Reklama

Reklama

Lekcia

  • Česko Lekce (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Film sa odohráva jedno leto, v meste blízko Marseille, ktoré bolo kedysi známym prístavom, ale pred 25. rokmi ho zavreli. Práve tu sa odohráva workshop pre 7 mladých ľudí. Pod dohľadom úspešnej spisovateľky Olivie Dejazet, sú účastníci požiadaní, aby napísali fikciu noir, prepojenú na priemyselnú minulosť ich rodného mesta.  Lekciu po lekcii začne jeden z nich – chlapec menom Antoine – budiť pozornosť svojou provokáciou, agresiou a odporom voči každému, vrátane Olívie. Napätie sa zvyšuje, keď číta jeho príbeh o masovej vražde očami páchateľa, ktoré mu až podozrivo dobre rozumie. (ASFK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (4)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Pekelne nudný francúzsky dramatický snímok, ktorý nemá šancu zaujať, aj keby sa ako snažil z jediného prozaického dôvodu. Lebo bol o ničom, a to doslova. Prakticky nulová dejová linka, nezaujímavé rozhovory a musím povedať, že aj dosť nesympatické postavy. Na druhej strane aspoň možno oceniť akú takú snahu o akúsi analýzu medziľudských vzťahov, ktorá v konečnom dôsledku dala filmu osobitý ráz. Avšak je to ozaj len ťažký podpriemer. 35 % ()

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Chladné tláchaníčko potenciálnych novinárov, ktoré nikam neviedlo. Od polky filmu som len čakal či si vedúca skupiny začne niečo s mladým uchom, no nestalo sa. Film bez poriadnej zápletky nemá šancu zaujať. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Konverzace je chvílemi elektrizující a místy působí, jako by účastníci dohadovali, o čem tento film bude. Ale najdete tu dost věcí k přemýšlení, ale neproniknete k tomu, co si postavy doopravdy myslí.  Přitom diskuse týkají rasy, národní identity, terorismu, xenofóbie, nebo rasismu. Účastnici worskhopu vypadají, jako by je k natáčení přivezdl ze všech exotických koutů francouzských držav. Ale konec se mi líbil. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama