Reklama

Reklama

Red Hot Chili Peppers - Californication

(hudobný videoklip)
Krátkometrážny / Hudobný
USA, 2000, 5:21 min

Obsahy(1)

Californication je v poradí šiesta a zároveň i titulná skladba zo siedmeho oficiálneho štúdiového albumu americkej hudobnej skupiny Red Hot Chili Peppers. Album vyšiel ôsmeho júna roku 1999 pod značkou vydavateľstva Warner Bros. Records. K songu bol natočený animovaný videoklip, v ktorom sa členovia kapely prevtelili do digitálnych postavičiek z počítačovej hry. (MM_Ramone)

(viac)

Recenzie (7)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pieseň "Californication" je v poradí šiesta a zároveň i titulná skladba zo siedmeho oficiálneho štúdiového albumu americkej hudobnej skupiny Red Hot Chili Peppers. Album vyšiel ôsmeho júna roku 1999 pod značkou vydavateľstva Warner Bros. Records. Ku songu "Californication" bol natočený animovaný videoklip, v ktorom sa členovia kapely prevtelili do digitálnych postavičiek z počítačovej hry. Nezabudnuteľne nápaditý funk rockový game klip. "Californication"!!! ***** ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Musím sa priznať, že pieseň mi trochu liezla na nervy v to leto roku 2000, ale s odstupom času zisťujem, že je to fajnovka s klipom, ktorý je asi najoriginálnejším počinom tejto skupiny. ()

Reklama

Zaujímavosti (2)

  • V roce 2022 vznikla videohra podle tohoto videoklipu. (Fenk)
  • V písni je zmíněn „Cobain“. Jedná se o odkaz na zpěváka Kurt Cobaina, frontmana kapely Nirvana. (Krub)

Reklama

Reklama