Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Po 25 rokoch sa začínajú v rôznych častiach Paríža objavovať mŕtvoly s “modusom operandi” sériovej vražedkyne Jeanne Deberovej (Carole Bouquet), prezývanej aj “modlivka”, ktorá mala na svedomí osem ľudských životov. Keď kontaktuje miestneho vyšetrovateľa vrážd s tým, že je ochotná napomáhať pri jeho dolapení, zdá sa, že tamojšie oddelenie našlo nečakaného spojenca. Lenže Jeanne má zvláštnu podmienku. Spolupracovať bude jedine so synom, pôvodne detektívom v utajení Damienom Carrotom (Fred Testot), s ktorým nebola v kontakte od jej nástupu na doživotný trest. Predsudky a minulosť musia ísť stranou... (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (6)

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Pozitivní reklamu na tenhle seriál udělal sám Stephen King, ale já ho vidím jako dobrý, ne dvakrát originální krimi seriál. I když scénář a herectví jsou slušné, sympatickou postavu aby člověk pohledal, takže mě u seriálu držel hlavně otazník, kdo bude nakonec ten sériovej vrahoun, protože snad každej díl přinesl jinýho adepta. O dějové zvraty ani násilí není nouze, ale některé scény na mě působily až amatérsky, takže to nakonec hodnotím jako standard. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Příliš ohraná a předvídatelná, přitom však zvraty přes koleno nelogicky lámaná, druhořadá seriálová variace na Mlčení jehňátek, která solidně (za)baví, ale nikdy ani na moment nestrhne. Potenciál v tom sice je, ale ve výsledku bych to raději viděl ve formě tuctového celovečeráku než jako tuctový šestihodinový seriál. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Na scenári k tomuto krimi seriálu sa podieľalo 5 ľudí. Človek by sa teda mohol domnievať, že čím viac hláv, tým viac kapusty, pričom by sa to malo odzrkadliť aj na celkovej kvalite projektu. Podaktorí užívatelia v komentároch uvádzajú, že sa jedná o priehľadný, príliš obyčajný príbeh, no ten je popravde presným opakom, pričom najlepšie ho vystihne prívlastok: ABSURDNÝ, nakoľko od štvrtej epizódy, už je to čisté, príbehové “sci-fi”. Skutočne som si myslel, že sa dočkám jednoduchého, priamočiareho deja, ktorý sa v mnohých prípadoch pri obdobných príbehoch doslova pýta, kde poväčšine stačí prekvapenie v podobe zistenia identity vraha. No tu akoby sa scenáristi doslova predbiehali v tom, kto vymyslí väčšiu pičovinu .. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dobrý seriál, aj keď nie špičkový. Francúzi napodobili Škandináviu, ale ponechali si v tomto krimi veľmi veľa svojho. A tak trochu absentovala lepšia atmosféra. Odhalenie vraha môže byť prekvapujúce, na druhej strane aj nerealistické. A policajti sa opäť chovajú skôr ako žandári zo St. Tropez. Len s tým, že nie sú vtipní. Avšak keby neboli hlúpi, nebol by z toho seriál, ale len 50 minútový film. Francúzi sa pokúsili zobrať si prvky z Mlčania jahniat a 7even, no vyšiel z toho len taký slabší odvar bez bujónu. ()

Reklama

Reklama