Reklama

Reklama

Extrémne premeny Slovensko – Druhá šanca na život

(relácia)
Reality-TV
Slovensko, 2017, 25x60 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Celosvetovo úspešná reality šou o chudnutí konečne prichádza aj na Slovensko. Buďte na obrazovkách televízie Markíza svedkami tej najväčšej a najinšpiratívnejšej telesnej premeny Slovákov, ktorých trápi čoraz rozšírenejšia civilizačná choroba – ťažká obezita. Odvážni dobrovoľníci si pod vedením skúseného profesionálneho trénera Maroša Molnára dali za cieľ bezpečne schudnúť o polovicu svojej telesnej hmotnosti počas jedného roka a získať tak druhú šancu na život. Ich výsledkami budete skutočne ohromení! Nejde o žiadne rýchle chudnutie, ktoré len dobre vyzerá na obrazovke, ale nič nezmení. V tomto programe tvorcovia sledujú ľudí zvádzajúcich boj s obezitou po celý rok. Aj tie najobyčajnejšie fyzické úkony sú pre nich problém. Natiahnuť si pár ponožiek trvá večnosť, vyjsť po schodoch je často nemožné a pohrať sa s deťmi iba veľký sen.
Chudnutie je rozdelené do štyroch trojmesačných fáz. Na začiatku prebehne týždeň podrobných laboratórnych rozborov a testovanie fyzickej spôsobilosti. Dôjde na nevyhnutné poučenie o správnej výžive. Skúsený tréner osobne vedie každého z účastníkov. Navštevuje ich v ich domovoch a zaistí, aby mali primeranú výživu a cvičili. Dáva im lekcie, ako bezpečne chudnúť a lepšie žiť. Na štarte každej ďalšej fázy účastníkom stanoví váhový cieľ. Pokiaľ ho splnia, čaká ich odmena. Ku koncu podstúpia chirurgické odstránenie prebytočnej kože, ktorá už nemusí pokrývať ich obrovské telá. V úplnom cieli divákom odhalia, aká osoba sa po celú dobu vnútri skrývala a túžila sa dostať von. Úžasná premena, ktorej budú diváci svedkami v každej epizóde, nielen zmení ich fyzický vzhľad, ale aj pohľad na život. Každý z dielov je samostatnou kronikou jednej ľudskej cesty za hľadaním nového šťastia. Licencovaný formát spoločnosti Warner Bros. s originálnym názvom Extreme Makeover: Weight Loss Edition sa úspešne predal do 125 krajín. Aj diváci televízie Markíza si obľúbili pôvodnú americkú verziu šou s charizmatickým kondičným trénerom Chrisom Powellom a jeho krásnou manželkou Heidi. A najlepšia správa na koniec – na Chrisa sa môžete tešiť aj vo vybraných slovenských epizódach! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (12)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Extrémne premeny Slovensko - Druhá šanca na život" je projekt súkromnej, komerčnej televízie Markíza, v ktorom dostalo niekoľko nehanebne vypasených tlstoprdov šancu schudnúť a vizerať a žiť zasa ako ľudia. Pod dozorom a vedením skúseného, profesionálneho trénera Maroša Molnára na sebe celý rok pracovali, cvičili a zdravo sa stravovali. Snažili sa zhodiť nadbytočné kilá. Niektorí z nich uspeli, iní ani moc nie. No slovenská verzia americkej reality show "Extreme Makeover: Weight Loss Edition" sa celkom vydarila. ** ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Trochu som bol skeptický ohľadom toho ako bude vyzerať Extreme Makeover v slovenskom prevedení. Predsa len, charizmatického Chrisa Powella je asi ťažko prekonať. Ale musím uznať, že Maroš Molnár predčil očakávania a jeho vystupovanie a prejav sú mi veľmi sympatické. Formát je prakticky rovnaký ako ten americký, tak som tomu rád, lebo u nás často zvyknú aj zo skvelého formátu show spraviť nejakú afektovanú blbosť. Toto je však jedna z mála show, ktoré majú aj reálny zmysel, hoci to čo je prezentované, tak to je výrazný extrém. Ale myslím, že práve toto je dôkaz, že je všetko možné a verím, že ľudí toto proste dokáže inšpirovať a motivovať. Všetkým zúčastneným vždy fandím, a zároveň ich obdivujem. ()

sator 

všetky recenzie používateľa

Smekám před všemi zůčatněnými, jedinou pihu na kráse a to pořádnou je absence psychologa od začátku. 1. díl: Zuzana 2. díl: Klaudia 3. díl: Monika 4. díl: Milan (156-85!!!) 5. díl: Jan Hodoň (287-110!!! ) 6. díl: Peter mesiar 7. díl: Miša (176 8. díl: Sylva 9. díl: Ruda (180 10. díl: Žaneta a Miriam 11. díl: Marián, 12. díl:Katarina. 13. díl: Miro, muzikant 14. díl: 15. díl: 16. díl: 17. díl: 18. díl: 19. díl: 20. díl: 21. díl: 22. díl: 23. díl: 24. díl: 25. díl: Extrémne premeny Slovensko ()

