Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španielsko La casa de papel (Netflix version) (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Thriller / Mysteriózny
Španielsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvorcovia:

Álex Pina

Hrajú:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (45)

Série 1 (2017) (S01) 

Jediný schopný policajt v celom Španielsku, pochopiteľne ŽENA sa na prvý pohľad zamiluje do páchateľa, legendárneho EL Magnifico Professoreho, ktorý je vždy o krok pred políciou a ak nie je tak mu v poslednej sekunde pomôže náhoda. Prípad sleduje celé Španielska, inšpektorka Ráchel sa 4 x počas vyšetrovania psychicky zrúti, ale aj tak naďalej velí tomuto prípadu, a z času na čas svojím klitorisom vytrie podlahu v jednej z kaviarní, pretože sa tam objaví legendárny El Professore. Ten ctí všetky zásady, jediní čestní ľudia v celej sérii sú zločinči, oslobodí sa pár rukojemníkov ale políciu nenapadne ani jeden krok a pri tom, ako sa oslobodí 16 rukojemníkov má polícia až jednu dymovnicu, kým 35 kilogramová ŽENA Tokio v pohode odtlačí guľomet Browning s množstvom nábojov spolu s debnou o ploche 4 metre štvorcové. Rukojemníčkou je aj dcéra britského veľvyslanca, ktorá sa vylíže s jednou z páchateliek Nairobi, LGBT nesmie chýbať a keď si už už myslíte že to nepríde, 13 epizóda to zachráni - dedo El Professoreho bojoval proti fašizmusu. Liberáli tri orgazmy a ešte si aj vylížu anál a každý normálny divák sa chytá za hlavu napriek skvelej atmosfére seriálu. A čuduj sa svete, jeden zo zdejších exprdov je spokojný s produkciou Netflixu, nakoľko Netflix vie kupovať úspešné seriály iných televízii. Kalap dolu, ruško na tvár... ()

Epizoda 1 (2017) (S01E01) 

Na pilot prekvapivo dobrá časť, pochopiteľne rozprávaná z pozície ženskej postavy, ale na to sme si už viacmenej zvykli. Natočené ozaj pútavým spôsobom, doslova od prvej minúty diváka vtiahlo do deja, najmä telefonát dievčaťa Tokio s mamou a zástup kukiel u nej doma už v 3 minúte dokázal upútať aj ostrieľaného filmového harcovníka. ()

Epizoda 2 (2017) (S01E02) 

Človek musí mať proti policajnému zákroku a vyjednávaniu výhrady, ak o tom čo to prečítal a videl aj iné filmy, ktoré sa viac približujú realite ale zatiaľ veľmi príjemné prekvapenie, časti v ktorých sa vykresľujú vzťahy medzi postavami sa striedajú veľmi citlivo s akčnými momentmi a tak je to zatiaľ veľmi príjemné prekvapenie. ()

Epizoda 3 (2017) (S01E03) 

Ak si človek odmysli tie najhoršie prešľapy ako povedzme to, že jediný hlavný a schopný vyjednávač celej španielskej polície (pochopiteľne žena) sa zosype pri zmienke o jej rodinnom zázemí a to že sa chodí stravovať do najbližšej reštaurácie tak treba uznať že je to jeden z najlepších seriálov z produkcie Netflixu v poslednej dobe. ()

Epizoda 4 (2017) (S01E04) 

A čaro troch epizód je preč. Profesor prejde cez zátarasy pod zámienkou dôležitého telefonátu až k Rachel (úplne štandartne random bezďák z ulice pomáha pri vyjednávaní), fakt nikto nečaká že Denver tehotnú ženušku nepopraví, poľský dgrogový díler z Východnej Európy sa vyhrážal Denverovi a preto ho otec Moskva pridal do týmu, srbský bratia mlátia člena týmu a sú tí najhlúpejší v celom týme, zločinci používajú ruské strelivo a zbrane (ach tá Východná Európa kde väzni šijú rúška pre verejnosť, to ten dokonalý Západ má väzňov ktorí vypáľujú väznice a pri nepokojoch ich umrelo už 8...) ale korunou všetkého je samotný vyjednávač Rachel. Rachel potom ako zbadá profesora v kaviarničke sa mu zverí so svojim životným príbehom,svojím klitorisom utiera kvapky kávy z podlahy ktoré tam dopadli pred dvoma týždňami a tečie z profesora ako Niagárske vodopády. Psychicky labilná žena je jediný človek schopný vyjednávať v celom Španielsku...Zmeniť napínavú kriminálku na romantickú Jednoduchú Máriu za 30 minút môžu iba v Španielsku... ()

