Reklama

Reklama

Ozark

(seriál)
Trailer 4
USA, (2017–2022), 44 h 30 min (Minutáž: 52–80 min)

Hrajú:

Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Esai Morales, Jason Butler Harner, Clayton Rohner, Sean Freeland, Ralph Alexander, Skylar Gaertner, Josh Randall (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(44)

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Videá (11)

Trailer 4

Recenzie (157)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Namotal som sa už pri úvodnom monológu o % šanciach na šťastný a spokojný život. Veľmi skoro sa dostavil dojem, že pôjde o akýsi mix seriálov Perníkový táta a Banshee. Postáv je tu toľko, že by aj Hra o trůny závidela. Všetky sú však dostatočne iné, nesplývajúce, zábavné, nezbytočné a dej obohacujúce. Prvá séria je skôr rodinné dráma na pozadí ktorého sa odohrávajú mafiánske kšefty/pletky. Od druhej série, keď už všetky postavy a prostredie dostatočne poznáme, sa do popredia derú gangsterské praktiky naplno. A to tak silno a kvalitne, že o 5* parametroch už nebolo žiadnych pochýb. Po dlhej dobe som opäť pocítil ten hrejivý pocit, že sa neviem dočkať ďalšej časti. Bavil ma vývoj postáv. Často sa odohrávali nezabudnuteľné dialógové prestrelky, kde pnutie medzi postavami bolo vyšponované na max. A predovšetkým ma bavilo, že sa neustále niečo deje. Žiadne čakanie na posledný diel série, aby scenárista naservíroval vygradované konflikty v štýle padni komu padni. Tu sa tieto veci diali x krát za sériu. Bohužiaľ, cca od polovice tretej série, som si začal čoraz výraznejšie uvedomovať nelogickú hierarchiu postáv. Ďalej čítať len ak ste videli kompletný seriál. SPOILER: Chybou bolo, že šéf kartelu priskoro odhalil svoju tvár. A ruka v ruke s tým prišiel aj o svoju veľmi dobre vybudovanú povesť. Bol totiž až nepochopiteľne prístupný a zhovievavý. Jeho postoj k bezpečnosti vlastnej osoby, najbližších a obchodov ako takých, bol neprimerane neopatrný. So slzou v oku spomínam na Dela a časy, kedy sa chyby rázne trestali. Marty a predovšetkým Wendy sa natlačili do pozície šéfov všetkého a všetkých. Pritom k tomu vôbec nemali žiadne opodstatnenie. Oni mali kuť pikle v tajnosti a dúfať, že ich jedna či druhá strana nenačapá. Čo však robili oni? Na všetkých kričali, každému rozkazovali...kartel, vidláci, FBI...vrcholom bol moment, kedy sa Marty stal dočasným šéfom kartelu...tu už všetko začalo byť tak strašne nepravdepodobné a prekombinované. Moje spomienky na uvažovanie (po druhej sérii) o možnom kandidátovi do TOP 20 seriálov, začali vyvolávať trpké úsmevy. Veľká škoda, že sa pistáciová zmrzlina postupným topením nelogikou zmenila v skôr mátovú. Napriek všetkým výčitkám skvelý seriál, ktorý ma bavil určite viac, ako na začiatku spomínaný Perníkový táta. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Ultraslušný účetní, který pere prachy mexickému drogovému kartelu je dobrá startovací pozice. Samozřejmě, že velice záhy se přejde od abstraktního světa čísel do konkrétního světa vyčíslování zisků, ztrát a mrtvol. Víte ale co? Ubilo mě to. Situace se pořád horší a horší, hrdinové hledají stále zoufalejší řešení, logicky se nevyhnou tomu, že i sami zabředávají do morálního bahna víc a víc. Zakrátko už není mezi pravými zločinci a vzornou rodinkou žádný rozdíl, kromě vnějšího zdání. Seriál se vyznačuje několika typickými rysy: velmi silné ženy a nezodpovědnost. Kdokoliv udělá cokoliv špatného, hned to bezdůvodně háže na nebohého Jasona Batemana a rezolutně se u něj dožaduje odškodnění nebo nějaké satisfakce. Chvílemi mi seriál připomínal pohádku O Kohoutkovi a Slepičce. Vždycky, když účetní našel řešení, musel za to zaplatit dalším problémem a další dlužnou protislužbou. Silné ženy – manželka, právnička, stará vidlačka a mladá vidlačka – byly prototypy samostatného, tvrdého ženství na hranici karikatury. Série se podle mě nemá, kam dál posouvat. I v další řadě budeme sledovat zoufalý boj o život a ztrácení morálních hodnot. 4. řada. Štvali mě už úplně všichni, takže mi bylo jedno kdo, koho, proč a jak zabije. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Treba uznať, že ide o prešpekulovaný a veľmi zaujímavý scenár. Chybičky krásy by sa síce našli, nie vždy sa tu držalo tempo a dynamika a miestami dialógy zachádzali do zbytočností, no celkovo ide o výborný zážitok. Páčil sa mi aj rozvoj postáv a ponor do ich meniacich sa charakterov. Tiež niektoré situácie vyzneli dramaticky silné, takže si ich budem pamätať ešte dlhú dobu. Preto myslím, že nebudem mať problém s nadviazaním na štvrtú sériu, človek tu hneď vhupne do deja a už ho to nepustí. Zatiaľ silný nadpriemer, po štvrtej sérii možných aj päť hviezd. 85/100 ()

LexBarker 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších seriálů poslední doby. Ten neustálý tlak, lži a podvody a podvůdky... Vždy, když se konečně už něco vyřeší, přijde zase rána a Marty s Wendy musí vymýšlet jak z toho ven. Oba létají z průseru do průseru, nic nemají zadarmo a ještě kvůli nim umírají lidé.  Seriál snad nemá slabší díly a při jeho sledování jsem měl kolikrát tak tísnivej pocit, že jsem si pro odlehčení musel jít dát na zahradu panáka a cígo... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Stačilo by napísať že Ozark je v súčasnosti jeden z top seriálov. Ozark je akoby seriál o manželstve v kríze, ktoré musí odolať. Ani nie tak kvôli ich deckám a ich vzájomnej láske ako skôr kvôli strachu o život. Wendy a Marty musia zase raz prísť s niečím, čo im na istý čas odtiahne nôž z krku. Je to zábavné, nesmierne napínavé a miestami aj prekvapivé. Najnovšie diely som zhltol najmä vďaka úžasným hereckým výkonom. Jason Bateman si drží svoj skvelý štandard, no čoraz viac do popredia vystupuje Laura Linney ako Wendy. V 3.sérii rozširuje svoj emočný potenciál a herecký register a uchváti vás hneď v niekoľkých scénach. Spoločne so seriálom ale rastú aj ostatní herci. Skutočne kvalitný seriál na ktorý som natrafil úplnou náhodou. ()

Galéria (764)

Zaujímavosti (18)

  • Wendy (Laura Linney) na začiatku prvej série v jednej scéne dúfa, že sa z jej syna, ktorý vtedy "zabil" zviera, nestane jej brat. Veta bola herečkou improvizovaná a vtedy ešte ani netušila, že z toho neskôr scenáristi v tretej sérii spravia samotnú príbehovú linku. (Real Tom Hardy)
  • Na začátku každé epizody se objeví název seriálu a uvnitř jsou čtyři symboly, které jsou předzvěstí toho, co bude v epizodě následovat. (Punisher)

Súvisiace novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (viac)

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (viac)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (viac)

Reklama

Reklama