Sfinkter 

všetky recenzie používateľa

Maroš se snaží o neuvěřitelné věci, kamera by se mohla za účastníky vracet i po určitém čase, jak to soutěžícím vydrželo. ()

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Jediná reality šou, ktorú sledujem. Obdivujem tých ľudí, ktorí sa na to dajú. Ich pevnú vôľu a odhodlanie. Taktiež ľudský prístup Maroša Molnára, ktorý ich neustále povzbudzuje a motivuje, aby prekonali sami seba. Spolupráca lekára, psychológa, výživového poradcu a plastického chirurga je úžasná. Rada by som však videla tých ľudí aj po roku. ()

Cement73 

všetky recenzie používateľa

Klobúk dolu pred tými pár neskutočne tlstými ľudmi, ktorí to zobrali smrteľne vážne a úplne neuveriteľne schudli. Muži si viedli skvele, žene o niečo slabšie. V každom prípade ma táto markízovina vyslovene bavila a bolo skvelé, že si dovolili pozvať aj Chrisa Powella, ktorý o fakte, že je v Bratislave vytrúbil aj na svojom FB :) Trochu mi vadilo, že sa o chudnúceho adepta asi už len málo starali posledný 1/4 rok a väčšinou všetci prišli v rovnakej váhe event. mali ešte viac. V tomto to markíza odflákla. No a sľubované operácie kože sa vôbec neudiali (aspoň nie tak ako tam adeptov pokreslili :) V tomto SK verzia pokulhávala za US verziou. "Trust Maroš" z úst Chrisa znelo neskutočne funny :DD ()

lusa 

všetky recenzie používateľa

Je mi úplne jedno, aký príbeh k tomu vymyslia, či sa z nás snažia vytlačiť slzu, 5* je za obdiv k ľuďom, ktorí našli tú vôľu a toto so sebou dokázali. Kto nebol tučný, ten si málokedy dokáže predstaviť, aké to je nájsť vôľu a spraviť vôbec prvý krok, nieto ešte zmeniť celý život a vydržať. Nielen rok.. Zbytok života. Preto klobúk dole pred týmito tučkovcami, že naberú odvahu vyzliecť sa pred kamerou, že pozbierajú vôľu a dokážu sa dostať do úplne inej životnej dimenzie. Lebo before and after v tomto prípade nie je žiadny fake. Takže 5* nie je ani tak pre reláciu, ako pre všetkých tých obéznych ľudí, ktorí to dokázali. ()

Brano 

všetky recenzie používateľa

Táto show určite mala svoju kvalitu a dávam takisto klobúk dole pred Marošom Molnárom, pred jeho trpezlivosťou priviesť nechutné tučných ľudí späť k normálnemu životu. Nešlo len o fyzickú, ale aj psychickú premenu. Každý ma právo na druhú šancu, takže ja tento projekt hodnotím pozitívne. Jediné čo vytknem je výber ľudí. Niektorí si túto druhú šancu nezaslúžili a len zbytočne prebrali miesto iným ľudom, ktorí by s tou šancou narobili inak. Bolo utrpenie sa pozerať na pár nechutných  jedincov, ktorí dostali zadarmo drahé prístroje, trénera, stravu v hodnote 2 tis. EUR, operáciu v prípade schudnutia až do 6 tisíc. EUR a aj napriek tomu sa niektoré indivíduá k tomu postavili ležerne a ich prístup k cvičeniu a stravovaniu bol na zaplakanie, čo sa odrazilo nakoniec aj v konečnom vážení. Niektoré príbehy už na začiatku v dokrútkach vedeli chytiť za srdce a bolo jasné, že tie osoby budú chcieť určite urobiť maximum na dosiahnutie svojho cieľa. A práve takíto by mali byť vyberaní. ()

brasek 

všetky recenzie používateľa

Komerčné televízie tlačia na diváka, že ak chceš byť "in" tak toto je tá správna relácia pre Teba! Nepáči sa mi taký postoj a nemyslím si, že zahraničná verzia programu mala u nás takú sledovanosť, že všetci sú nadržaní teraz. Na druhú stranu kvitujem, že je to spôsob ako niekto so sebou môže niečo spraviť, zlepšiť si kvalitu života atď. Obávam sa však, že do scenára sa dostanú vymyslené rodinné a pracovné problémy, aby sa zvýšila sledovanosť ako sme svedkami u komerčných tv. ()

Nataniel73 

všetky recenzie používateľa

Na tejto relácii oceňujem fakt, že pôsobí motivačne doslova pre každého. Aspoň pre tých, ktorí chcú svoj život posunúť lepším smerom. A nemusí to byť zrovna chudnutie. Na zúčastnených je pekne vidno, kto má akú silnú psychiku. Pretože všetko je o hlave. Ak to tam nefunguje tak nebude poslúchať ani telo. Maroš Molnár sa ukázal byť skvelý motivátor a jeho pozitívna energia sa prenáša aj na diváka. Je to trochu aj o tom, že minimálne 9 mesiacov účinkujúcich vedú za ručičku a prípadná hanba v televízii je pre nich silná motivácia avšak všetko si musia oddrieť sami a tým, čo sa to podarilo patrí uznanie. ()

Reklama

Reklama