Reklama

Reklama

Recenzie (7)

PKD 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vše podstatné jsem již napsal v komentáři. Tak jen dodám, že zaujal často se opakující hudební motiv tohoto dílu. Nevím, zda se zcela hodil, ale ke konci to opravdu úchylně/paranoidně podkreslovalo celkovou atmosféru. Bear McCreary opět prokázal, že jeho majsrtštyky typu, BSG, Caprica a tv Terminátor: TSCC, nebyly náhody. A povídka vs.předloha? Ta je zde tradičně téměř zcela změněna, leč s výslednou (jak jsem již též zmínil v kom.) totálně paranoidní atmosférou, která je pro Dicka většinu jeho tvorby ZCELA typická. Takže mi to v tomto př.ani neva, že zde opět vznikl prakticky nový příběh. ()

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Časť, ktorá je až nechutne aktuálna. Ale vlastne kedy to tak nebolo? Iba pár štátov malo možnosť zažiť slobodu názorov a nebyť držaní v jednej línii, kde mať iný názor bol v podstate zločin. Takže roky pribúdajú a ideme späť do minulosti. Buď máte náš názor, alebo nesprávny názor. Vyberte si. Slušne spravené. Bolo pekné vidieť netuctový párik, ktorý prechádza krízou, pretože jeden z nich vybočuje z radu a čoskoro sa stane ozdobou na slogane KILL THE OTHERS. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na tejto sérii adaptácií sa mi páči, ako sa niektoré prvky z príbehov podobajú na niektoré prvky z už raz zadaptovaných Dickových diel na celovečerné filmy. Je to samozrejme dané predlohou, ale aj tak. Kill All Others pripomenie napríklad reklamami alebo trochu aj vizuálom mesta Minority Report. Príbeh je už úplne odlišný a akosi si ani neviem spomenúť, či som čítal aj predlohu. Baker je v hlavnej úlohe bezchybný a Vera Farmiga ako manipulatívna politička detto. ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Být paranoidní je stejně nebezpečné, jako mít k paranoi dobrý důvod. V Dickuniversu je paranoia jedním z nejčastěji probíraných témat. To protože Dick nebyl ovčan....byl jedním z těch "others", o kterém tato povídka pojednává. I proto je jasné, že pointu tohoto příběhu pojme každý jinak. Za mě to mohlo být ponurejší, protože v menší míře se to už děje... . ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama