Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexuálne zvedavá teenagerka si vybuduje neortodoxný vzťah so svojim nestabilným nevlastným bratom. (dwdb)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (17)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Téma filmu „Flower“ je vážna a ani zďaleka by som k tomu nepripojil štítok „Komedie“, ako tu na ČSFD uvádzajú. Mladá neplnoletá Erica naplno využíva svoju sebadôveru a sexuálnu atraktivitu k tomu, aby (so svojimi „komplicmi“) dostala na kolená „pánov“ (pedofilov) v snahe získať od nich peniaze za mlčanie (a nezverejnenie nahraného videa, kde sú „v akcii“ – „žiadny sex len oral“). Dôvodom takého sebaobetovania nie je len „očista“ spoločnosti od takýchto ľudí (z pohľadu diváka spíš sa jedná o vydieranie), ale hlavne to, že za „vyzbierané“ peniaze Erica chce zaplatiť kauciu – jej otec je vo väzbe. Tento plán však s objavením nevlastného brata sa začne komplikovať. Ďalšia akcia ani z ďaleka nedopadne dobre a situácia sa potom len zhoršuje... Film „Flower“ sa snaží upozorniť na mnoho vecí (spomínané činy mladej slečny, potom tu máme vzťah medzi matkou a dcérou (+ nevlastný otec a jeho syn), prípadne blízky vzťah s nevlastným bratom). Problém je však v tom, že viac-menej zostane pri upozornení a už nechce ísť ďalej. Najviac postrácam nejaké zodpovednejšie (serióznejšie) vyvodenie konsekvencií zo strany mladej slečny – vo filme (a aj v záveru) to chýba. Ten záver, zahrnujúci útek s nevlastným bratom do Mexika a spoločný prvý ..., nie je detailnejšie vypracované. Ako som spomínal, režisér M. Winkler sa snažil zakomponovať do filmu viac vecí, čo nielen v minulosti ale aj teraz rezonujú v spoločnosti, avšak bez hlbšieho morálneho vyvodenia zodpovednosti alebo ponaučenia. Z hereckej stránky absolútny a bezkonkurenčný „one woman vec“ v podaní Zoey Deutch. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Sejkorka 

všetky recenzie používateľa

Sexuálně zvědavá teenagerka si vybuduje neortodoxní vztah so svým nestabilním nevlastním bratrem. A někdo tady píše, že je Zoey Deutch na takovou roli škoda. A málokdo ji sepsuje, že by hrála špatně, spíše naopak, Prej, kdo z nás by nechtěl takovou nevlastní sestru. Pravda, Erica není příliš morálně vyzrálá. Ale to určitě přijde. Teď bude minimálně 9 měsíců v klidu. Tedy, ne, jak by si člověk myslel. Domácí vězení, náramek na noze. To ještě vyvázla dobře. A nikdy jsem ti nelhala, mami .... ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Správňácky fucked up romance, originální coming of age film a vlastně i dost funkční drama. Sympatie k postavám divák nenajde hned, ale v depresivním suicidal tlouštíkovi se (alespoň částečně) najde snad každý druhý miléniál a o Zoey Deutch radši ani nemluvit. Obrazově i režijně to navíc upoutá i ve chvílích, kdy tempo pozvolní. Každého to asi neosloví, ale pro fandy divných nezavisláren to je imho chutný žánrový příspěvek. ()

aquiver 

všetky recenzie používateľa

Coming of age indiečko, které z komedie přejde do dramatu. Zoey hraje dobře, umí upoutat pozornost a film drží. Za první cca hodinu filmu jsem moc nadšen nebyl, pak se stane důležitá událost, která vše posune výš. I tak film nepůsobí extra uvěřitelně, pro jeho pozitivum mám tento druh americké nezávislé scény rád. 60 % ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Příjemný osvěžovák s dobře napsanými a odehranými postavami. Zoey je krásně kontrastní, velmi dobře pojatá postava, na jednu stranu by vás dokázala brutálně nasrat, na druhou stranu ji chápete, prostě klasický pubertální spratek, který si dokáže získat sympatie. Mám obrovskou radost z toho, že Kathryn Hahn bere i role, v nichž výborně a s přehledem ukazuje, jak skvělá a příjemná herečka umí být, byť ji miluju i pro její komediální role, je prostě úžasná. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Film bol natočený za 17 dní za menej ako pol milióna amerických dolárov. (dwdb)

Reklama

Reklama