Reklama

Reklama

Snafu: V háji jako obvykle

  • Čína Hidden Strike (viac)
Trailer

Úkol zněl jasně – za každou cenu ochránit civilisty pod palbou. Jackiemu Chanovi a Johnu Cenovi v roli elitních vojáků v tomhle filmu není co závidět. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (80)

Ironfood 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku takový tuctový digitální akčňák, který někde mezi třetinou a polovinou přejde v typický jackiechanovský akční buddy movie. Jackieho kung-fu a akrobatické kousky už sice nejsou co za mlada, ale  pořád jsou napádité a navíc jsem zaznamenal určité zlepšení v oblasti vtipných hlášek. Takže nakonec jsem byl celkem spokojený (i když zrovna konec mi přišel spíše slabší:-) ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

S ohliadnutím na to, že Hidden Strike mal postupne asi 5 rôznych názvov, prechádzal náročnou post produkciou, roky ležal v trezore a úprimne som myslel, že sa ho nikdy nedočkám, tak relatívne fajn. Prvá polovica zoznamuje s dejom, postavami, prostredím, je vcelku vážna a úprimne nie moc zaujímavá, Druhá už prepne do klasickej chanovskej akčnej komédie, pre tentokrát skôr buddy typu keďže Jackiemu zdatne sekunduje John Cena, a tá je o dosť lepšia. Dej je primitívny, dialógy plné klišé, spracovanie a tech. stránka vzhľadom na utratené milióny nič moc (neviem koľko sa natáčalo vonku ale viacero scén pôsobí nechutne digitálne, CGI a akoby boli celé natočené pred zeleným plátnom). Jackie už má bližšie k 70ke ako k 60ke, takže je jasné že v akcii a bitkách nemôže mať takú bláznivú choreografiu ako za mladi, ale na svoj vek predvedie stále slušné kúsky (vrcholom je scéna s penou). John Cena je omnoho viac doma v humorných scénach než v dramatických (v ktorých absolútne nefunguje) a s Jackiem mali dokopy počas filmu vcelku fajn chémiu. Záverečná scéna s kamiónmi, kde išli fyzikálne zákony na dovolenku pobavila, podobne ako aj making of zábery pri záverečných titulkoch, na ktorých vidno že Cena (a aj Chan) si natáčanie tejto jednorázovej čínskej odbočky od Hollywoodu (určite veľmi solídne zaplatenej) vcelku užíval a je škoda, že niektoré z jeho improvizácií v dialógoch sa nedostali aj do finálnej verzie filmu. Vo výsledku: pohodová jednohubka na odreagovanie. 55-60% ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak po rokoch nekonečného čakania na premiéru nám tento skvost nečakane vyprdol Netflix. A do ich mizerného portfólia sa to dokonale hodí. Všetkými negatívami mi to pripomenulo hlavne nedávny Ghosted. V akcii to je väčšinu času hnusne vyzerajúci CGI bordel s občasným fragmentom nejakého zaujímavého nápadu alebo kaskadérskeho kúsku. V poslednej tretine sa to ale úplne odtrhne od reality a vyzerá to ako videohra. Od Jackieho v bitkách už dávno nič nečakám a tak ma neprekvapilo, že je celý čas zavesený na drátoch, ale už ani nedokáže byť vtipný. Typická Chanovská bitka, v ktorej so súperom poskakuje na drátoch a schováva sa v pene bola strašne nudná. Jackie sa naviac prvú polovicu tvári zase hrozne vážne a neúspešne sa snaží zhrať napäté vzťahy so svojou dcérou. Jeho prepnutie do komediálnej polohy v druhej polovici filmu, keď sa snaží hláškovať s Cenou je mimo a chémia medzi nimi je nulová. Cena sa snaží byť celý film za každú cenu vtipný ale je otravný podobne ako Ryan Reynolds vo väčšine jeho filmoch. Záporák je tragéd. Chýbala mi tu aspoň nejaká kráska. Ale aj v tomto ohľade film sklame. Zápletka je totálne debilná a nezmyselná. Celkovo to bolo s každou ďalšou minútou väčšie a väčšie utrpenie. Aspoň že si Jackie tentokrát odpustil komunistickú agitku. Ruky preč od toho a začínam sa báť o štvrtých Expendables. Snáď bude mať Scott Waugh jasnú chvíľku. 3/10. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Čakal som od toho blbinu a to to som aj dostal. Príbeh tu hľadať rozhodne netreba ani v najmenšom, je to jedna akcia za druhou a pomerne dobre baví. Duo kvôli ktorému som to pozeral, Cena a Jackie mali vynikajúcu chémiu a ako akčná komédia to v ich podaní fungovalo skvelo. Finále riadne akčné, za mňa fajn. Celovo sú to čisté 3* ale po dlhšej dobe som videl Jackieho tak si jednu prihodím. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[33%] Asi jsem s hodnocením docela krutý, ale mě to celé skoro vůbec nebavilo. Nechci trnout hrůzou s čím přijde tento režisér za měsíc s čtvrtým Expendables. Ale jestli ta AKCE bude vypadat takto nudně a bez náboje, tak to nazdar. Ale nebudu se děsit až tak, dnešní CGI mi většinou v novějších filmech nevadí, jenže zde byl problém, že jsem se nudil už od začátku. Komediální to vůbec není, děj to nemá, a hlavně ta první půle mě dost otravovala i když se zde pořád něco děje. Posledních 30 min je nonstop akce, Chan se snaží v soubojích, oceňuji jeho věk, Cena mě zas vůbec nebavil a ty výbušné akční sekvence mě uspávaly, zlaté Fast and Furious. Hrotit to nechci, asi jsem měl horší náladu, proto ty slabé 2* dám, akce je tu dost ale nezáživná …. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (4)

  • Při natáčení exteriérové scény na jihovýchodě Číny došlo k sesuvu půdy a část produkčních vozů zaplavila řeka bahna. Nikdo nebyl vážně zraněn, ale produkce byla na pár dní pozastavena. (Geralt z Rivie)
  • Scény z Blízkeho východu boli natáčané na zástupných miestach v Číne. Film sa natáčal už v lete 2018. (Arsenal83)
  • „Diaľnica smrti“, o ktorej sa v príbehu hovorí, že je v blízkosti Bagdadu, nie je v Iraku. „Highway of Death“ je vlastne diaľnica 80 vychádzajúca z Kuwait City v Kuvajte a je vzdialená od Bagdadu skoro 700 kilometrov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama