Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Po 25 rokoch sa začínajú v rôznych častiach Paríža objavovať mŕtvoly s “modusom operandi” sériovej vražedkyne Jeanne Deberovej (Carole Bouquet), prezývanej aj “modlivka”, ktorá mala na svedomí osem ľudských životov. Keď kontaktuje miestneho vyšetrovateľa vrážd s tým, že je ochotná napomáhať pri jeho dolapení, zdá sa, že tamojšie oddelenie našlo nečakaného spojenca. Lenže Jeanne má zvláštnu podmienku. Spolupracovať bude jedine so synom, pôvodne detektívom v utajení Damienom Carrotom (Fred Testot), s ktorým nebola v kontakte od jej nástupu na doživotný trest. Predsudky a minulosť musia ísť stranou... (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (6)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Na scenári k tomuto krimi seriálu sa podieľalo 5 ľudí. Človek by sa teda mohol domnievať, že čím viac hláv, tým viac kapusty, pričom by sa to malo odzrkadliť aj na celkovej kvalite projektu. Podaktorí užívatelia v komentároch uvádzajú, že sa jedná o priehľadný, príliš obyčajný príbeh, no ten je popravde presným opakom, pričom najlepšie ho vystihne prívlastok: ABSURDNÝ, nakoľko od štvrtej epizódy, už je to čisté, príbehové “sci-fi”. Skutočne som si myslel, že sa dočkám jednoduchého, priamočiareho deja, ktorý sa v mnohých prípadoch pri obdobných príbehoch doslova pýta, kde poväčšine stačí prekvapenie v podobe zistenia identity vraha. No tu akoby sa scenáristi doslova predbiehali v tom, kto vymyslí väčšiu pičovinu .. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dobrý seriál, aj keď nie špičkový. Francúzi napodobili Škandináviu, ale ponechali si v tomto krimi veľmi veľa svojho. A tak trochu absentovala lepšia atmosféra. Odhalenie vraha môže byť prekvapujúce, na druhej strane aj nerealistické. A policajti sa opäť chovajú skôr ako žandári zo St. Tropez. Len s tým, že nie sú vtipní. Avšak keby neboli hlúpi, nebol by z toho seriál, ale len 50 minútový film. Francúzi sa pokúsili zobrať si prvky z Mlčania jahniat a 7even, no vyšiel z toho len taký slabší odvar bez bujónu. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Pozitivní reklamu na tenhle seriál udělal sám Stephen King, ale já ho vidím jako dobrý, ne dvakrát originální krimi seriál. I když scénář a herectví jsou slušné, sympatickou postavu aby člověk pohledal, takže mě u seriálu držel hlavně otazník, kdo bude nakonec ten sériovej vrahoun, protože snad každej díl přinesl jinýho adepta. O dějové zvraty ani násilí není nouze, ale některé scény na mě působily až amatérsky, takže to nakonec hodnotím jako standard. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Příliš ohraná a předvídatelná, přitom však zvraty přes koleno nelogicky lámaná, druhořadá seriálová variace na Mlčení jehňátek, která solidně (za)baví, ale nikdy ani na moment nestrhne. Potenciál v tom sice je, ale ve výsledku bych to raději viděl ve formě tuctového celovečeráku než jako tuctový šestihodinový seriál. ()

Galéria (29)

Reklama

Reklama