Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (43)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dlhú dobu to malo pre mňa nesporné kvality. Skvelá atmosféra, uhrančivá hudba a zaujímavé postavy tej odvrátenej strany sveta. Mal som pocit, že je to miesto, ktoré rád navštevujem, lebo mi je za iných okolností skryté. Rád som sa do neho vracal a užíval si tie dlhé scény a toporné monológy. Celú tú atmosféru a nediváckosť - čo sú veci, ktoré mám úprimne rád. Ale 8, 9 a 10 diel ma z toho rozčarovania prebral. Odrazu prišla nie len zmena atmosféry ale aj túžba šokovať. Ale len náznakovo. To čo mi v iných dieloch neprekážalo, mi zrazu prekážať začalo. A je to len tým, že sa skrátka Refn rozhodol nedokončiť svoj príbeh adekvátne v rámci šachovej partie, ktorú sám rozohral. Môže sa odvolávať na experiment a na to, že chcel vidieť čo všetko streamovacie média dokážu uniesť, ale plejáda nechutných postáv nakoniec pôsobí samoúčelne. Je to veľká škoda, lebo to malo pre mňa obrovský potenciál. Nekoná sa druhý Neon Demon ale skôr Only God Forgives. Už sa do toho sveta vrátiť nechcem. Je nudný. Čo je vzhľadom na to, že je do toho zapojení aj Brubaker celkom zvláštne. Škoda. 60% ()

Visáč 

všetky recenzie používateľa

Do polovice fajn slowburner a plnohodnotná kolaborácia Refna s Brubakerom. Miestami okato napodobňuje experimentálnu poetiku tretej série Twin Peaks, ale vem to čert - má to grády. Od šiestej epizódy to však morfuje do refnovskej onanie (čti: snobskej maniery), v ktorej je málo Brubakera, málo Khondjiho (posledné tri epizódy robil Diego Garcia) a priveľa Refna. Finále v podobe sekvencie, ktorá vyzerá jak vystrihnutý outtake z filmu Roberta Rodrigueza (level: Tenkrát v Mexiku) to naťahované rozpliznutie veľavravne rámcuje. Refnovi došli prachy, priznal sa v Cannes... Neprekvapilo by ma, keby za tento nihilistický trolling schytal od exekutívy Amazonu honorable mention na internom blackliste. ()

Reklama

Kaluž 

všetky recenzie používateľa

Queer noir toho nejtěžšího kalibru. Ultrapomalá vizuální onanie bez špetky jakékoli svěží invence či zajímavějšího vtažení do děje. Nesmlouvavě přímočaré, dětinsky brutální a narativně vykastrované na samou dřeň. David Lynch na tuhle srágoru za hurónského smíchu z vysoka močí. A já se k němu přidávám… ale na odpad to ještě není, bo ta nejvyšší kněžka smrti je celkem kost. ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Neskutočne uťahaná sračka, čo to akože má byť? Keby som to desaťkrát zrýchlil tak Teller by stále len pootvoril ústa a beznádejne pozeral do blba ďalej. Neuveriteľné, že niekto z filmu, ktorý môže mať hodinku a pol urobí seriál na 15 hodín, ale to je len relatívne. Pocitovo je to tak dva roky.. Nič sa tu totálne nedeje, dialógy o hovne. Toto môže dopozerať do konca len človek s dvomi životmi. ()

Eldrick 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mohl z toho být nadupaný 3-hodinový celovečerák, ale díky Refnovu egu je z toho rozplizlá série čitající 10 dílů s tím, že skoro každý má stopáš celovečeráku. Divim se, že Amazon něco takovýho vůbec zaplatil. Asi netušil, co z toho nakonec vyleze. Série má několik vrcholů a minimálně 3 epizody jsou opravdu žrádlo. Refn je klasicky silný vizuálně, ale obsahově je to těžkotonážní sebeonanie jako u ONLY GOD FORGIVES a THE NEON DEMON. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Vedlejší roli si zde zahrál i herní vývojář Hideo Kojima, který stojí za herním klenotem „Metal Gear Solid“. (Punisher)

Súvisiace novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (viac)

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (viac)

Reklama

Reklama