Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodná televízna hra o študentke prvého ročníka strednej odbornej školy, ktorá sa zo začiatku cíti medzi spolužiakmi menejcenná, no postupne nadobúda sebavedomie. (STV)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dnes už staršia herecká generácia ako stredoškolskí výrastkovia, to je hlavný zážitok z tohto filmu. Zvlášť Studenková ako dievča s nie celkom čistým morálnym profilom je na zjedenie. Ostatní už menej, Šimun na zlatú malinu za najhorší výkon. Kazia to hlavne umelé dialógy, scenár s umelo detinským správaním stredoškoláčky, ale možno to tak v tej dobe, ktorú si nepamätám, mohlo byť. Film je vlastne alternatívou na americké teen komédie o dievčenských stredoškolských gangoch, ale na slovenský socialistický spôsob. –––– Cena človeka sa pozná podľa toho, ako vie prekonávať prekážky a ťažkosti. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Čo si môžu dovoliť oni, nemôžme si dovoliť my!" Stredoškoláčka sa po prestupe na druhú školu stáva obeťou študentských žartíkov hraničiacich so šikanou, na sebavedomí jej nepridá ani slabšia finančná situácia vlastnej rodiny, zapríčinená otcovým pobytom za mrežami. Útočisko nakoniec nájde v zväzarmovskom hi-fi klube, rešpekt spolužiakov si vybuduje organizovaním brigády na železničnej stanici a nakoniec aj hlavná šikanistka vlastným pričinením zapadne do mravného bahna zločinu. Solídna normalizačná inscenácia aké mám rád, nechýba zmysluplná voľnočasová aktivita mládeže, ktorú rozchichotane hrajú herci tváriaci sa, že majú o 5 až 10 rokov menej, hudobná zložka, ktorú by vtedajšia omladina znudene odzívala a morálne ponaučenie. Pani režisérka klasicky dohodila roly vlastným deťom aj jednému nehercovi, budúcemu richtárovi slovenskej metropoly a zaslúžilému členovi KSČ, SDĽ a Smeru. Môže byť. "Sú veci dôležité a taľafatky a to sa treba naučiť rozlišovať." ()

Reklama

Reklama