Reklama

Reklama

Až na severný pól

  • Česko Až na Severní pól (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pätnásťročná Saša je dcéra bohatých aristokratických rodičov v Rusku koncom 19. storočia. Sníva o ďalekom severe a smúti nad osudom svojho dedka Olukina, významného vedca a polárnika, ktorý sa doteraz nevrátil zo svojej poslednej expedície, na ktorej sa pokúsil dobyť severný pól. Olukin predal svoje poslanie výskumníka Saše, ale jej rodičia to neschvaľujú a už jej dohovárajú svadbu. Saša sa rozhodne vzoprieť svojmu osudu, utiecť z domu a nájsť svojho dedka...aj keby mala ísť až na severný pól. (ASFK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (40)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Senzační dobrodružství, ze kterého na vás dýchá mrazivý vítr a cítíe respekt z pukajících ledových kolosů. Je to o mnoho dospělejší, než rozjuchané disneovky, ale ani tak to neztrácí lehkost a šmrnc. Nadchla mne epizoda v hospodě, kdy se z aristokratky nezvyklé na práci vyexpila v megačíšnici. Moc se mi to líbilo. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Začátek mi přišel takový nemastný neslaný, tak jsem se bál, že to takhle nijaké bude celou dobu, ale naštěstí jsem se mýlil. Hned co Saša vyrazí na cestu, začne podmanivé a velmi zajímavé dobrodružství, které bych strašně rád viděl i jako hraný film. Pak by totiž ten krutý sever vynikl ještě mnohem, mnohem víc. Ale i tak, na to, že je to animák, jsem z toho v nejedné scéně cítil ten Severní pól, resp. místo nedaleko něj. Má to i sympatické postavy (SPOILER hlavně jsem rád, že neumřel kapitán, i když k tomu často bylo blízko KONEC SPOILERU), dobře se na to dívá a kromě začátku to ani nenudí. Možná jen ten konec byl takový moc pohádkový, ale to je jen malá (a spíše osobní) výtka. Nakonec se mi ten film líbil. 4* ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Žeby sme objavili nového talentovaného režiséra na animované filmy? Môžem ľutovať, že som sa v decembri roku 2016 na to nešiel predsa len pozrieť do kina? Odpoveď na obe otázky je v mojich očiach - "Áno!" "Long Way North" je jeden z najlepších animovaných filmov posledných rokov. Okrem nádherných ručných animácií, ktoré pôsobia ako z nádherného obrázku plného farieb a žiadnych čiar je to okrem toho fantasticky napísané, má to vynikajúce postavy, všetky konania sú pochopiteľné, všetky momentky sú uveriteľné a nič nepôsobí nasilu. Okey, možno s výnimkou jednej scénky, ktorá by ale bola veľký spoiler. A preto ju tu spomínať nebudem. Ale udeje sa to asi tak 15 minút pred koncom filmu. A až to uvidíte, pochopíte čo myslím. To je ale asi jediný problém, ktorý by som s filmom mohol mať. Inak musím povedať, že všetky postavy sú pochopiteľné. Je tu silný zmysel pre urgenciu nájsť stratenú loď. Sú tu miesta, kde človek nevie ako to celé dopadne. Je to silné, je to zaujímavé, je to veľmi dobré dobrodružstvo a je to film pre všetky generácie. "Long Way North" doporučujem pozrieť všetkým, čo sú fanúšikmi animovaných filmov. Je to vynikajúco napísaný a nádherne naanimovaný film, ktorý stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Animovaný film popisuje záchrannú výpravu na severný pól, do atraktívneho prostredia zasnežených planín a ľadovcov, ešte k tomu z pohľadu ruských bádateľov. Je síce pravda, že sa rozbieha pomalšie, keď sa venuje najprv rozmaznanému a ctižiadostivému dievčaťu, ale po nastúpení na loď z ostrova Nová Zem sa pohne výrazne dopredu. Začne mať silný dobrodružný a dramatický nádych a baví oveľa viac. Škoda jednoduchšej, v niektorých prípadoch až lacne pôsobiacej klasickej animácie, aj keď nie nesympatickej. Takýto námet by si zaslúžil lepšie výtvarné spracovanie. Ale vcelku je to zaujimavý snímok. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Facka dyznejovkám! Dobře mířená a dobře usazená. Snímek je spíš pro starší děti, pro ty nejmenší fakt ne. Ale nabízí skvělý příběh s atmosférou, která se v mysli dovede zakotvit. Řekneš si: blbej animák, ale pak si stejně uvědomíš, že to bylo perfektní. Nedokonalé animace masírují tvou představivost, což je velká výhoda proti pixaru. Lze doporučit. ()

Galéria (38)

Reklama

Reklama