Reklama

Reklama

Nič sa neodpúšťa

(festivalový názov)
  • Česko Nic se neodpouští (festivalový názov) (viac)
Trailer
Belgicko / Francúzsko / Maroko, 2017, 62 min

Obsahy(1)

Zineb El Rhazoui sa netají kritickým názorom na islam a náboženstvo. Za slobodou prejavu odišla z Maroka do Francúzska, kde sa stala novinárkou v satirickom časopise Charlie Hebdo. Film sleduje päť kľúčových rokov jej života (2011 – 2016). V roku 2015 musí Zineb prekonať šok, že medzi obeťami teroristického útoku boli aj jej kolegovia z redakcie. Vyrovnáva sa so životom pod neustálou hrozbou a za masívnych bezpečnostných opatrení. V tejto situácii sa pripravuje na narodenie svojho dieťaťa. Napriek strate ilúzií o bezpečí uprostred západnej spoločnosti neprestáva odhodlane bojovať proti fanatizmu. (Jeden svet)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Nechic 

všetky recenzie používateľa

Jako biografii této marocké novinářky to hodnotím velmi kladně a silně. