Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1953 jsou na staveništi ve Windenu, kde má stát budoucí jaderná elektrárna, vykopána znetvořená těla dvou chlapců. (Netflix)

Recenzie (21)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pokiaľ vám nestačia dve dejové línie, tak nech sa páči, tu máte na podnose ďalšiu, a to v roku 1953. Elektráreň ešte nie je na svete a hlavná postava začína premýšľať spôsobom, že ak by odstránil istý neskôr nepohodlný člen ich aj tak zhnitého mestečka, bolo by na svete v budúcnosti krajšie. Inak ide o "najvedeckejšiu" a možno aj najfilozofickejšiu časť doterajšieho priebehu, čo mi nesmierne vyhovuje, takže môžem bez problémov konečne jednej z epizód udeliť plný počet. ()

ALIENka_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tenhle výlet do minulosti jsem si fakt užila. Už se tady začínaj odkrývat nějaký záhady, a musím říct, že je to kurva zajímavý. Zatím snad nejlepší díl ze série. Musím říct, že casting se tady fakt povedl - postavy a jejich minulý já jsou si neskutečně podobný, vsadím se, že ty herce hledali dýl než trvalo samotný natáčení. Hodnocení: 10/10 ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Od miestneho hodinára sa prostredníctvom tajomného muža v kapucni dozvedáme o tretej časovej paradigme. V nej sa nám ocitá Ulrich a vidí svojich rodičov v povojnovom Nemecku. V tomto období vrcholia prípravy na stavbu novej atómovej elektrárne a sexi pani Nielsenová sa zabývava v novom dome. To čo ale Ulrich urobí, zásadným spôsobom zmení budúcnosť celého mestečka. Prevedenie: Ak správne chápem časovým krosnám, to čoho sme boli svedkami v tejto časti asi značne ovplyvní celé dianie v budúcnosti iba že by sa Ulrich mýlil. 98% ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na stavenisku jadrovej elektrárne vo Windene sú objavené telá dvoch chlapcov - Erika a Yasina. V tom čase začínajúci policajt Egon Tiedemann je prekvapený, že šatstvo mŕtvych chlapcov pochádza z Číny, nakoľko je rok 1953. Ulrich, ktorý sa vo Windene ocitol po prechode jaskyňou roku 2019 stretáva Agnes nielsenovú a jej syna Tronteho, ktorý sa stane Ulrichovým otcom. Ulrich sa pri návšteve hodinára dozvie, že boli objavené telá chlapcov a na polícii sa pokúsi získať ich opis. Neskôr sa spoznáva z 9-ročným Helgem, ktorého považuje zodpovedného za zmiznutie Madsa v roku 1986 a Mikkela v roku 2019 a preto sa ho rozhodne zabiť. V roku 1986 Neznámy vedie diskusiu s hodinárom o cestovaní v čase a požiada ho o pomoc s opravou stroja, ktorý Neznámy používa na cestovanie medzi jednotlivými rokmi. Nielen diskusia o cestovaní v čase, ale najmä dohady o tom čo a ako a či vôbec by človek zmenil ak by mal takú možnosť postavili túto epizódu do pozície jednej z najlepších seriálových častí vôbec, rovnako ako tomu bolo v jednej epizóde Batesovho motela. Je jasné, že režisér a tvorca seriálu je určite najinteligentnejším Baranom. Dokonalé. ()

keoma26 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

50. léta přesně, jak si je představuju a znám z filmů, ne, jak jsem je prožil a pamatuju si je z dětství, jako 80tky. Ani tenhle díl mi nevysvětlil celej ten humbuk okolo seriálu, zato ale konečně přinesl kromě extenze příběhu (neustálého rozšiřování dějových i časových o-kruhů) také pořádnou porci intenzity... ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)

Reklama

Reklama