Epizoda 5 (2017) (S01E05) 

Diel bez chyby...až nato, že sa vlastne neudeje nič, okrem tak trochu LGBT Tokio Nairobi náznaku. Po postrelení rukojemníka by určite polícia ponechali vedenie dôstojníkovi, ktorý zlyhal na celej čiare. Rachel sa psychicky zrúti, rozdýcha to v sanitke a potom naďalej ničí všetkých neschopných mužov v polícii či tajných službách, nikoho z polície ani len nenapadne odstaviť prívod elektrickej energie do budovy pod zámienkou že došlo k výpadku v celom meste f.e. a nikoho ani len nenapadne akýmkoľvek spôsobom cez ventiláciu či odpadové potrubie použiť akúkoľvek miniatúrnu kameru. Vozidlo záchrannej služby odvezie Rachel, ale lekári súhlasia s operáciou pacienta v prostredí, ktoré má k sterilnému veľmi ďaleko. Ak by bola stotina schopností Profesora a stotina neschopností polície aspoň trochu reálna, už dávno by si bankovky tlačil na počkanie úplne každý. Chápem, že seriál o niečom byť musí, ale chcelo by to aspoň trochu reálny príbeh, ktorý zo začiatku vyzeral naozaj sľubne. ()

Epizoda 6 (2017) (S01E06) 

Tínedžerka spozná podľa spôsobu, akým Denver drží zbraň že nie je zločincom a trojica snajperov na streche budovy to rozoznať nedokážu, potom ako Rachel opustí miesto činu vyjednávanie úplne prestane, viac ako 30 hodín vyjednáva ona sama a nestriedajú sa viacerí vyjednávači aby páchateľa zmiatli...scénarista rovnako ako režisér musia mať veľmi malý...talent. ()

Epizoda 7 (2017) (S01E07) 

Ako na hojdačke, konečne si tvorcovia aspoň na chvíľu uvedomili za aké dokonalé bytosti považujú páchateľov a čo za neschopné svine sú policajti, tak na niekoľko minút tieklo do topánok aj profesorovi, ktorý to však pochopiteľne zvládol. Nuž, policajti už predviedli na ošetrenie aj človeka, ktorému textília ponožky splynula v jedno s kožou a krvavými otlakmi na nohách, ale pocikaný Profesor opäť policajtov prešťal, tentokrát doslova. Avšak vysoko oceňujem fakt že seriál vystihuje reality, verejnosť zbožňuje kriminálnikov a nenávidí plicajtov, pochopiteľne do momentu keď sa nestanú obeťami oni sami... ()

Epizoda 8 (2017) (S01E08) 

Okrem povinnej LGBT vsuvky nad ktorou nemá najmenší zmysel ani na chvíľu uvažovať som sa dozvedel že vo väznici sa fetuje ako na bežiacom páse a dozorcovia nikdy nič neobjavia...Polícia nič nedokáže, strážnici vo väzení nevedia už vôbec nič iba Profesor vyliečil Covid 19 ešte predtým ako vypukla epidémia, začal ťažiť hélium na Melmaku s Alfom a sám preletel okolo sveta v balóne za 15 minút, bez pomoci Williho Foga. A ako inak, Rusko. Ten mentálne zaostalý hnoj ktorý je režisérom tohto projektunamiesto natáčania seriálov mohol ísť namieste detí do fabriky v Číne šiť značkové tenisky pre ľudí, čo tomuto seriálu nadelili 90%... ()

Epizoda 9 (2017) (S01E09) 

