Reklama

Reklama

Sloboda

  • Nemecko Freiheit (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Nora (40) odchádza od svojho muža a dvoch detí bez jediného slova. Je vedená nevysvetliteľnou silou. Chce byť slobodná. Najskôr odchádza do Viedne, kde stretáva mladšieho muža, ale má pocit, že kultúrne príbuzné prostredie jej neposkytlo dostatočnú slobodu, preto odchádza do Bratislavy. Spoznáva sa s mladou striptérkou Etelou a jej manželom Tamásom, začína nový život. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Psychologický film, ktorý trochu zráža na kolená cesta Nory na Slovensko. Nič proti našim hercom, iba tie dialógy z ich úst nevyznievajú príliš presvedčivo, najmä v angličtine s úbohým prízvukom. Inak je to film vynikajúcej Johanny Wokalek. Jej motivácie sa dozvedáme až spätne v záverečnej dlhej retrospektívnej sekvencii, ktorá tomu dáva zmysel. V deji sa od začiatku ocitáme in medias res, čo je možno trochu škoda, pretože keďže nepoznáme Norine motivácie, tak sa jej cesta do Bratislavy a jej pobyt v nej zdá príliš zdĺhavý. Jedinou skutočne výraznou vadou je teda tempo, pocitová dĺžka je určite cez dve hodiny. ()

Vlad 

všetky recenzie používateľa

Skoda, lebo napriek tazkej artovine to nebol zly film. Trosku menej nezavislosti a viac sustredenosti na jadro problemu a mohlo to byt aj za 5*. Nora je totiz typicka Nemka/moderna zena, t.j. silna emancipovana krava, ktora sa v krize stredneho veku zdohada, ze rodinu vlastne nikdy nechcela lebo to je obmedzujuce. Co potom, ze ma starostliveho manzela a dve male deti! Stastie najde az ked sa znova zacne spravat ako pomatena 15-rocna pubertacka... Pretoze to je sloboda! Bolo by zaujimavejsie namiesto prosteho (priam chapaveho) dokumentovania tohto pomerne rozsireneho "fenomenu" skusit nacrtnut, cim to je, ze prave v dnesnej dobe dochadza u zien k tomuto degenerativnemu ochoreniu mozgu coraz castejsie. Ale to by uz nebol Art, to by sa trebalo aj trosku zamysliet a nielen sa rozplyvat... Ja sam pre seba som aspon na zaver dozicil slobodnej a stastnej Nore utopenie v Dunaji. Thumbs up za tuto moznost! ()

Reklama

Galéria (12)

Reklama

Reklama