Reklama

Reklama

Vianoce a spol.

  • Česko Vánoce a spol. (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Štedrý večer je už za rohom a nič nejde podľa plánu. 92 000 škriatkov v Santovej dielni na darčeky z ničoho nič ochorie a všetci padajú na zem ako podťatí! To je pre Santu veľká rana. Kto pre deti z celého sveta pripraví darčeky pod stromček? Nemá inú možnosť, len so svojimi sobmi a saňami sa musí neplánovane vypraviť na Zem, aby zohnal účinný liek, ktorým svojich pomocníkov vylieči. Po pomerne dobrodružnom lete v búrke pristane so svojím záprahom v Paríži a sánky zaparkuje neďaleko slávneho kabaretu Moulin Rouge a potom konečne dôstojne vstúpi do lekárne so žiadosťou o potrebné lieky medzi nič netušiacich ľudí… A práve v tejto chvíli zistí, že jeho výprava nebude až taká jednoduchá. Pomerne rýchlo a nedobrovoľne sa vďaka neočakávaným nedorozumeniam presunie na policajnú stanicu a potom dokonca aj do cely predbežného zadržania. Našťastie si v tejto zložitej situácii dokáže nájsť nových spojencov, s ktorých pomocou sa mu snáď podarí kúzlo Vianoc zachrániť. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (36)

curil 

všetky recenzie používateľa

Francouzská vánoční komedie v těžkém závěsu americké produkce na stejné téma. Kde je "frantíkovský" Noel, kterého jsem si tak oblíbil ve filmu "Země, odkud přicházím" s Gilbertem Bécaoudem (r. Marcel Carné - 1956), a příběh viděl jako kluk nejméně desetkrát? Dodnes si pamatuji to imaginární zvonění "ding, ding, dong". I když se v příběhu nakonec ukáže, jak se Santa ocitl ve Francii, není to to pravé ořechové. Film zachraňuje v hlavní roli Alain Chabat, ale ty dětičky napříč rodinami jsou opravdu otravné. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Plno nápadů, které tu Alain Chabat má, nezaručí zábavu na celé čáře. Osobně jsem totiž čekal, že když už se jedná o vánoční komedii od Alaina Chabata, tak to prostě bude střelené celé. Jenže ono je to střelené jenom někdy a ve výsledku nic extra. Škoda. Nenapadlo by mě, že po Asterixovi a Rrrrrr!, tohle bude režisérův nejnormálnější film. ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Po Kurtu Russellovi, coby druhý nejlepší Santa, urval stříbro za nej vánoční film Alain Chabat s úkolem sehnat 92 000 balení vitamínu C a to hnedka teďka. Santa po francouzsku je pohodová, milá a nečekaně zábavná komedie, se svérázným hláškujícím Santou v zeleném, který o dětech nic neví, nádhernou paní Santovou v podání Audrey Tatou a výbornými nápady, které Chabat sype ze své bezedné kouzelné nůše takovým fofrem, že je nestačíte sbírat. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemná francúzska vianočná komédia aj na viac ako jedno pozretie. Aspoň 70% by si to zaslúžilo. Vtipné, originálne a podarené hlášky, určené dospelým a starším deťom. Vizuálne tiež veľmi pekné, najmä ak máte radi Paríž. A čím sa líši tento francúzsky Père Noël od amerického? Tento Santa má zelený kabát a netuší, že by mal mať červený. Netuší, že v lekárni treba platiť a vlastne nemá poňatia o svete a preto je tak neskutočne vtipný a sympatický. Jediné mínus pre mňa je trochu slabý scénar, cieľom Santovho výletu na Zem je zohnať obrovské množstvo vitamínu C pre škriatkov, lebo ochoreli a neboli schopní pokračovať ďalej vo výrobe hračiek. Humor, dialógy, sympatické postavy, vizuálna stránka zase film ťahajú hore. Videné v originálnom znení, takže to celé malo ten správny francúzsky šmrnc. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Francúzka komédia o tom, že Mikuláš musí vyliečiť svojich pomocníkov (potrebujú vitamín C), inak nebude kto pripraviť darčeky. Ako sami vidíte, scenár nie nejako komplikovaný. Takže zostávajú len vizuálne efekty a dobre napísané dialógy/vtipné scény. Musím uznať, že ten začiatok nie je zlý: vizuálne predstavenie o tom, ako vo fabrike vznikajú darčeky a úvodné vstúpenie Mikuláša do sveta ľudí mi dokázali vyčariť úsmev na tvár. Potom však film pomerne rýchlo sa zmení na „plochý“ a zbývajúca časť je už podpriemerná – škoda! P.S.: Veľmi malá a vďačná rola pre A. Tautou. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. prosince 2017 v Paříži. (ČSFD)

Reklama

Reklama