Že policajti sú neschopní blázni iba Profesor je lietadlo sme si už zvykli, aj keď extrém v prípade toho že identikit zostavuje svedok v hlavnom vyjednávacom štábe by vysmialo aj dieťa ktoré sleduje Kobru 11 a rovnako tak spôsob ktorým sa dostal k vysielačke, v nezamknutom policajnom vozidle a bez použitia kódu ihneď zistil že táto hliadka pôjde okamžite jeho hlásenie preveriť (čiže policajti sú poctiví, ale jediný Profesor je inteligentný). Profesor zakáže celému týmu sledovať správy ale tie sledujú Berlin či Nairobi vo veľkom, vďaka čomu sa opäť pohádajú. Až tak, že na záchode dôjde k momentu, kde na seba mieria hlava nehlava a Denver má na muške Berlina a Helsinky, rovnako tak oni dvaja mieria na neho. Patová situácia. Iba žeby Oslo mieril odzadu na hlavu Denvera s M-16, pri ktorej úsťovej rýchlosti projektilu z hlavne by Denver ešte ani nepočul výstrel a už by mal mozog (ak nejaký má) na stene...Aha, zabudol som. Oslo aj Helsinky sú Srbi, Východná Európa, nedokážu sami myslieť...Rovnako tak ako Netflix, pretože keď sa v tretej epizóde zhovárajú tak je to srbsky, ale v 9 už španielsky a čuduj sa svete nikto zo Španielov im nerozumie...toto ide iba na vrub verzie ponúkanej na CZ/SK Netflixe, ale aj tak. Tomuto ja viac ako jednu hviezdu nedám, napriek miestami dobrej atmosfére. ()

Epizoda 10 (2017) (S01E10) 

Profesor je ako vždy krok pred políciou, jeden bradatý ujko odstaví celú políciu, prípad sleduje celá krajina ale do lekárne nepošle povedzme kukláčov či viacero hliadok z najbližšieho oddelenia, aby to tam zaistili, ale Professore tam ako vždy dorazí prvý. A moment, keď hlavný vyjednávač, ŽENA RACHEL, sama proti všetkým v mužskom svete, ktorá sa pri prvých problémoch psychicky zrútila a prirodzene jej klitoris vytieral podlahu kaviarne pri prvom pohľade na EL Professoreho, vstúpila do budovy kde prebieha rukojemnícka dráma asi ani nemá zmysel vyjadrovať. A Berlin, drsný chlap sa pri prvej výčitke na svoju adresu od Rachel zosype, miesto toho aby ju zadržal a políciu držal v ešte väčšom šachu. Áno, nie je to podľa skutočnosti, ale k skutočnosti sa to ani len nepriblížilo, ale režisér Álex Pina sa evidentne sám pod perinou v noci hrá že je El Magnifico Professore...hudba a atmosféra stále stoja zato, ale celá lúpež je úplne zbytočne dlhá a už je najvyšší čas aby s peniazmi odišli, odrazu sa Rachel stane šéfkou Interpolu a bude po zločincoch pátrať v Karibiku a Berlin sa pokúsi získať aj peniažky ostatných...ale možno to bude vyzerať trochu inak,ale nie som si istý či na to ešte budem zvedavý. ()

Epizoda 11 (2017) (S01E11) 

Demencia tvorcu už presahuje všetky medze, tú neschopnú kravu ktorá vedie ten prípad by pri tomto podozrení už dávno odvolali (čo by bolo pre jej pochybenia už asi 3 či 4 krát v priebehu seriálu) ale namiesto toho končí v putách jej kolega Angel. Ďalším skvelým momentom je xenofóbne urážanie slovanskej gorily, seriál natočila neskutočne úbohá zakomplexovaná nula vyhovaná zrejme na paneurópskej akadémii načipovaná na zlo z východu, genderovú rovnosť atento bullshit. Výborný úvod s tancom páchateľov na pesničku Bella ciao je tak opäť zničený jediným človekom, tvorcom Álexom Pinom. Čuduj sa svete, prasa ktoré natočilo toto pracovalo ako novinár (zdroj Wikipedia a profil autora na sociálnych sietiach), a novinárske prasnice vždy vykresľujú políciu ako neschopnú a obhajujú pedofilov, vrahov a násilnikov a z ich zločinov obviňujú neschopnú políciu, štát, spoločnosť ale nikdy nie páchateľov. ()

Epizoda 12 (2017) (S01E12) 

Znalci z čsfd nadelil po 5 * zato že: španielska polícia nemá pripravenú zásahovú jednotku v prípade ktorý sleduje celá krajina, španielska polícia disponuje jedným kusom dymovnice, 35 kilová Tokio odtlačí guľomet Browning spolu s debnou o veľkosti 4 metrov štvorcových, políciu nenapadne vtrhnúť po otvorení dvier rukojemníkmi do budovy lebo Rachel dosiahla siedmy orgazmus pri trtkačke s El Magnifico Professore...Toto sa ani nedá brať vážne, aj keď atmosféra by povedzme stála zato, ale zo zločincov - úplne nečakane - padol ten z Východnej Európy... ()

Epizoda 13 (2017) (S01E13) 

Predstavte si tú smolu polície. Rachel si prehrá iba prvý odkaz a Angelova matka sa jej nedovolá. 4 krát psychicky zrútená ŽENA stále šéfuje prípadu, ktorý sleduje celá krajina a iba El Professore má všetko naplánované a aj keď mu niečo trošku nevyjde, aká náhodička, náhoda je na jeho strane a povestné šťastíčko ho neminie ani vtedy, keď má matka informácie pre Rachel, ale nezavolá na políciu ale práve veľkému EL Magnifico Professore...napriek atmosfére úbohý dej. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Pribeh v podaní bývaleho novinára (našťastie už bývaleho) trpiaceho celoživotnou traumom, ktorú si kompenzuje na vyobrazení nesxhopnej polície a na systéme bánk. Hlavný hrdina, ktorého si autor idealizuje a stotožňuje sa s jeho činmi kritizuje bankový system a bohatych ľudí a sám túži po bohatstve, Rache ako emancipovaná žena v policajnom svete kde sa ťažko dostavala po kariernom rebríčku nahor je po 6 dňoch hotová z El Magnifico Professero a doslova z neho tečie (táto postava musí urážať všetky ženy a mnohých mužov, ktorí vedia ženy vo svojom živote oceniť a nežijú v nejakom vymyslenom svete diskriminácie žien a pozerajú sa na ne v prvom rade ako na ľudské bytosti bez akychkoľvek predsudkov), zmysel príbehu sa straca v 3 casti úvodnej serie keď by už boli páchateľom davno odstavené inžinierske siete a boli by bez akehokoľvek kontaktu so svojim El Magnifico Vodcom. Interakcie medzi postavami a vyvoj postáv je nezvladnutý uplne, Helsinky straca nervy kvôli nedostatku spánku ale následne potom ako zabije Osla a uvidí umierať Moskvu je opäť na vrchole síl, výstup 17 rocnej dievčiny voči riaditeľovi tlačiarne iba podčiarkuje hodnoty Západnej civilizacie bez rešpektu voči starším ľuďom (sadnite si raz za čas k poháru piva k 18 ročným študentom ktorých poznáte z futbalu a ich priateliek a zistíte čo za názory vyznava táto generácia - česť výnimkám) a celkovo má serial primitivny príbeh - profesorovi sa niečo pokazí, policia na niečo príde ale profesor na to predtym myslel. Tým príbeh straca zmysel pretože nič by sa nemalo stať keďže na všetko profesor mysle a Netflix nás mohol tejto sračky ušetriť a nechať ju divákom španielskej televízie a ich ovciam so všetkými zlými postavami vylučne z Východnej Európy...málokomu sa podari pokaziť tak dobrý nápad a režisér by mal navštiviť psychiatra.V dnešnej dobe je poruchu osobnosti či pocit menejcennosti možné liečiť a vyhľadať odbornú pomoc nie je hanbou už ani v našich končinách... ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Tá obrovská smola v policajných radoch, El Professore sa ponáhľa domov za denného svetla, ale keď sa už stmieva stále čaká na inšpektorku Ráchel, Sanchez ho veľmi rád odprevadí priamo na miesto kde sa snaží polícia získať dôkazy, profesorovi nezavolajú taxík ani ho neodvezie hliadka povedzme dopravných policajtov ale ponúkne sa odviesť ho bývalý manžel Ráchel aby El Magnifico Professore získal aj tieto dôkazy...Tokia sa vzoprie Berlínovi a keď povie že je proti jeho názoru herečke až stvrdnú bradavky od feminizmu, potom sebavedome nabehne do miestnosti kde sedí Berlín a samopal Uzi obťahuje pred jeho tvárov ale pár sekúnd predtým kráča po chodbe ako samotná bohyňa pomsty Nemesis...Vyzneje to trochu ironicky, ale najlepším momentom epizódy je to, ako sa Helsinky rozlúči s Oslom, prirodzene ako by to vyzeral keby prežil človek z východnej Európy a umrel kokrešpaniel... ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Tak ako som to v komentári k predchádzajúcej epizóde predpokladal jedinečný El Professore opäť všetkým prejde cez rozum a opäť nielenže presne vie že z forenzného príde na výsluch bývalý manžel Rachel úplne presne vie že s ním pôjde domov. Toto by malo problém zožrať aj 12 ročné decko ale povedzme. Potom však prichádza moment s veľkým M. 35 kilogramová Tokio zmláti polovicu zásahovej jednotky španielskej polície a opäť jediný EL Magnifico Professore presne nachystá každého člena na výsluch, pretože presne vie ako bude vyšetrovateľ postupovať.Ešte aj dej Avangers je bližšie k realite ako tento seriál čo je s ohľadom na solídnu atmosféru naozaj veľká škoda. ()

