Reklama

Reklama

Zákon gangu: Mayovia

(seriál)
  • Česko Zákon gangu: Mayové (viac)
Trailer
USA, (2018–2023), 44 h 32 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvorcovia:

Kurt Sutter, Elgin James

Hrajú:

JD Pardo, Clayton Cardenas, Sarah Bolger, Danny Pino, Antonio Jaramillo, Richard Cabral, Maurice Compte, Edward James Olmos, Emilio Rivera, Raymond Cruz (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(50)

Zákon gangu: Mayové je pokračováním ságy Zákon gangu. V seriálu, který se odehrává ve světě po Jaxu Tellerovi, je Ezekiel "EZ" Reyes čerstvě propuštěn z vězení a stává se členem klubu Mayů na kalifornsko-mexické hranici. EZovi, nadanému synovi hrdé hispánské rodiny a někdejšímu zlatému hochovi, se vidina amerického snu začne hroutit pod tíhou kartelového násilí. Zatímco si EZ vybudoval v městečku novou identitu, touha po pomstě jej žene vstříc životu, po kterém nikdy netoužil a jemuž nemůže uniknout. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa oasismanik k tomuto seriálu (12)

Zákon gangu: Mayovia (2018) 

Prvá séria celkom solídny nadštandard. Uplne prvú vec, ktorú si musíte uvedomiť je, že to nemôžete porovnávať s Narcos, Breaking Bad alebo Better Call Saul, to je úplne iná liga. Keď si to uvedomíte, možno si budete Mayans aj celkom užívať.  Vôbec som netušil, že niečo také existuje, pôvodné SoA som mal celkom rád, ale to už bolo dávno a za ten čas sa moje nároky dosť zvýšili, obzvlášť v dobe, keď sú seriály mnohokrát kvalitnejšie ako filmy. Mayans takých kvalít samozrejme nedosahujú, neprinášajú nič nové alebo prevratné, nie je to herecký koncert, scenáristický orgazmus a aj na implementovaní hudby by mohli trošičku zapracovať, pretože pôvodné SoA boli jedným z úplne najlepšie ozvučeným seriálom všetkým čias. Ak to trochu preženiem, Mayans sa ústrednou dvojicou bratov dosť podobá Prison Break: starší brácho, agresívnejší, ale rodina je pre neho dôležitá, mladší rozumnejší, svojím spôsobom génius, ale okolnosti ho nútia robiť veci, ktoré by inak nikdy nespravil. Čo sa môže skurviť, to sa skurví, všetko zlyháva a problémy sa nabalujú. Lenže Mayans nemajú zas až taký nápaditý scenár ani hravosť, majú zaujímavé a veľmi príťažlivé prostredie a zaujať môžu aj fanúšikov pôvodného seriálu. Takže aby som toto tliachanie piateho cez deviate nejako zhrnul: Mayans je celkom solídna oddychovka do týchto bláznivých časov, neurazí, nenadchne, ale dá sa pri tom slušne odsierať čas. A veľmi sa mi páči plynulé prepínanie dialogov zo španielčiny do angličtiny, som rád, že to neodflákli. ()

Perro/Oc (2018) (S01E01) 

Ah shit, here we go again! Vôbec som netušil, že niečo takéto existuje, ale pôvodné SoA som mal celkom rád, tak tomu dám šancu, aspoň pár častí a potom sa uvidí. Uvod je tažký priemer, až tak to nezaujme, dialogy nie sú vyslovene debilné, ale zas to ani nie je žiadny BB, Better Call Saul...no uvidíme skrátka, úvod priemer. ()

Escorpión/Dzec (2018) (S01E02) 

Celá druhá časť sa točí okolo uneseného syna, ojedinele je to ľahko debilné, ale inak dej celkom pekne odsýpa. ()

Búho/Muwan (2018) (S01E03) 

Novým seriálom dávam vždy tri časti a ak prejdú, pokračujem v sledovaní. Noví SoA prešli, nie je to vôbec zlé, nejde sa dlho okolo horúcej kaše, už v prvej časti sa vyložili všetky karty na stôl a pokračuje to v nastolenom trende. Postavy, až na pár výnimiek, nemajú zatiaľ nejakú hlbku, najviac ma asi zatiaľ baví otec mäsiar. Ak sa vyhnete porovnávaniu s Narcos alebo Breaking Bad, ktoré sú samozrejme úplne iná liga, tak sa budete celkom baviť. ()

Bat/Zotz (2018) (S01E04) 

Opäť kvalitná časť, kde sa v podstate stále niečo deje, niektoré veci sa vysvetľujú, iné zamotávajú... ()

Uch/Opossum (2018) (S01E05) 

Dostáva sa mi to čoraz viac a viac pod kožu, niektoré postavy dostávajú trochu hlbky, situacie sa zamotávajú a v podstate všetko sa kurví... ()

Cucaracha/K'uruch (2018) (S01E07) 

Je to rozohraté slušne na všetky strany, tým pádom sa občas vyskytnú nejaké tie nelogické chybičky, pokus o symboliku tiež nevychádza úplne podľa predstáv, ale je pravda, že Mayans vám nedajú ani chvíľu vydýchnuť, pribúdajú nové a nové postavy, každá je svojím spôsobom zaujímavá a na nejakú nudu tu nie je priestor. ()

Rata/Ch'o (2018) (S01E08) 

Po predchádzajúcich náložiach trošičku nuda, prevažne kecacia epizoda a na záver Fight Club :) ()

Serpiente/Chikchan (2018) (S01E09) 

Ďaľšia kľudnejšia, viac kecacia epizoda, ale pravdepodobne dosť dôležitá vzhľadom na budúci dej. Prvých 30-40 minút trošku nuda, ale záverečné udalosti celkom slušne premyslené a vypointované. ()

Cuervo/Tz'ikb'uul (2018) (S01E10) 

Záverečná epizoda prvej série trochu bez nápadu, trochu odfláknutá a herecky mi tiež prišla dosť slabá, dalo sa to spraviť celé aj o dosť silnejšie, ale čo už...druhú sériu pozriem aj tak. ()

Xaman-Ek (2019) (S02E02) 

Zábavná road trip bráchov a zopár nových "tajomstiev". Ako to už býva pri takomto type seriálov, na plno vecí sa absolútne zabudne a vyšumia do prázdna, ale stále je to celkom pohodová a nenáročná zábava zo zaujímavého prostredia. ()

Lahun Chan (2019) (S02E04) 

Ako nebudeme si klamať, tie zápletky, riešenia a dialogy sú priemer, celkom solídny priemer, ale stále to baví, nevlečie sa to, stále sa niečo deje. ()

Súvisiace novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (viac)

Reklama

Reklama