Reklama

Reklama

Ozark

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2022), 44 h 30 min (Minutáž: 52–80 min)

Hrajú:

Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Esai Morales, Jason Butler Harner, Clayton Rohner, Sean Freeland, Ralph Alexander, Skylar Gaertner, Josh Randall (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(44)

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (157)

choze 

všetky recenzie používateľa

Důstojný nástupce Breaking Bad, který staví na podobném půdorysu (ve svém oboru špičkový, ne-li geniální hrdina se čím dál víc zaplétá s organizovaným zločinem-mexickým kartelem, aby ochránil svou rodinu, která se mu ale vlivem toho rozpadá), a také nabízí vtahující a napínavou krimi ságu se skvěle napsanými a zahranými postavami (Marty, Wendy, Ruth, Darlene). Stylově je ale střízlivější/tlumenější a místo zelených písmenek, žlutých kombinéz, karavanů, plešatých hlav s brýlemi a hučkou, vizuálně silných scén a pamětihodných hlášek sází na studený ponurý vizuál a atmosféru jezerního resortu po sezóně (jak já bych tam chtěl bydlet). Sledovat hrdiny, kteří statečně nesou své drtivé břímě a nevzdávají se a sysifovsky řeší jednu krizi za druhou je stejně motivující, jako je depresivní sledovat, jakou zkázu svým jednáním přinášejí nevinným lidem kolem sebe. První tři řady neměly chybu, v nejdelší čtvrté tomu v pár dílech spadl řetěz, ale s finálem jsem byl docela spokojen. Martyho sklopená hlava, Wendyin shovívavý úsměv a Ruthino fuckování mi budou chybět. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hlavna linia je tak trochu podobna z Breaking Bad, v zmysle, ako sa dokazu clenovia beznej rodiny - prisposobovat v ramci prezitia a neskor z inych dovodov.            1.seria: Velmi slusne predstavenie prostredia vztahov v rodine - Bateman i Linney su vyborni.           2.seria: Dynamickejsie ako prva seria. Napriek obcasnym "barlickam", ktore si "vypoziciava" z inych kuskov. Mam na mysli zvlast dejove linie tykajuce sa deti rodiny. Rozdhodne vsak odporucam. Divaka udrzi v zaujati a ocakavani od prveho po posledny diel. Zaver som tak trochu uz uhadol a tak ma moc neprekvapil. Dava moznost k spekulaciam, ako sa bude osud Byrdovych dalej vyvijat. ;)                                3.seria: Vynikajuca seria. Viac dynamiky, viac psychologie postav, perfektna chemia, ci uz v "rozsirenej" rodinke Bird-ovcov, alebo u ich spolupracovnikov, clenov kartelu, ci FBI. Udrzala ma v nepretrzitom zaujati kazdu jednu cast a zabavnost, ocakavanie a napatie bolo bez "vaty" a stabilne vysoke. Zopar skratkovitych drobnosti, avsak nic prilis rusiace. Ku kazdej epizodke som sa kratkym zhrnutim uz vyjadril, a tak nema zmysel viac prezradzat. Odporucam vsetkymi desiatimi.                                                  4.seria:  Napriek slabsej scenaristickej prepracovanosti maju takmer vsetky diely ten paradny vibe, balancovanie nad utesom, manipulacie a psychologicke hry, ci pady do priepasti, tak typicke pre tento serial. V siedmej epizode, cize v zavere prvej polovice bol zaver s Ruthinim "preslovom" doslova "kulervouci". Celkom to slape, i v druhej varke casti, hoci uz tuna niektore psychologicke prerody mi prisli uletenejsie. Korunu tomu nasadil uplne posledny diel, kvoli ktoremu idem nizsie a mal by som snad i viac. Myslim, ze dovody su uplne jasne. Nerespektovanie povahy vlastnej postavy, ktoru vykreslovali styri serie, samotnymi tvorcami a ich "mavajuci prostrednik" priamo pred tvarou divaka. Meh...bolo to potrebne? Zacina to byt akosi trendom uz vo viacerych serialovych zaveroch, co ma ako divaka teda vobec netesi ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Treba uznať, že ide o prešpekulovaný a veľmi zaujímavý scenár. Chybičky krásy by sa síce našli, nie vždy sa tu držalo tempo a dynamika a miestami dialógy zachádzali do zbytočností, no celkovo ide o výborný zážitok. Páčil sa mi aj rozvoj postáv a ponor do ich meniacich sa charakterov. Tiež niektoré situácie vyzneli dramaticky silné, takže si ich budem pamätať ešte dlhú dobu. Preto myslím, že nebudem mať problém s nadviazaním na štvrtú sériu, človek tu hneď vhupne do deja a už ho to nepustí. Zatiaľ silný nadpriemer, po štvrtej sérii možných aj päť hviezd. 85/100 ()

