Reklama

Reklama

Phoenix Forgotten

Trailer

Obsahy(1)

V roku 1997 sa na oblohe nad Phoenixom objavili zvláštne svetlá. Mnohí odborníci označovali úkaz za dôkaz o invázii mimozemšťanov, ale vláda túto teóriu poprela. V rovnakom čase sa stratila trojica kamarátov, ktorí chceli skutočnosť preskúmať. Po dvadsiatich rokoch sa sestra jedného z nich rozhodne odkryť pravdu o záhadnej udalosti. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (28)

juta 

všetky recenzie používateľa

Ufounský horůrek v dokumentárním stylu, který s roztřesenou kamerou působí celkem věrohodně. Jen je tu opět jedna věc, která mě vždycky dokáže naštvat a to ta, že když se něco natáčí, jako mimozemská světla na obloze, tak se přeci budu snažit natočit ty světla a nebudu otáčet kameru na lidi, jak se na to dívají. Bohužel to je ve všech podobných filmech stejné. A také, že se najednou našla kazeta s takovým obrovským důkazem. Jinak se mi film líbil a přiblížil se ke čtvrté hvězdě. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Tuhle jsem v horoskopu četl, že býci jsou prý tolerantní. No hele, já můžu být tolerantní třeba až na půdu, ale horor bez napětí? To mi spíš před čumákem máchejte červenou hadrou. Řekl bych začátek fajn, kdyby neměl 80 minut a řekl bych konec fajn, kdyby neměl minut pět. Co bych tu ale kostrbatě vysvětloval, nejlepší hodnocení filmu už dávno nasadil ten, kdo mu vymyslel název. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pokus o shockumentary s ufónskou témetikou, spracovaný "F.F." štýlom, z ktorého sa dalo vyťažiť omnoho viac. Prvá hodina žiadna sláva, samé vysvetľovačky, nič mimoriadneho sa divák nedočká. Skutočne možno doslova hodinu preskočiť, lebo až záverečná dvacka ponúka čo to z nápaditosti tvorcov, ktorí sa konečne snažia nejak zaujať, no atmosferické pasáže zas tak atmosferické nie sú, po vizuálnej stránke toho mohlo byť taktiež ponúknuté viac. Viem, že to z mojich úst doposiaľ vyznieva negatívne, ale ja mám túto "kidnap" tému rád, spracovanie je maximálne vhodné, nakoľko sa snažia vyvolať dojem reálnosti, a tak tie dve z môjho pohľadu zrejme zaslúžené. Dlho tu totiž nič také nebolo ... - 35% ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V roku 1997 sa na oblohe nad Phoenixom objavili zvláštne svetlá. Mnohí odborníci označovali tento úkaz za dôkaz o invázii mimozemšťanov, ale vláda túto teóriu poprela. V rovnakom čase sa stratila trojica kamarátov, ktorí chceli tento úkaz preskúmať. Po dvadsiatich rokoch sa sestra jednej z troch stratených osôb rozhodne odkryť pravdu o tejto záhadnej udalosti. - Na to, aký to malo slušný rozpočet a na to, že to išlo do kín v USA, pomerne výrazné sklamanie. Námet je perfektný a na neopozerané tváre sa pozerá dobre, ale je to pokazené tým, že sa tu nič neukázalo a keď prišlo na hororové sekvencie, boli tu ukázané tak maximálne prihlúpnuté svetelné efekty a hlboké zvuky, čo je tou najhoršou volbou u tohto druhu hororu. Mne Found Footage forma u hororov nevadí, ale tu bola kombinácia záberov z prítomnosti a záberov starých dvadsať rokov, čo pôsobilo hrozne. Ďalším negatívom je absolútne amatérska chyba, kedy tvorcovia do Found Footage konceptu pridali hudbu, čo je úplne nelogické. Keď nad tým tak rozmýšlam, tak tento horor zachraňuje naozaj len tá velmi zaujímavá a podmanivá téma a to, že tento subžáner je v rámci hororu jeden z tých slabších. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Phoenix Forgotten“ je found footage klasického ražení, tedy natočit snímek za co nejmenší cenu a pokusit se na tom alespoň trochu vydělat. Já neříkám, že to nemusí být v některých chvílích zajímavé, ale když dojde k odhalení a následují další scény, zjistíte, že je to prostě ohraná nuda a nic zajímavého na vás nečeká. A pokud se tvůrci nebudou snažit, aby to opravdu zajímavé bylo, bude to vždy stejná nuda. ()

Reklama

Reklama