Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nehoda na moři znemožní Královskému námořnictvu najít Severní průchod a kapitáni jsou zoufalí při rozhodování, co dál. (Prime Video)

Recenzie (18)

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Blízko? To je nebezpečné slovo, hlavne tu. Byť blízko nič neznamená. Je to ešte horšie, ako byť ďaleko." Tak, premiéra prvej epizódy môjho asi najočakávanejšieho seriálu roka 2018 je za nami a tron hlási úplnú spokojnosť. Nie je to zbytočne dlhé, flashbacky sú umne a strategicky šikovne rozmiestnené naprieč celým dejom, pôsobivé je i rámcovanie príbehu z pohľadu pátracej skupiny. Rozhodne potešia prepracované postavy (ktoré mala už skvelá kniha), zaujímavé vzťahy medzi nimi a tomu odpovedajúce, kvalitné herecké výkony. Atmosféra je mrazivá až-až a príjemne mystická bez toho, aby sa (zatiaľ) diali vyložene nadprirodzené motívy (ak teda necháme bokom epizódu so smrteľnou posteľou). Je vzrušujúce sledovať hierarchiu na dvoch renomovaných anglických lodiach - od kapitánov cez dôstojníkov až po bežných námorníkov. Veľmi sa teším na ďalšie diely. A Croziera som si pri čítaní románu Dana Simmonsa predstavoval absolútne inak, ale Jared Harris je - v úlohe muža, ktorý neznáša slávu a zbytočné riziko - skvelý a ihneď som si ho obľúbil. Keby to celé záležalo na Crozierovi, dopadlo by to úplne inak. Lenže nezáležalo. ()

255085349 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hodně slušný začátek. V pár záběrech dovede navodit skvělou atmosféru. Od AMC bych něco takového nečekala. Luxusní, rozhodně nikoliv prvoplánové obsazení (potěšila mě Sian Brooke, Jared Harris klasicky výborný). Vypadá to na skvělý, ledový survival. Snad to nepřeženou s tím bubákem. Natěšenost na další díly. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

19. mája 1845 vyplávali z Anglicka dve výskumné plavidlá jej veličenstva: Erebus a Terror. Ich cieľom bolo nájsť takzvaný Severozápadný priechod z Atlantického do Tichého oceánu, ktorý by skrátil obchodné cesty medzi západnou Európou a východnou Áziou. Lodiam velil námorný dôstojník a prieskumník sir John Franklin. Poslednýkrát obe plavidlá videli iní Európania koncom júla 1845. Lovci veľrýb ich vtedy postretli v Baffinovom zálive, ktorý obmýva západné brehy Grónska. Po 168 rokoch bol objavený vrak jednej z nich, lode Terror. V roku 2018 prichádza na obrazovky seriál, ktorý mapuje osud posádky. Do sporu sa dostávajú kapitán lode Terror Francis Cozier a kapitán Erebusu Franklin, ktorá bolo vlajkovou loďou výpravy. Avšak poškodenie na jednej z lodných vrtúľ Erebusu prinúti Coziera navrhnúť Franklinovi, aby od prieskumu upustili. Franklina však vpred ženie možnosť stať sa prvým človekom, ktorý objaví cestu a rozhodne sa v plavbe pokračovať. Nad posádkou sa vznáša mrak úmrtia mladého člena posádky Davida Younga a takisto prízrak, ktorý sa možno ukrýva v oceáne...Tak nestáva sa často, aby už úvodný diel diváka "namotal" tak, ako sa tomu podarilo tvorcom tohto seriálu. Napriek tomu, že nevieme, čo môžme očakávať seriál vzbudzuje veľké očakávania. ()

DonBraso 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po pilotu jsem sakra zvědav,kam tahle posádka se nakonec dostane.Je pravda,že první díl si jede svojí a absolutně není poznat,že by to byl vůbec první díl.Postavy jsou zatím u ledu,výprava zatím cajk,ale popravdě to digitální spektrum nemá moc co nabídnout.Spíš naopak umějí v AMC krásně zakrýt neduhy.Jsem zvědav,co posádku nakonec dostane a to převažuje v plusových hodnotách.Jen doufám,že to nebude zbytečně natahovaná story,kdy v každém díle jeden či dva z posádky záhadně umřou.Trochu tu hrozí stereotyp. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak prvá epizóda práve z pece vytiahnutého nového seriálu je veľká namotávka. Atmosféra by sa dala krájať, či skôr ani nie, taká je hustá a všetko nasvedčuje tomu, že bude ešte poriadne hustejšie. Najhustejšie bolo ale pod vodou, človek by chcel s potápačom meniť a zároveň je rád, že je doma v teple. ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama