Reklama

Reklama

Šachový princ

  • Česko Šachový princ (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Fahim Mohammad je šachový génius uväznený vo svojom čiernobielom svete. Keď ho otec prinúti opustiť rodný Bangladéš, emigrujú spoločne do Francúzska, kde sa stávajú ilegálnymi imigrantmi a bezdomovcami. Našťastie sa Fahim dostane do triedy uznávaného šachového majstra Sylvaina Charpentiera a začne tvrdo trénovať, aby sa mohol zúčastniť majstrovstiev sveta a dosiahnuť svoj sen. Musí sa tak potrápiť nielen s krutým odlúčením od rodiny, cudzím prostredím a tvrdými pravidlami, ale aj so svojou vlastnou disciplínou a motiváciou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (12)

TomX2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Veľmi, fakt veľmi by som chcel dať tomuto snímku vyššie hodnotenie. Filmov o šachoch nie je nikdy dosť a preto si vážim každučký prírastok do tohto ešte nedotknutého žánrového odvetvia. Naozaj by som si to prial, hľadal by som aspoň nejakú maličkosť, ale bohužiaľ to budem musieť ohodnotiť takto. A to z jedného prostého dôvodu - Šachový princ je jeden z najklišéovitejších príbehov všetkých čias a postava Fahima je snáď najstereotypnejším predstaviteľom týchto neduhov. Šachový princ prehráva v každom ohľade - od postáv, cez dialógy, po kameru až hercov, ale nič z toho sa nevyrovná finálnej šachovej partii, ktorá uráža jak môjho filmového, tak aj šachového ducha. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak nie že by ma film extra bavil, ale na odpad to určite nie je. Film nie je oslavou imigračnej politiky, skôr chce vypichnúť, že talenty sa nachádzajú všade, len ich ťažko dokážeme odhaliť. V krajinách tretieho sveta žije určite veľa ľudí, ktorí by sa u nás uplatnili v oblastiach, o ktorých možno ani netušia. V tomto to uznávam. Samozrejme je ale slniečkárska hlúposť, že všetci migranti sú chirurgovia, hvezdári a mimoriadne talentovaní ľudia. Ale to už nech si vyriešia Francúzi a ak si myslia, že im to pozdvihne životnú úroveň, pokojne nech si tam presťahujú celú Indiu aj Afriku a uvidia sami, či to bude projekt úspešný. Inak filmovo má príbeh nenadchol, ale dá sa to pozrieť. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Filmov so šachom je ozaj málo a keďže ho mám veľmi rád, tak som po Šachovom princovi skočil ako bezdomovec po pečenom údenom kolene a fľaške čuča. A dostal som vlastne to, čo som aj čakal - nič extra, ani nič pamätného. Dejová linka si celý čas ide podľa osvedčenej šablóny. Sympatické bolo aspoň to, že záver sa snažil prísť s návalom emócií. Aj keď to bolo ako keby išiel človek zabíjať muchy stokilovým kladivom. A toho šachu tiež mohlo byť viac. Slabší priemer. 55/100 ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Udivuje mě přízemnost jistých osob, kterých se i zcela neškodný film o nadaném šachistovi z Bangladéše dotkne v jejich urputné snaze bojovat proti imigrantům. Hlavně, že potom, co si zchladí žáhu, často hromadně naklušou k Vietnamcům do večerky. Už jen na truc všem těmhle vymaštěncům přidávám hvězdičku navíc. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Francouzská neškodná celkem příjemná oddechovka s Depardieuem jako trenérem šachu, jehož malý svěřenec uprchlík z Bangladéže, jehož otec je ve Francii ilegálně, vyhraje mistrovství Francie. Story dle skutečnosti, která pro antiimigranty vypadá jako oslava imigrantů, ale já ti viděl jako film o talentu. Závěr je ale fakt sluníčkový doják. ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama