Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nerozluční kamaráti Štěpán a Kendy sú študenti maturitného ročníka gymnázia v malom okresnom meste. Obaja majú umelecké ambície - jeden skladá verše a druhý ich zhudobňuje. Riaditeľka školy však považuje Štěpánovu tvorbu za nemravnú, a po škandále s pesničkou im vnukne nápad urobiť niečo poriadne, napríklad naštudovať divadelné predstavenie. Chlapci sa rozhodnú pripraviť experimentálne divadlo, ktoré by sa zapísalo do dejín mestečka. Voľba padne na hru Josefa Kajetána Tyla Lesní panna aneb Cesta do Ameriky, ktorú naštudujú v trochu netradičnom prevedení - s hudbou, spevmi a radom neobvyklých rekvizít. Kým Kendy v divadle vidí príležitosť poriadne si užiť, pre Štěpána je to šanca zblížiť sa s pôvabnou Marcelou Borůvkovou, prezývanou Borůvka, o ktorú sa uchádza aj uhladený úradník Nádeníček. To, čo bolo pôvodne len študentskou recesiou, sa obom autorom začne čoskoro vymykať z rúk, a to nielen v dôsledku svojrázneho hereckého obsadenia, ale tiež vďaka informáciám v tlači, o ktoré sa postará otec jednej zo spolužiačok. Udalosť naberá na význame, a dokonca sa ozve aj televízia, ktorá prejaví záujem nakrútiť o predstavení reláciu. V tej chvíli je Štěpánovi s Kendym jasné, že katastrofa je neodvratná... (TV JOJ)

(viac)

Hrajú

Súvisiace novinky

Zemřel herec Jiří Hálek

Zemřel herec Jiří Hálek

19.12.2020

Ve věku 90 let nás včera opustil český filmový, televizní a divadelní herec Jiří Hálek. Rodným jménem Hugo Frischmann vystudoval pražskou DAMU a ve filmu se poprvé objevil v roce 1948 v kraťasu… (viac)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (viac)

Reklama

Reklama