Reklama

Reklama

Píše se rok 1989. Spojené státy plánují invazi do Panamy. Becker, bývalý drsný námořník, přesto citlivý člověk, který po smrti své ženy prožil těžké časy, se ujímá nejtěžší výzvy svého života. Najal ho agent CIA a jeho úkolem je proniknout do nebezpečného světa obchodu se zbraněmi. Tato přísně tajná mise mu nečekaně odhalí pravou podstatu moci. (Filmbox)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (34)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Mel Gibson ide v šľapajách Brucea Willisa a posledné 2-3 roky bere len béčkové blbosti s minimálnym priestorom vo filme a maximálnym (honorárom) priestorom na plagáte. A je to škoda, pretože charizmy má na rozdávanie a i v Paname je najsvetlejším bodom celého filmu (spolu s fakt dosť peknými babami, ktoré sa vo filme mihnú vo vedľajších úlohách). Dejovo ide o veľmi zmätočné béčko. Neveldine po réžii 2 naspeedovaných Crankov asi zabudol, že by bolo fajn, keby sme na konci vedeli zodpovedať kto, s kým, čo a hlavne prečo urobil. A ešte k tomu pri filme, ktorý sa dotýka témy politiky, korupcie a napojenia vrcholných predsaviteľov štátu na zločinecké a aj vládne organizácie iných krajín. Na druhej strane Neveldinov nekonvenčný a besný režijný štýl je i pozitívny, pretože to aspoň nie je zameniteľné ako ostatné béčka. Akcie vo filme inak moc nie je a z hercov okrem Mela nikto výraznejšie nevzbudí pozornosť, hlavne určite nie strašlivý neherec v hlavnej úlohe (Cole Hauser). Vo výsledku je to béčko, ktoré sa dá pozerať bez výrazného nutkania viac krát film počas sledovania vypnúť. Ale žiadny zázrak to nie je a už pár dní po dopozeraní na film zabudnete... 40% ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Ten film má veľký počet atribútov, pre ktorý ho môžeme nazvať suterénom. Scenár B-, hrkotajúcu, vnucujúcu sa a neprehľadnú ručnú kameru, bývalú hviezdu hollywoodu, ktorá už má ban snáď všade a nik s ňou nespolupracuje a nechcenú vtipnosť a extrémnu neprehľadnosť deja ako takého. Divákovi je úplne jedno, čo sa na plátne deje a či topic of the movie o tom, ako je obchod s pochybným "zbožím" komplikovaný, vie podať. Lebo práve spôsob podania dáva filmu hĺbku a tu žiadna nie je. ()

Reklama

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Stark (Mel Gibson) najímá pro CIA bývalého mariňáka Beckera (Cole Hauser), aby v Panamě koupil od Enriquea sovětský vrtulník.. Tenhle film snad musel zlomit nějaký rekord, protože v titulcích je uvedeno 35 výkonných producentů. Mel Gibson se opět hodí kvůli tomu, aby se objevil na plakátu, protože se jedná o další vedlejší roli. Gibson ve filmu skoro není a větší scénu má teprve v závěru v Panamě. HODNOCENÍ 30% ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Ty vole. Hodnocení v tomhle případě nelže. Už úvodní titulky prozrazovaly, že to nebude nic víc, než špatný déčko. Film podobnej tomu, co produkoval na home videu Guild v posledním desetiletí minulýho století na VHS. Ty scény, který v tomhle blbě natočeným filmu nedávaj vůbec valnej význam by rejža měl vystříhat. Pak by zbylo asi deset minut materiálu. A Gibson. Propůjčil svou maličkost asi tak na čtvrthodinu. Příšernej škvár. 10%. ()

BOURQUE odpad!

všetky recenzie používateľa

Vypadá tok tak, že aj Mel Gibson, podobne ako Bruce Willis, sa vydal na dráhu D/E-čkových filmov. (Dôvody sú pravdepodobne trochu iné.) Dúfajme, že to nebude mať dlhotrvajúcu dobu. Panama by ušiel ako nejaký C-čkový film, ale ani tie najzákladnejšie požiadavky nedokáže splniť: scenár je deravý a miestami zbytočne preťahovaný, postavy sú veľmi ploché (nehovoriac o hlavnej postave s minimálnou charizmou), akčné scény spíš amatérske so zlou podporou CGI. Zatiaľ najhorší film od režiséra Marka Neveldina. Osobné hodnotenie: 40% (odpad!) ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (1)

  • Film byl původně oznámen v září 2014 s tím, že natáčení proběhne v létě 2015. Režisér Daniel Adams se později věnoval jinému projektu (An L.A. Minute, 2018) a tento byl odložen. V srpnu 2019 bylo oznámeno, že natáčení filmu začne v listopadu toho roku a v hlavních rolích se představí Morgan Freeman a Frank Grillo. K natáčení nakonec nedošlo a oba z projektu odstoupili. V říjnu 2020 bylo oznámeno, že film podle Adamsova scénáře natočí režisér Mark Neveldine s Colem Hauserem a Melem Gibsonem v hlavních rolích. Film byl natočen v prosinci 2020 v Portoriku. (WernerDMZ)

Reklama

Reklama