Reklama

Reklama

Zhan lang 2

  • Čína 战狼2 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý príslušník elitnej čínskej špeciálnej jednotky Wolf Warriors, Leng Feng (Jacky Wu), sa po incidente s chamtivým developerom dostal na tri roky do väzenia. Po prepustení sa rozhodol dať svoje schopnosti a skúsenosti do služieb firmy operujúcej v istej africkej krajine. Jedného dňa v krajine vypukne ozbrojený prevrat a on sa ocitá v epicentre bojov medzi znepriatelenými stranami. Neďaleko neho uviazla v následnom chaose aj skupinka čínskych robotníkov a čínsky lekár Dr Chen. Leng berie na seba neľahkú úlohu evakuovať všetkých do prístavu, kde na nich čakajú lode čínskeho námorníctva... (beso74)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (53)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Trzby hovoria jasnou recou - ide  financne o mimoriadne uspesny film. Najma veci v africkej krajine boli mimoriadne na urovni, brutalne prestrelky a akcia nechybaju.  Ked je Scott Adkins v uzadi a nie je v hlavnej roli ako Seagalosaurus, tak ide hned o namakany film.  Hoci pan Adkins ma brutalnu kondicku na rozdiel od Seagalosaura 87 % ()

raimi 

všetky recenzie používateľa

Vlčí válečník podruhé a mnohem nabušeněji. Ten upgrade je fest znát na první pohled. Rozpočet je větší, film epičtější, akce je neskutečně explozivní, a hnaná až na maximální možnou hranici. Jacky je tu za totálního alfa soudruha, kterého nezastaví naprosto nikdo a nic. Má nejrychlejší tank, umí v něm jezdit smykem, vydrží několik minut pod vodou bez nádechu, nejvíc toho vypije, nesejde mu na tom kolik vpichů a průstřelů utrpí, a umí nejlíp salutovat a mávat rudou vlajkou. Je to prostě ten nejvíc cool řízek na planetě, a protože používá i humor a nadsázku, já mu to žeru. Perfetní je taky jeho nemesis Frank Grillo, to je absolutní bad motherfucker, kterej mu řádně zatopí, kampak se hrabe Adkins z jedničky. Samozřejmě se jede hutná komunistická agitka, tentokrát podpořená multikulturní notou, což je v podstatě jedno a to samé. Dvě nejdebilnější utopistické ideologie. A tak je divák oblažován přepáleně patetickými scénami vykrmování malých černoušků, leproidních zombíků z táboru smrti, gospelových zpěvů, a rasově smíšených vztahů. Ale ti čínští kujóni na to jdou od lesa. Odvezou černochům děcka, oplodní místní kočky a zdejší šviháky nechají rozjezdit tankama. Což je naprosto boží scéna, film se nebojí být řádně krvavý, takže se pro nějaké fatality nikdy nejde daleko. Jacky se jako režisér vůbec nezatěžuje otázkami dobrého vkusu, pálí to do diváků obouruč- když kýč, tak absolutní, když akce, tak nadoraz. Občas překvapí nějakým nečekaným úletem- jako je třeba zakončení automobilové honičky v masovém hrobě mezi mrtvolama. To jsem smíchy prskal kolu po pokoji. Tohle pokračování má prostě grády, je odzbrojující svou bezprostřední naivitou, zábavně bizarní, vizuálně moc pěkný, s povedeným castingem. Těším se na trojku. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Na tohle jsem se těšil jako malej kluk a musím říct, že i přes jistý výhrady mě to nezklamalo. Kdo hledá příběh nebo nějakou promakanou dějovou logiku, tak půjde domů s brekem, kdo hledá tvrdou nekompromisní akci Made in China bude spokojen. Jacky Wu má slušný charizma a taky koule natočit film ve kterým se nikdo s ničím nesere, takže pokud máte rádi akci bez ohledů kde se při střetu dvou světů zmasakruje jenom tak mimochodem stovka nevinných civilistů tak jste opět doma a pak i ledacos odpustíte např slabší cgi (to finále opravdu vypadá jak z World off tanks) stejně tak jako mě lehce zklamal Grillo po těch ódách na něj jakože nehrál špatnýho záporáka, ale za těch zhruba 15 minut prostoru co má to není ani na nic zásadního. Každopádně lecos lze doladit a po fantastickém výdělku dvojky a očekávaném větším rozpočtu u trojky se ještě máme na co těšit.70% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel ma sklamal, ale