Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V treťom pokračovaní populárnej série Strážcovia galaxie 3 od štúdia Marvel sa naša obľúbená skupina nešťastníkov usadila na planéte Kdoviekde. Netrvá však dlho a ich životy naruší ozvena Rocketovej pohnutej minulosti. Peter Quill, ktorý sa stále spamätáva zo straty milovanej Gamory, musí okolo seba zmobilizovať svoj tím na nebezpečnú misiu, ktorá by v prípade neúspešnej realizácie mohla viesť ku koncu strážcov, ako ich poznáme. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 1

Recenzie (810)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Dobrý záver. Nie je to zďaleka tak kúzelné, ako bola dvojka, ale hromada vtipov je päťhviezdičkových, čo je luxus nielen na súčasný Marvel. Možno som trochu nepochopil prehnanú infantilnosť; či malo ísť o nejaké kontrasty, alebo ja neviem. Gunn si zas lieči komplexy fetišom na týraní zvierat, ale v MCU ho evidentne niekto drží na uzde, takže to zároveň má opodstatnenie pre dej, a neni to tak trápne, ako v DC. Záporák fajn, vizuál bombastický. Vzťahová línia s Gamorou najlepšia (okrem teda vtipov). Najslabšia časť série, áno, ale skôr by som podotkol, že sa jedná do tretice opäť o výborný film. 85% ()

sheen 

všetky recenzie používateľa

Gunnova velká rozlučka a pocta Strážcům. První půlka byla taková pomalejší, pár hluchých míst ale od toho středu a hlavně jak se film blížil ke konci to fakt šlapalo. S klidem mohu napsat, že je to s přehledem nejlepší Marvel této fáze i když těžkou konkurenci teda neměl. [IMAX 3D] . Nejlepší je pro mě stále první díl. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Po tej mizérii, čo Marvel vypúšťal, James Gunn trošku vrátil Marvel na výslnie. Rovnako ako predošlé diely aj toto je pekelne dobra a hlavne vtipná zábava s partou podivínov, ktorých máme radi. No jednotka mi príde stále najlepšia. Trojka ma znova niekoľko super vtipných scén (Ty poznáš ich jazyk, prečo si nám to nepovedal ? Nepýtali ste sa) alebo akčných (vynikne hlavne scéna na jeden záber). No najväčšie mínus je pre mňa príbeh ,ktorý je vlastne iba o záchrane kamoša. Viac menej je tento diel venovaný hlavne Rocketovy. O jeho temnej minulosti sme niečo počuli už v predošlých dieloch, no tu keď vidíme tie flashbacky naberá to úplne iný rozmer. James Gunn pridal toľko nechutných a zvrátených scén, že deťom, ktoré videli predošlé diely, by som tento tretí určite zakázal. Do istej miery je to fajn, budí to vašu pozornosť a viete, že s úhlavným nepriateľom nie je reč a chcete toho mamrda zabiť tou najhoršou smrťou. No potom sú tu vtipne scény, ktoré to kazia. Chcel by som to o trošku menej vtipnejšie, aspoň v závere, nech to ma poriadne grády, takto ste nejako furt vedeli, že všetko dopadne dobre. Už v predošlých dieloch mi miestami kombinácia vážnych a vtipných scén nesedela a tu sa to znova opakuje. Tak isto aj Adam Warlock mi prišiel dosť nevyužitý a ani herec Will Poulter mi v tej roli moc nesedel. Naopak čo mi sedelo je Zoe Saldana ako iná Gamora. Veľké plus je opäť aj hudba, či už orchestrálna alebo pesničková, dokáže chytiť za srdce pri dojemných scénach a prekvapivo to v závere dobre funguje, čo je asi najvýraznejšie plus tohto filmu. Po skončení som s kina odchádzal spokojný, no mohlo to byť o minimálne jeden Rocketov fúzik lepšie. P.S.: za titulkami sú dve scény. Obľúbený soundtrack: Dido's Lament, It Really Is Good to Have Friends, I Love You Guys. 85% - 4* ()

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Třetí Strážci Galaxie jsou dojemnou a zároveň neskutečně zábavnou tečkou, která dokazuje, že Jamesi Gunnovi nechybí péče o jeho milované postavy, zároveň zvládá nadále servírovat humor, silné emocionální momenty a zároveň výtečnou akci i interakce, které navíc naznačí, že by nově každý film měl začínat mývaly, kteří poslouchají Radiohead. Silná horská dráha emocí, kterou je radost v hlavě zpracovávat, především proto, že se tahle parta vesmírných outsiderů snad (minimálně dočasně) nemohla rozloučit lépe. Díky Jamesi Gunne, s touhle partou vesmírných outsiderů to celé byla neskutečná zábava! (Viděno v kině: 2x) ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

7/10 Zaokrúhlim to nahor ale len za to, že som to videl na veľkom plátne. Narozdiel od tretieho AntMana tu ešte vidieť šikovnosť grafikov i talent Jamesa Gunna (hoc pomerne vyčerpaného v rámci témy), ktorý sem prepašoval solídny zvierací exploitation horor, ale celková únava zo žánru je už citeľná. V dvojke bolo všetko o minimálne triedu lepšie. Stopáž je prepálená, akcie je tu prebytok (tri veľké akčné sekvencie v treťom akte, z ktorých každá by mohla byť klimaxom), postavy chytia za srdiečko, ale je ich už toľko, že sa im nemožno patrične venovať a zápletka so stvoriteľmi a ničiteľmi svetov tu bola už v Eternals. Kým pred desiatimi rokmi žáner profitoval z toho, že dokázal k sebe prilákať najlepších tvorcov (a to nielen na úrovni režisérov), adaptovanie treťotriednych komiksov a odštartovanie intenzívneho seriálového multiverza, znížilo kvalitu scenárov i zriedilo talenty, ktoré ich majú spracovať. A tak - hoc som fanúšik - neželám si nič iné, len skorú smrť žánru a návrat na zem, tj. tak 3-4 komiksové filmy do roka s tými najslávnejšími hrdinami. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (73)

  • Vrchný evolucionár/Herbert Windam (Chukwudi Iwuji) je genetik, ktorý bol prvýkrát predstavený v komikse "The Mighty Thor (vol.1) #136" (1966) a zohral úlohu v príbehu "Annihilation Conquest" z roku 2008, ktorým sú tieto filmy čiastočne založené. Vrchný evolucionár je známy tým, že vytvára zmiešaný druh z ľudí a zo zvierat, ako sú Ani-Men alebo New-Men a má pevnosť na Mt. Wundergore, kde Pietro a Wanda Maximoff strávili nejaký čas, keď boli bábätká. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (viac)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (viac)

Reklama

Reklama