Reklama

Reklama

Ouija: Zrodenie zla

  • Česko Ouija: Zrození zla (viac)
Trailer 1

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (168)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Natočit prequel filmu, ve kterém se nestane vlastně skoro nic, o čem bychom už nevěděli z minulého dílu, bylo zvláštní rozhodnutí. Nicméně tentokrát se k věštecké desce dostal Mike Flanagan, a tak je Ouija: Zrození zla po všech stránkách lepší než ta předchozí. Jsou tu zajímavé postavy, je tady napětí, není to zkrátka tak pitomé a nudné a může si to bez obav několikrát dovolit citovat Vymítače ďábla. Pokud jste první film vůbec neviděli, podívejte se rovnou na tenhle a dostanete velmi, velmi kvalitní hororový kousek. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl Ouijy je překvapivě o něco lepší než relativně nudný a nepřekvapivý díl první. Nabízí prequelový příběh rodiny Zanderových, která v prvním díle strašila, retro stylizace je fajn a lekačky a hororové scény v závěrečné části poměrně slušně fungují. Děsivá holčička, nějaké to lítání vzduchem, chození po stropě či stěnách, klasika která neurazí. Jediné dva problémy jsou tradiční hodinový rozjezd než se něco začne dít, který od nudy nezachrání ani slušné postavy. A pak díky tomu, že jde o prequel a víme jak postavy dopadnou je napětí prakticky nulové... těžko se dá fandit a držet palce postavám, když víte jak to skončí. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

A Flanagan opäť váľa! To je borec toto. Neskutočné ako dokáže z už tak niekoľko krát absolútne zneužitého subžánru akým je ducharina, spraviť ešte viac nezaujímavú, nudnú, vďaka prejebanej stopáži absolútne tuctovú sračku, ktorá nie len že nemá čím zaujať, ale miestami v prvej polovici pôsobí doslova odpudivo. Keď raz niekoho na tejto stránke napadne možnosť zvoliť si rebríček "neschopných, precenených režisérov", mám hneď dvoch kandidátov, ktorí sa budú byť o top pozíciu ako Barca s Realom. Prvý je tento tu, no a v tesnom závese nebude nik iný ako Robino Z. Hneď teraz by som dokázal vymenovať tak päť ducharín tohto roku od menej "známych" tvorcov, ktorí sa snažili aspoň o niečo, lebo v tomto počine, akoby chcel tvorca preukázať najmä silu v bohatej slovnej zásobe, než skutočných prvkoch, ktoré divák od takéhoto filmu skrátka očakáva. Neustále sa tu od prvej minúty žvásta kurva jak na nejakom trhu v Krakove pri zjednávaní ceny za kabát z líšky, pričom nebyť tej natiahnutej papuly jak u zubára, len sťažka by som si na niečo pamätal. Snaha o budovanie atmosféry mi tak po množstve premárnených príležitostiach "vyľakať", akosi vyšumela do stratena. Nebyť tej záverečnej 20 minútovky, zrejme by sa tu vynímala krásna "jednotka". Ten však nakoniec celkový dojem predsa len vylepšil, a tak ti milý Mike za tento tvoj pokus, udeľujem celé dve, zaslúžene hviezdičky. Uži si ich, lebo je dosť možné, že ich máš naposledy - 50% ()

titmok 

všetky recenzie používateľa

Nejako mi to hrozne rýchlo ubehlo a to tam JOJka pacla ešte aj reklamy. Úvod aj jadro by ešte ako tak ušli ale ten záver bol taký mišmaš bordel, nevedel som že kto je kedy posadnutý, kto koho zabil a plus ešte ten démon čo vyzeral ako rytier z križiackej výpravy. Najstrašidelnejšie bolo asi ako malá dievčina otvárala hubu asi na 40 cm XD. Neodporúčam pozerať v slovenskom dabingu./ 40% ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Na režisérské židli vystřídal nezkušeného zelenáče ostřílený mazák a na kvalitě to bylo rozhodně znát. Nejenže je příběh o zrodu tisíckrát zajímavější (přestože ho z jedničky znáte), než ta parta nudných hegešáků z minulého dílu, ale můžete se zde těšit i na podstatně lepší herečky. Dokonce nechybí ani jedna mrdatelná zrzka, kde touha protáhnout ji komín byla tak silná, že potenciálního nabíječe neodradila šílená tchýně ani nezletilá švagrová s dobrým přehledem o posledních okamžicích dusícího se člověka. Chování postav v kritických momentech znovu nedávalo smysl, ale to dnes nevadí. Předvolební program doktora filosofie Ivana Bartoše taky nedával smysl, přesto se našlo pár dementů, kteří zapomněli kroužkovat a zvolit tak cestu alespoň o trošku menšího zla. Průběh děje i budování hororové atmosféry bylo tentokrát na úplně jiné úrovni. Nestává se zase tak často, aby byl druhý díl něčeho lepší než první. Světlá výjimka. [63 %] ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (10)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Californii. (rafix)
  • Lin Shaye je jedinou členkou filmového ansámblu, ktorá sa objavila aj v prvej časti. (beso74)

Reklama

Reklama