vojenských akčných filmov nie je nikdy dosť, preto som sa stále tešil aj na toto pokračovanie, pričom moju zvedavosť ešte povýšili aj tie neskutočné tržby a tentoraz som už predsa len spokojnejší. Zápletka ani teraz nenaplnila moje očakávania a pritom nepotrebujem nič výnimočné, len nech to funguje aspoň v rámci tých béčkových kritérií, čo sa opäť nepodarilo a motivácie postáv mi tu niekedy prišli úplne mimo, ale predsa len je to aspoň nadmieru svižné, hluchých miest je len pár a aj to hlavne v prvej polovici a atraktívnych prvkov je našťastie dostatok. Veľkým plusom je, že hlavný hrdina je prakticky na všetko sám, prípadne má len minimálne posily, takže na rozdiel od prvého dielu konečne musí čeliť mnohonásobnej presile a oceňujem aj zvolené prostredie, africká krajina uprostred občianskej vojny a aby toho nebolo málo, ešte je tu aj epidémia. Určite musím pochváliť obsadenie, Jacky Wu je stále sympaťák, ktorý je v skvelej forme, sprevádza ho mimoriadne sympatická Celina Jade a pár obstojných vedľajších postáv a sadli mi aj záporáci. Síce sú to len také karikatúry, ale Frank Grillo ma baví a jeho podriadení mi sedeli. Plusom je aj akcia, ale predsa len sa dala ešte vylepšiť. Keďže je to kombinácia akčného a vojenského filmu, tak je akcia dostatočne veľkolepá a rozmanitá, pričom film ponúkne dostatok dlhých akčných sekvencií, v ktorých sa kombinujú súboje, likvidácie, prestrelky, naháňačky, explózie, jednoducho všetko, čo sa tu dá čakať, poteší aj množstvo zabitých a aj nejaké to nasadenie bojovej techniky, ale horšie je na tom technické spracovanie. Hlavne efekty by potrebovali výrazne vylepšiť. Pri nejakých explóziách je mi to prakticky jedno, ale tie digitálne zásahy ma dosť rušili, čo je pri množstve zabitých aj celkom problém. A aj súboje sa dali natočiť lepšie, kamera je zbytočne blízko a aj strihu je podstatne viac, než by malo byť, pričom vidno, že herci to aj tak nepotrebovali. Takže celkovo ma akcia bavila, ale tie digitálne úmrtia ma neustále rušili. Najviac mi sadlo asi celé finále vrátane prehnanej, ale zábavnej akcie s tankami a výborná naháňačka cez dedinu ukončenú dosť morbídnym spôsobom. Takto zaparkovať som teda ešte nevidel. A sadlo mi to aj režijne, technická stránka by potrebovala ešte vylepšiť, ale inak Jacky Wu s týmto žánrom nemá žiadny problém. A u mňa je plusom aj ten pátos, mňa si tá láska k armáde a vlasti vždy získa. Takže síce som predsa len čakal trochu viac, ale tentoraz som už spokojnejší. Je to solídna žánrová zábava, ktorej sa točí len minimálne a ten patos, ktorý ma bavil filmu zaisťuje lepšie hodnotenie. Som zvedavý na trojku, ktorá už bude mať dúfam špičkové technické prevedenie. 71% ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Nestrieľajte! Nestrieľajte! Sú to Číňania." Mňa to nebavilo. Ďalšia naivná agitka, kde okrem akčných scén nič nefunguje. A aj oné akčné scény ma už ku koncu začali unavovať. Je úctyhodné, koľko vystrelených nábojov a vybuchnutých objektov dokázali súdruhovia pokryť tridsaťmiliónovým budgetom, ale do budúcna by to chcelo popracovať aj na iných aspektoch, aby film fungoval ako celok. 40 % ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (3)

  • Zástupcovia Číny zvolili film do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2018. (MikaelSVK)
  • Převážná většina filmových záběrů byla pořízena na africkém kontinentě. Konkrétně se jednalo o Soweto (zkratka anglického South Western Townships, Jihozápadní městské obvody), předměstí největšího jihoafrického velkoměsta Johannesburgu, a Alexandrii, malou farmářskou oblast ležící ve Východním Kapsku, tedy v provincii Jihoafrické republiky. Tanková scéna z druhé poloviny filmu pochází ale už z rodné Číny. Natáčela se v železářském závodě Zhaochuan Ironworks, náležící městu Süan-chua, které se samo nachází v provincii Che-pej. (Conspi)

Súvisiace novinky

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (viac)

Reklama

Reklama