čím. Akční scénky jsou na dobu natočeny více než dobře, ale znovu se zopakuji, jsou zasazeny do neuvěřitelně prázdného příběhu. Soundtrack je také příjemný, ale dokresluje pouze zmíněné nic. Herci také vyloženě neoslnili. Celý příběh by se dal shrnout jedním souvětím. Mnoho filmů disponuje srovnatelnou prázdnotou, ale nejsou zkrátka od Kubricka. Úplně nevím, kam zasadit hodnocení. Vyloženě špatný film není. Je však špatný na Kubricka. Brutálně slabé 2 *. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Kubrickov ranný klenot. Killers kiss má jednu nespornú výhodu oproti fear and desire a to že má neskutočnú atmosféru a spôsob akým je natočený je jednoducho nezabudnuteľný. Píše sa rok 1955 a kamera je taká perfektná aká sa aj v súčastnosti nájde len zriedkakedy. Film rozprávajúci o jednom boxérovi, ktorý má najlepšie roky za sebou a jednej dáme v ťažkostiach, ktorých osudy sa spoja, aby vzápetí museli spoločne čeliť jednému zloduchovi a jeho kumpánoch, je plný amerického pátosu a typického prehrávania. Lenže koniec mi pripomenul fantastického opitého anjela od kurosawu a Franka Silveru som si svojim spôsobom obľubil. Jeho víkon nie je síce svetoborný, ale rozhodne nie je taký kŕčovitý ako vo fear and desire. Krásny film - noir, z hútnou atmosférou, ktorý sa oplatí vidieť. ()

(mOnkey) 

všetky recenzie používateľa

Další Kubrickův krátký, svižný snímek. Už zde Stanley experimentuje a rozhodně mu to vychází (sklenice hozená vší silou do obrazu a následný střih a záběr skrz roztříštěnou kameru). Pomalá první polovina dává tušit velkému finále, ve kterém vyniká dramatická hudba a samotná závěrečná potyčka. Tohle se Kubrickovi náramně povedlo! ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Záver filmu odohrávajúci sa v továrni na figuríny sa natáčal 2 týždne, počas ktorých sa zničili figuríny v hodnote 15 000 dolárov (hodnota 147 000 v roku 2021). (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. září 1965 v New Yorku. (Varan)
  • Stanley Kubrick si na financovanie svojho prvého filmu, Fear and Desire (1953), požičal od svojho strýka 40,000 dolárov. Keďže film na seba nezarobil, strýko odmietol financovať jeho druhý filmárskym pokus, a tak si tie peniaze musel zháňať inde. (beso74)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (viac)

Reklama

Reklama