Reklama

Reklama

Chappaquiddick

  • Švédsko The Last Kennedy (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Senátor Ted Kennedy (Jason Clarke) z vlivného politického klanu sjel se svým vozem do vody u ostrova Chappaquiddick. Jeho spolujezdkyně, asistentka Mary Jo Kopechne (Kate Mara) se v autě ocitla v pasti a utopila se. Kennedy tehdy nezavolal policii, jel do hotelu a snažil se vytvořit si alibi s pomocí svého otce a zachránit tak svoji politickou kariéru. (ČSFD)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (4)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Dobré herecké výkony v příběhu, který chce být spíše dokumentem, ale nezachází do informační hloubky, spíše do hloubky psychické. ()

PlysovyMacko 

všetky recenzie používateľa

Rekonštrukcia skutočnej udalosti a jej dôsledkov. Výborná drama, ktorá nezískala veľký ohlas, čo je škoda. Paci sa mi ako film nie je jednostranný, popisuje Teda ako vypocitaveho politika, ktorému ide len o kariéru a zbabelca, ktorý nechce priznať zodpovednost (v scéne s golierom nemal moje sympatie) a rovnako ako cloveka,ktorý predsa nejaké svedomie ma a je ochotný priznať pravdu. Je tu tiež vidieť jeho komplikovane rodinné vzťahy s prísnym otcom a mŕtvymi bratmi.  Vyborne namaskovany Jason Clarke podáva výkon, za ktorý by si zaslúžil minimálne nomináciu. Pri prejave na konci mi ho bolo ľúto, aj keď suhlasim ze ho pred väzením zachránil jeho moc a vplyv. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Chappaquiddick" by som ohodnotil ako celkom schopný životopisný film o ďalšej nešťastnej udalosti, ktorá postihla rodinu Kennedyovcov. Tentokrát však obeťou bola mladá žena uväznená v aute, ktoré spadlo z mosta do vody, ktoré šoféroval senátor Ted Kennedy. Povedzme si pozitíva filmu. V prvom rade poviem, že Ed Helms je tu v trošku inej role, dáva do toho viac serióznosti, je tu celkom dobrý a najmä je super ho vidieť v trošku inej role. Možno ma nakoniec ešte aj presvedčí, že má aj nejaký talent a dokážem mu odpustiť jeho herecké chyby z minulosti. Koniec koncov, všetci si zaslúžime druhú šancu. A týmto filmom ma o tom celkom dokázal aj presvedčiť. Takže mu dávam veľký kredit v tomto. Potom je tu Jason Clarke v role senátora Teda Kennedyho a úprimne poviem, že to bol absolútne vynikajúci a veľmi dobre zvolený casting. Presne sa hodil na túto rolu, dáva Teddymu potrebnú charizmu a istým spôsobom vie filmu dať aj dobrú charizmu. Takže sledovať ho stojí za to. Kate Mara tu toho moc nemá na hranie, ale vo svojej role je dobrá a zvláda to. Len ako som povedal, moc ju nevidíme. Čo na filme funguje je ešte aj fakt, že nepozeráme sa na to cez nejaké súdne spory a prieťahy a podobné veci, ktoré sú už staré klišé. Mám skôr pocit, že sa to tvorcovia rozhodli spraviť osobnejšie a silnejšie. A zvládajú to veľmi dobre. Keby ale mám byť úprimný, tak trošku problémom pre film je fakt, že neviem si v ňom nájsť scénku, ktorá by nejako výrazne fungovala, alebo tomu niečo výrazne pridala. Je to pozerateľné, nenudí to, má to celkom dobrý spád, no neviem, ktorú scénku by som nejako výrazne ocenil. Možno rozhovor medzi otcom a synom, kde Teddy povie pravdu má niečo do seba, alebo posledný dialóg medzi Teddy a Joeom. Ale aj tak nemám pocit, že by mali nejaký výrazný náboj. Film to hrá veľmi opatrne a v bezpečnej zóne, ktorú akosi nechce opustiť, aby nám toho dal trošku viac. Funguje to, ale mám pocit, že to mohlo byť trošku silnejšie. Ale ako celok to funguje a to je hlavné. Ak máte radi životopisné filmy, myslím si, že stojí za pozornosť. Minimálne za jedno pozretie určite. Hodnotenie: B ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Mě se líbilo, že tvůrci nechávají na divákovi, aby si o udělal obrázek sám, což platí zejména pro postavu Edwarda Kennedyho. V jednu chvíli se chová jako klasický politik, který si chce zachránit kůži a s týmem svých poradců vymýšlí, jak z toho nejlépe vybruslit a v té druhé ukazuje tvář člověka trpícího výčitkami svědomí. Tyhle dvě polohy spolu vůbec nekorespondovaly, protože ukazovaly dvě rozdílné osoby, ale zároveň byly od sebe neoddělitelné, na čemž má zásluhu i výborný Jason Clarke. Ono se nejedná o nějaké hlubokomyslné psychologické drama a některé momenty se dotýkají žánrového kýče, ale tady to funguje. Zlatý hřeb přichází se závěrečným projevem, kdy jsem netušil, zda jde o brilantní politický tah, nebo to hlavní hrdina říká opravdu od srdce. 80% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Pro herečku Kate Mara to je druhá role, kdy se stala obětí politika. V seriálu Domek z karet (od r. 2013) ztvárnila mladou ambiciózní novinářku zavražděnou demokratickým prezidentským kandidátem. (Duoscop)
  • Kennedyho klan se pokusil dubnovou premiéru snímku zastavit. (Duoscop)

Reklama

Reklama