P1tr 

všetky recenzie používateľa

Přirovnávání k Breaking Bad mi nepřijde přesné a je spíše zavádějící. Ano, jedná se o příběh běžného člověka ve složité a eskalující situaci, ale tím společné znaky se seriálem o Walteru Whitovi končí a nerad bych tímto označením Ozark shazoval a škatulkoval, neboť si jde vlastní cestou v ideálním tempu, které není ani zběsilé, ani příliš pozvolné, zkrátka zcela akorát. Příběh se rozjede zajímavým způsobem a budete neustále zvědaví, co přinese příště. Tvůrci šikovně kombinují příběhové prvky ze světa podsvětí a rodinné drama a díky střídání a kombinování těchto poloh se nikdy nezačnete nudit, neboť Ozark přesně ví, kdy je nejlepší čas na to přepnout výhybku. Postavy jsou skvěle napsané a zahrané a vy budete díky tomu jejich osudy sledovat velmi zaujatě. Ozark tedy rozhodně není klonem Breaking Bad, ale návykový je stejně! ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Rada na úvod. Ak vás nenadchne prvý diel a poviete si, či ste nestrávili takmer hodinu pozeraním na niečo, z čoho máte divný pocit, vydržte. Ak vám tento pocit zostane aj po prvých troch dieloch, už vás na nič nepresviedčam. Ale musím dodať, že pre mňa bol tento seriál striedavo neuveriteľne pútavý, vtipný, dokonalo parodizujúci túžbu niekde sa hnať za vysnívaným americkým životom, obsadený postavami, ktoré ma fascinovali a v nasledujúcich minútach rozčuľovali svojim postojom. Neviem, či by sa reálne mohlo niečo podobné stať, ale to nie je podstatné. Prezentovanie rodiny Byrdeovcov a aj ľudí, s ktorých osudmi sa tie ich pretnú počas troch sérií, je postavené na situáciách, ktoré vás musia baviť. Vrátane rôznych absurdít. Musím priznať, že postava Ruth Langmore bola napísaná a obsadená perfektne, už len kvôli nej som sa posúvala aj v druhej sérii, ktorá bola pre mňa o triedu slabšia. Tretia séria bola ozajstná lahôdka, dokonca aj kamera akoby fungovala inak, ako v prvých dvoch sériách. Jason Batmeman ako režisér a hlavná postava, dobre si to vymyslel tento pán. ()

Galéria (764)

Zaujímavosti (18)

  • V každom filme a seriáli Jason Bateman nosí svoje obľúbené tenisky „NB“ (New Balance) a tak je tomu aj tu. (Arsenal83)
  • V skutočnom Ozarku je možné nájsť bar a reštauráciu s názvom Marty Byrde's. (Real Tom Hardy)
  • Wendy (Laura Linney) na začiatku prvej série v jednej scéne dúfa, že sa z jej syna, ktorý vtedy "zabil" zviera, nestane jej brat. Veta bola herečkou improvizovaná a vtedy ešte ani netušila, že z toho neskôr scenáristi v tretej sérii spravia samotnú príbehovú linku. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (viac)

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (viac)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (viac)

Reklama

Reklama