Epizoda 3 (2017) (S02E03) 

El Magnifico Professore opät (zatiaľ ešte iba v 16 epizódach po sebe) prejde cez rozum polícii, to ako postupuje Rachel už nedáva žiadny zmysel, Berlin s Nairobi riešia nezmyselný femini patriarchát bullshit a tak do ide do zabudnutia aj naozaj vydarený úvod a konfrontácia Berlina s Riom, kde predtým ako ho chce Berlin popraviť (ako vždy) zabudne zatvoriť dvere aby tam prišla femme fatele no.2 Nairobi, zatiaľ čo femme fatale no.1 Tokio exceluje počas vypočúvania...ak bude celosvetová tvorba podliehať kritériam genderu nik sa nebude môcť čudovať že sa ľudia vrátia k 50 rokov starým filmom. Ak sa totižto niečo snažíte vtlačiť do mysle ľudí nasilu prirodzene to v nich vyvolá odpor. ()

Epizoda 4 (2017) (S02E04) 

Odvážna novinárka - pochopiteľne žena, policia klame, El Professore vycíti pascu a ako inak s políciou opät vybabre (síce aj v ďalsej epizóde ale to nie je podstatné, stane sa to...) verenosť na strane kriminálnikov (aspoň to je v seriály reálne) a Kamerún, Kamerún, Kamerún...Paradoxne prave časť v ktorej sa nič podstatné neudeje je jednou z najlepších (v tejto sérii). Akekoľvek vysvetlenie toho, prečo nebola kráľovská tlačiareň peňazí odstavená od onžinierskych sietí pochopiteľne chýba, nakoľko by skalnym priaznivcom seriálu došlo že pointa seriálu sa stratila v 3 epizóde prvej série a to naštve... ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Autor si zrejme uvedomil že s gender femme fatale tlačil priliš na pílu a znenazdajky sa spamätá policajtka Rachel a rukojemník Monica sa zachová ako hlupaňa a prepinať začne aj ďalšej žene Nairobi, lenže to že prestanú mať vlhké gaťky všetky naraz v tej istej epizóde to čoho sme boli svedkami v predchádzajucech epizódach aj tak nezachráni. A žiadne obavy, El Professore sa aj z tejto šlamastiky určite dostane... ()

Súvisiace novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (viac)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (viac)

Reklama

Reklama