Reklama

Reklama

Vyléčení

  • Írsko The Cured (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Zombíci, dříve pojídající lidské maso, jsou vyléčeni, ale jejich začleňování zpátky do společnosti nevítají všichni s otevřenou náručí. Musejí se potýkat s postavením vyvrženců a s důsledky hrůzných činů, které coby "živí mrtví" spáchali. Co se stane, když se "živí mrtví" vrátí zpátky do života? V zemi pustošené po mnoho let virem, který nakažené měnil v zombíky pojídající lidské maso, se konečně podaří najít vhodnou léčbu a započne proces opětovného začleňování přeživších zpátky do společnosti. Mezi ně patří i Senan (Sam Keeley), mladík pronásledovaný hrůznými činy, které coby nakažený napáchal. Vrací se do rodiny své ovdovělé švagrové (Ellen Pageová), aby se pokusil začít nový život. Je však společnost připravená odpustit lidem jako je on? Nebo svět opět rozpoltí strach a předsudky? Snímek "Vyléčení", který prostřednictvím provokativních paralel poukazuje na problémy dnešní společnosti, vypráví chytrý, děsivý a hluboce lidský příběh o vině a vykoupení. (Cinemax)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (42)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Popravdě jsem měl trochu obavy, aby "vážnost" a "serióznost" ve filmu o kanibalské virové epidemii nebyla naškodu, prostě aby na tenhle fajn námět nějaký suchopárný intoš nevyrobil další moralizující humanistický sajrajt pro diváky s pravítkem v zadku. Tedy není to úplně nejhorší "apo" jaké jsem viděl, dokonce i slušné akčnosti se občas dočkáme, ale jeho look je spíš televizní než kinofilmový a psychologická rovina jednoduchá a šablonovitá jako v každém druhém béčku. A proto si myslím, že forma béčkového akčňáku by filmu slušela líp než rádoby psychologický vztahový drama, když to stejně není žádnej hlubokomyslnej art. Ani herecký obsazení mě nenadchlo - Page má děsně protivnej kukuč a mužský zbytek hlavního hereckýho pelotonu je šedivej a necharismatickej až běda. Ale dvě hvězdy mi zase přijdou tak nějak málo, takže dávám nepřesvědčivou třetí. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

“Rómsku či prisťahovaleckú” problematiku “riešiaci” zombi snímok, ktorého pointa jasne preukazuje, že znovu zaradenie do mravnej, respektíve kultúrnej spoločnosti, ani zďaleka nemusí naplniť očakávania “verejnosti”. Moja “myšlienka” je samozrejme scestná, “mierne alebo viac” cez rámec, no čo sa vďaka určitým jednotlivcom deje za hranicami štátov, ktorých občania “dobrovoľne” podali pomocnú ruku, je s nadsázkou zobrazené v tomto ľahko nad priemernom, myšlienkovo zaujímavom počine. Dalo sa, za ten nápad sa to sledovať oplatí, no za tú vizuálnu a bohužiaľ takmer minimálnu snahu o využitie horor “efektu”, fanúšik žánru zrejme nadšený nebude. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po tom, čo sa podarilo nájsť liek na infekciu, ktorá menila nakazených na krvilačné beštie, vláda rozhodne, že je čas vrátiť vyliečených do normálneho života. To sa samozrejme nepáči širokej verejnosti, pretože obyvatelia považujú tieto osoby za nebezpečné. Je len na nich, aby verejnosť presvedčili o tom, že nie sú hrozbou. – Trochu netradičný pohlad na Zombie subžáner, ktorý ma ale osobne velmi nenadchol. Niektoré veci fungujú špičkovo a niektoré zase nefungujú takmer vôbec, takže to je vo výsledku len priemerný, ale aspoň ambiciózny horor. Bolo to na mňa fakt hoodně pomalé a herci sa mi vôbec nepáčili. Tvorcom sa ale výborne podarilo zladiť to do velmi negatívnej a depresívnej nálady, ktorá z toho nehorázne srší a tá beznádej a rozbitá spoločnosť sú spracované parádne. Je to taktiež velmi pekne natočené a kameraman využíva nádherné jesenné exteriéry Írska najviac ako sa dá. Gore takmer žiadne, čo je škoda. V závere sa to ešte trochu rozprúdi, ale už ma to nejako výrazne nenabudilo. Pre fanúšikov pomalších dramatických snímkov zrejme potešenie, ale ja som si už asi zvykol na tie Zombie naháňačky plné akcie. + herec z AfterDeath + herečka z Flatliners + herec z Invoked + herec z The Hallow + herec z Holidays ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Nejdřiv bych rád upozornil, že nejde o čistokrevnej horor. Je to mix mezi hororem a psychologickým dramatem. Což by mi osobně nevadilo. Myšlenka filmu nebyla vůbec špatná. Jasně ale z filmu cítím promarněnej potenciál v podobě divácky neatraktivního zpracování, který nedává filmu moc šancí na to aby diváka víc zaujal. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia osobitá varianta hororu so zombie tematikou. Pohľad na dianie, súvisiace s prepuknutím zombie pandémie z perspektívy samotných nakazených sme tu už mali (Warm Bodies, Fido...), vyliečení ex-zombíci, majúci problémy začleniť sa späť do nepriateľsky naladenej ľudskej spoločnosti sú však nóvum. Ja som skôr fanúšikom akčnejšieho poňatia, ktorého sa mi v The Cured dostalo až v závere, zombíci ako téma sociálnej drámy však tiež neboli na zahodenie... ()

Galéria (42)

Reklama

Reklama