Reklama

Reklama

Zlé časy v El Royale

  • Česko Zlý časy v El Royale (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží neďaleko jazera Tahoe a prechádza priamo cez neho hranica dvoch amerických štátov, Nevady a Kalifornie. Hostia si tak môžu vybrať izbu buď v Nevade alebo v Kalifornii a porušovať či dodržiavať zákony jedného alebo druhého. Tento hollywoodskými celebritami kedysi obľúbený hotel má svoje slávne časy dávno za sebou. Jeho slávu pripomínajú len čiernobiele fotografie slávnych hostí na stenách, chátrajúci luxusný interiér, veľký jukebox so starými šlágrami a neurotický zamestnanec, ktorý sám všetko udržuje v chode. Keď sa v jednom dni v hoteli zíde päť hostí, je to podozrivé. Kňaz, soulová speváčka, dve mladé dievčatá a niekto, kto na prvý pohľad vyzerá ako obchodný cestujúci. Podozrivým je aj hotel El Royale, ktorý nielen vo svojich stenách ale aj pod podlahou ukrýva mnohé tajomstvá. S príchodom noci a ďalších nepozvaných hostí bude mať každý z prítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastné vykúpenie, predtým než sa všetko odoberie do horúcich pekiel. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (13)

  • Tento film môže byť tiež alegóriou na limbo, t.j. miesto medzi nebom a peklom, kam stratené duše prichádzajú očakávať konečný súd. Kalifornia a Nevada tak môžu predstavovať nebo a peklo (nie nutne v tomto poradí). (Astonko)
  • Vzhľadom k živému vysielaniu tlačovej konferencie s prezidentom Nixonom, ktorú môžeme vidieť v televízii, sa dej filmu odohráva 27. júla 1969. (Astonko)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Natáčelo se v Kanadě (Vancouver) a v Los Angeles v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. září 2018 v Austinu na Fantastic Festu. (Varan)
  • Hotel El Royale je inspirovaný slavným resortem a kasínem Cal Neva, který vlastnil Frank Sinatra. (NiWi)
  • Nabízení scénáře filmovým studiím probíhal v utajení. Potencionální kupci si scénář mohli přečíst pouze na tabletu, který po přečtení museli okamžitě vrátit. (tedvidek94)

Súvisiace novinky

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (viac)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (viac)

Reklama

Reklama