Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemecko, rok 1484. Renesančné hnutie čoskoro posunie temný stredovek do éry osvietenia, zatiaľ však inkvizícia zanecháva po celej Európe stopy smrti a teroru v jej krvavej honbe za domnelými čarodejnicami. Mladý učenec Richard (Samuel Schneider) sa neúspešne pokúsil o atentát na Heinricha Institorisa (Philipp Moog) - fanatického inkvizítora, ktorý brutálne zabil jeho matku. Richard je zatknutý, ale pred popravou ho zachránil tajomný a mocný Jakob Fugger (Herbert Knaup), bohatý obchodník a bankár, ktorého musel poslúchať aj cisár Svätej ríše rímskej. Fugger tvrdí, že je Richardov strýko - v skutočnosti je však jeho zatajeným otcom. Fugger vychováva chlapca v jeho obchodnom impériu a vďaka jeho bystrosti, inteligencii a strategickému zmýšľaniu sa Richard stáva Fuggerovým blízkym spolupracovníkom a získava vstupenku do najmocnejších politických a náboženských kruhov v Európe. Ale ani plynúce roky nedokázali potlačiť Richardovu túžbu po pomste, ktorá ho zavedie hlboko do sveta ctižiadostivosti, bohatstva a chamtivosti. Na miesta, kde sa odohrávajú smrtiace hry moci a manipulácie a kde sa dá čoraz ťažšie zistiť, kto je len bábka a kto ťahá za nitky... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (3)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Průměrné dobrodružství  s historickou příchutí pro diváky milující jednoduchou podívanou._____ Zaujal mě příjemný 22letý Samuel Schneider (hlavní postava Richard).                                   .                        .                              .                            . ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Německý televizní historický kostýmový film s tématem inkvizice stylem hrozně připomínající dobrodružnou sérii o Hříšnici. Tady ten námět je o pár procent zajímavější a dokonce se to točilo v ČR a pár českých tváří člověk postřehne, dokonce Slovenka Veronika Strapková tady má trošku větší roli, ale výsledek je něco okolo snesitelných dvou hvězd. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštne, že film natočený aj v Čechách a s našimi hercami má tak málo hodnotení a zatiaľ žiadne komentáre. Nadväznosť na číro nemeckú Hriešnicu je tu len obdobím (cca koniec 15. storočia), nejde o syna tej hriešnice z trilógie a tak sa film dá pozrieť len tak. Na jednej strane tu máme zaujímavé obdobie, kde sa bojuje o pápežstvo peniazmi. Máme tu Rodriga Borgiu, budúceho pápeža Alexandra VI., jeho protikandidáta Sforzu z Milána, zasahujú aj všemocní florentskí Mediciovci, peniaze obstará zase Fugger, v tom čase asi najbohatší človek Európy, ktorý vlastnil bane aj u nás. No a potom je tu tá hlavná postava, mladík, ktorý sa medzi nimi akoby strácal. V podstate mňa najviac zaujalo všetko okolo tých politických intríg a kupovaní si cirkevných úradov v časoch, keď pápež bol jeden z najväčších mocnárov sveta. Ale neznalec historických reálií sa tu môže trochu strácať. Na druhej strane tu je akože romantická linka, ktorá zaujme laika, no pre mňa je absolútne nepodstatná a film by fungoval aj bez nej. Keď sa však hlbšie zamyslím, všetky tie veci ohľadom svätokupectva a politikárčenia v cirkvi, viac nemorálnej než mravnej, sme už videli v iných seriáloch ako Mediciovci, Borgiovci atď. Takže nechávam hodnotenie na priemere. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • Scény z vesnice se natáčely ve skanzenu Řepora, mezi další české lokace patřil Křivoklát a okolí hradu Žebrák. Interiér se točil mj. v kapli na hradě Zvíkov. (kriplozoik)

Reklama

Reklama