Reklama

Reklama

Bratia Sistersovci

  • Česko The Sisters Brothers (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (109)

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Pro mě (zcela subjektivně) nejlepší western, který jsem za poslední dobu viděl. Pamětihodné obsazení v kombinaci se skvěle vykreslenou hrou morálních dilemat a neúprosné osudovosti ve mně v ne zrovna dobré náladě opravdu udeřilo na tu správnou strunu. V jádru velmi smutný a hořký film (rozhodně ne komedie, jak se mnohde píše) o bratrství a o tom, že v životě zkrátka spolkneme sem tam nějakého toho pavouka. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ako westernový fanda a navyše i fanda J. Phoenixa som bol max. natešený, ale už po prvej polhodine mi bolo jasné, že to nebude nič moc. Strašne sa to vlečie, až v polovici filmu sa začína rysovať nejaký základ príbehu, ale režisér ho nejak nechcel dorysovať...Božské herectvo Phoenixa tu režisér nedokázal využiť, navyše kamera ho berie väčšinou len z diaľky a bočných uhlov, takže jeho mimika, silná herecká zbraň je rázom v čudu...Kľúčová scéna bola bezpochyby hľadanie zlata, tam sa to zlomilo a hovoril som si, tak a teraz sa to rozbehne!! a budú sa diať veci ..., no ono sa aj udeje , ale nie tak ako si to divák predstavoval. Popravde po tejto scéne som len čumel ako sa dá film pekne dojebať a ukončiť ho tak, že si divák povie a to je všetko? Bohužiaľ je...60% aj za scénu s prehltnutým pavúkom! ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

» Vidieť v spoločnej scéne, t. j. v jednom filme súčasných „velikánov herectva, ” Jakea Gyllenhaala s Joaquinom Phoenixom, je samo o sebe určite prospešné, ale pod kolónkou - réžia, podľa mňa nie je najvhodnejší kandidát, i keď... « 『 Od francúzskeho režiséra Jacquesa Audiarda som doteraz videl iba čisto rýdze neanglicky hovoriace veci, čiže Proroka s Dheepanom už dôverne poznám, obidva ma bavili i zaujali, a asi aj kvôli tomu, že sa v nich rozprávalo materinskou rečou 』Spomínané DUO dopĺňajú John C. Reilly, ktorý si zahral jedného z bratov, staršieho Elia Sistera, čo tvorí nerozlučnú dvojicu so svojim mladším súrodencom Charliem a Riz Ahmed, z ktorého je štvaná zver, a máme tu hotové k-v-a-r-t-e-t-o. _ Na neho sa zamerajú bratia Sisterovci, a tí sú profesionálni lovci odmien s koltami, ktoré tasia veľmi ľahko a rýchlo, a tak ich protivníci väčšinou skončia na psí tridsiatok. Akýmsi prostredníkom je istý John Morris ( Gyllenhaal ), ktorý má za úlohu najprv vystopovať Hermanna Kermita Warma ( Riz Ahmed ), a hodiť ho do náruče týmto dvom lotrom, ktorí ho budú mučiť, pokiaľ nepovie, ako sa to má s tým „receptom, ” aby sme boli v obraze, o čo de-facto vlastne ide, tak načrtnem, že máme rok 1851, keď kopačov zlata bolo všade neúrekom... Morris si to rozmyslí, skamaráti sa s Warmom, utečú, budú stopovaní nielen sisterovcami... Toľko skrátka k hlavnému dejstvu. _ Film je to dosť aj surový, sú tu naozaj brutálne sekvencie, ktoré sa perfektne hodia do tohto časového obdobia. Títo štyria herci sú nadštandardní. Pochválim to, že nikdy poriadne neodhadnete, čo sa dopredu stane ? Je to skrátka - nepredvídateľné ! Ale film sa občas vlečie, ba ani strih nie je tým, čo by som chcel vychváliť, kedy sa väčšinou zameriavam na to, ako sú pospájané všetky scény, ktoré sú nekonzistentné, čiže nedržia pohromade, čo dávam za chybu i režisérovi, ktorý sa očividne zľakol pracovať na takom veľkom projekte, s väčším rozpočtom a hereckými hviezdami na čele ! ()

adam9 

všetky recenzie používateľa

Bratrské duo (Joaquin Phoenix a John C. Reilly) jezdí od města k městu, kde na příkaz jejich šéfa Komodora zabíjí různé lidi. Když se vydají na stopu po chytrém zlatokopovi, který má zázračnou chemickou formuli na efektivní rýžování zlata, tak se příběh zajímavě zaplete. Avšak do té doby se toho moc nestane, a to je trochu problém, protože už jsme v polovině filmu. Po většinu času jde tedy o pomalou, víceméně neakční dobrodružnou komedii. K pár střílečkám sice dojde, většina z nich se ale odehrává spíše ve tmě, takže nic nevidíme. Rozdíl osobností obou bratrů se během jejich věčného cestování projevuje zejména v humorné rovině. Největší pochvalu ale Audiard sklízí za to, že i přes tu nezáživnou cestu napříč Kalifornií si divák přesto k oběma bratrům vytvoří pouto, a i když se jedná o obyčejné vrahy, jejich osud mu nebude lhostejný. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Dlouho se mně nestalo, abych po shlédnutí filmu byl tak na rozpacích, jako v případě The Sisters Brothers. Herecky je to tady totiž jeden velkej koncert. Příběhově tu ale trošku strádám. První hodinu se nic moc neděje. Na road trip western je tenhle film až moc velký lážo plážo. Pořád v sobě má ale takovou zvláštní tajuplnou atmosféru, že i když u filmu na jednu stranu mám tendence usínat, nutí mě další scény sledovat dál a čekat, co se z toho nakonec vyklube. Nakonec bych snad i mohl říct, že pokud je někde promarněný potenciál, tak je to právě v případě tohoto filmu. Na jednu stranu jsem ho dokoukal, několik dní po shlédnutí nad ním neustále přemýšlím, ale i přesto jsem si během filmu tak nějak říkal, že by bylo fajn, kdyby se v něm také něco dělo. Film, který si dokážu představit, že ho dál doporučím, ale zároveň budu čekat na názor. Tak moc rozporuplný jsem po jeho shlédnutí byl a několik dnů na to stále jsem. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama