Reklama

Reklama

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nikdy ma akosi nenapadlo, že Channel Islands boli počas WW2 okupované nacistami. Hoci je ostrov Jersey len 22 km od brehov francúzskej Normandie, akosi mi nikdy nedošlo, že až tam dosiahli chápadlá rozpínavej Tretej ríše. Už len z tohto pohľadu to bol základ pre rozhodne zaujímavý film. Príbeh samaritánky Louisy Gould a jej súrodencov bol silno humanitárny. Riskovať všetko pre nejakého cudzieho ruského vojaka, to musela byť riadna dávka odvahy. Možno bola Louisa príliš zaslepená odhodlaním a neuvedomila si konzekvencie. Každopádne, jej príbeh je skutočne pôsobivý a musím uznať, že aj filmové spracovanie bolo vydarené a pôsobilo to vcelku realisticky. (pozor spoiler!) Aj keď mi bolo veľmi ľúto toho konca... Za dobrotu, do koncentráku! ()

Reklama

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Ďalší holokaustu, teraz anglickej produkcie, že aj u nich na ostrovoch fungoval hrdinský proti nemecký odboj, patrične vyznamenaný anglickou monarchiou. Príbeh pripomína hrdinský čin postaršej sympatickej Lou, ktorá sa viac menej zaľúbi do mladého zajačika, ruského utečenca Billa, potom čo nemeckí vojaci nevedia napočítať do pätnásť, keď im sem tam bez povšimnutia, zmizne nejaký ten ruský zajatec. Dej na TV úrovni so snahou , nadviazať na skutočné udalosti v pompéznom slede, niekedy pripadá komicky, akoby sa nejednalo o vojnovom stav. ()

Konev 

všetky recenzie používateľa

Filmové drama bylo natočeno na motivy skutečného příběhu Louisy Gouldové. Příběh se odehrává během druhé světové války na britském ostrově Jersey, který je okupován nacisty. Louisa, alias Lou, přijala uprchlého ruského válečného zajatce a schovala ho u sebe doma. Jakmile vyjde najevo, že Churchill nebude riskovat útok na znovuzískání britského území, ostrovní společenství se začne otřásat pod tlakem hladu, okupace a rozdělené loajality. Na pozadí těchto událostí Lou bojuje o zachování pocitu lidskosti své rodiny a ochraňuje ruského zajatce, jako by to byl její vlastní syn./panot/ ()

Reklama

Reklama