Reklama

Reklama

Pračlovek

  • Česko Pračlověk (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaný film Pračlovek rozpráva príbeh z obdobia, kedy sa po našej krajine prechádzali prehistorické zvieratá. Hlavným hrdinom je neohrozený jaskynný muž Dug, ktorý sa so svojím najlepším štvornohým priateľom Čuňákom snaží uchrániť svoj domov a kmeň pred veľkou hrozbou. Na ich územie totiž prichádzajú pokrokoví ľudia z doby bronzovej, v čele s lordom Bafoňom a Dugovi, a jeho priateľom zostáva posledná šanca – bojovať o svoje územie vo futbale s tímom Real Bronzio. Dokáže Dug presvedčiť a vytrénovať desať nemotorných praľudí, vyhrať zápas a získať späť svoje územie? (CinemArt SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (101)

Eeve 

všetky recenzie používateľa

Futbalový predhistorický film, no čo k tomu dodať :) Odvážny pračlovek Dug sa so svojou tlupou pokúsi poraziť vo futbale majstrov doby bronzovej - Real Bronzio, aby získali späť svoj domov. Koniec uhádneme hneď na začiatku, preto sa tvorcovia v takýchto prípadoch majú zamerať hlavne na dej, pridať doňho čo najviac podarených žartov, zaujímavostí, proste niečo, čo vyváži tento nepríjemný fakt. Tu to zostalo ale len na priemernosti. Čo poteší, je samotné prevedenie - stop-motion sa predsa len v mainstreame až tak často nevidí. Bohužiaľ, jedným z nepríjemných aspektov tohto prevedenia je veliká nesympatickosť postáv už od začiatku - oni nielenže sa správajú ako imbecily, oni tak aj vyzerajú - potom si už len ťažko nachádzate sympatie a držíte im palce. Keď sme pri postavách - všetky boli absolútne čiernobiele, bez akýchkoľvek charakterových zaujímavostí - čo samozrejme pri výlučne detských "animákoch" je až žiadané, ale priznajme si, toto pre malé deti jednoducho nebolo. Žartov málo, väčšina obohraných, hoci sa tvorcovia snažili to okoreniť všakovakými blbostičkami (ľudožravý káčer, štekajúce prasa,...) - osobne ma zo všetkých najviac bavil Čumák a jeho scény :) Mňa osobne ani nezaujal hlavný futbalový námet, jelikož ho ani nemám rada :) Takže mi určite ušlo kopec futbalových narážiek a ftípkov, takže ľudia z fachu sa na tom zasmiali možno o trochu viac. Suma sumarum sa jedná o vcelku zaujímavo prevedený, ale po všetkých stránkach priemerný filmík, skôr pre väčšie deti a dospelých, ktorý neurazí, ani nenadchne. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Plastelínová britská dílna se mnohokrát vyšvihla, pobavila, dojala i přišla s „hlubším“ sdělením. Loutkový stop-motion animovaný film v záplavě počítačové animace furt baví, hračičky ze studia Aardman totiž neumí zklamat. Až dosud. Pračlověk nebaví, nedojímá, je špatně odvyprávěný. Postavy jsou nezajímavé, trestuhodně se s nimi pracovalo. Náš kmen se nedrží pravěkého života, ale nechává se vtlačit do kolektivního sportu, ve kterém se outsideři snaží prosadit proti šampionům ze vzkvétající doby bronzové. Nevyužíváme ani střet zaostalých neandrtálců s vyspělejšími sousedy. Mravenčí práci tvůrců tak chybí nápady, dílčí pointy, nehrají si s detaily tolik jako dřív. Podružné vtipy fungují, ale je jich zoufale málo – fotbalové narážky nebo postava uloveného zajíce. Jinak je to bída. Nenápaditá a ve srovnání se staršími snímky velmi smutná. Dvě až tři hvězdy. ()

Reklama

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Že natočí Nick Park takovou nudu, bych teda nečekal. Už ze samotného námětu jsem byl dost překvapený. Hned zmínka o Manchesteru mě měla varovat, že to celé bude nesmyslně o fotbalu. Laciné a bohužel nevtipné odkazy na moderní dobu. To bylo takřka vše, co film nabízí. Pár frků bylo fajn, ale většinou jsem měl pocit, že už jsem je nebo něco podobného viděl jinde. ()

Miseet 

všetky recenzie používateľa

Pohádka je určeno pro nejmenší publikum, dospělí si v tom asi moc libovat nebudou. Za mě z toho vůbec nemám radost. Už jenom ta animace se mi vůbec nelíbí, ale to by šlo ještě odpustit, jelikož je to pro tvůrce specifické. Děj byl primitivní, vtipy slabé. I samotný pravěk, který byl zde popsán, by se dal lépe využít, aby se děti aspoň něco naučily. ()

RyonMathrin 

všetky recenzie používateľa

Já se bavil v kině celou dobu :-) Nick Park je prostě borec. Byl jsem překvapen, že je to více o fotbale, než o pravěku, ale vznikla z toho zajímavá směska. Určitě by šlo vytěžit z obou témat více gagů, a také mi přišlo, že některé vtípky musely přijít vtipné jen dětem (Bafoň pokakán obří kachnou) a jiné zase byly cíleny jen na dospělé (Arsenal). Celkem vzato to však fungovalo dobře. A nejepší je ptákogram. (V originále "Bird message" ukazuje na nedokonalost angličtiny a naopak vyzdvihuje hravost češtiny a našeho dabingu). ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. ledna v BFI IMAX v Londýně. (BMW12)
  • Každý člen týmu navrhl ve městě dům, který se ve filmu objeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama