Reklama

Reklama

Bratia Sistersovci

  • Česko The Sisters Brothers (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (109)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ako westernový fanda a navyše i fanda J. Phoenixa som bol max. natešený, ale už po prvej polhodine mi bolo jasné, že to nebude nič moc. Strašne sa to vlečie, až v polovici filmu sa začína rysovať nejaký základ príbehu, ale režisér ho nejak nechcel dorysovať...Božské herectvo Phoenixa tu režisér nedokázal využiť, navyše kamera ho berie väčšinou len z diaľky a bočných uhlov, takže jeho mimika, silná herecká zbraň je rázom v čudu...Kľúčová scéna bola bezpochyby hľadanie zlata, tam sa to zlomilo a hovoril som si, tak a teraz sa to rozbehne!! a budú sa diať veci ..., no ono sa aj udeje , ale nie tak ako si to divák predstavoval. Popravde po tejto scéne som len čumel ako sa dá film pekne dojebať a ukončiť ho tak, že si divák povie a to je všetko? Bohužiaľ je...60% aj za scénu s prehltnutým pavúkom! ()

Listeroman 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkně natočený, ale příběhová stránka bohužel trošku pokulhává. Zápletka a některé scény či postavy částečně připomínají starší westerny, což určitě není špatně, ale něco tam prostě chybělo. Možná kdyby přibylo trošku humoru a film dostal takový ten lehce Coenovský/Tarantinovský nádech... Příběhová linie totiž není nějak zvlášť zajímavá a i když se ve filmu najdou některé hodně povedené momentky, tak je to do těch dvou hodin až příliš roztahaný. Každopádně jsem ale rád za takový menší návrat westernů mezi hlavní žánry. Buster Scruggs sice nic moc, ale z posledních let (2012-2018) Django, Revenant, Hateful Eight, Bone Tomahawk, Brimstone a teď Sisters Brothers celkem oživují tenhle můj oblíbený žánr. Jen tak dál. ()

Reklama

LordGrayDog 

všetky recenzie používateľa

Komédia? Ale kdeže. Sama o sebe scéna s vyliatím toho sajrajtu do vody ma bude strašiť ešte dlhý čas. Film mi pripomenul poviedku z nedávneho filmu bratov Coenovcov “The Ballad of Buster Scruggs“ až na to, že v tomto filme nuda nehrozí. Skvelé, že do toho filmu napratali takých dobrých a obľúbených hercov ako je Phoenix a Jake. Palec hore. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Láká hlavně obsazení a v tomto případě nemůžu říct, že by někdo zklamal. Zásluhu na tom mají i výborně napsané postavy, které dávají hercům solidní prostor. Špatná nebyla ani stránka příběhová, ale tady film dojíždí na to, že se Audiard snažil o netradiční uchopení žánru, což spočívalo především v až příliš častém filosofickém blábolení. Chápu, že tenhle prvek tu pro kontinuitu vyprávění být musel, ale z mého pohledu byl nadužívaný. Zkrátka to chtělo méně kecání a více střílení. Podívat se na to dá bez problémů, ale přece jen jsem čekal trochu víc. 70% ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Je to rozľahlý western, ktorý je tiež intímny. Film má chvíle vtipu, ale aj zdrvujúcu tragédiu. Ponára sa do väčších tém, ako je vplyv otcov na synov a ako chamtivosť a industrializácia vedú k devastácii životného prostredia, a predsa ponúka nádej na vykúpenie. Je tu skvelá chémia medzi Joaquinom Phoenixom a Johnom C. Reillym ako oddanými súrodencami. Po hereckej stránke je to bravúrne. 7,5/10 ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama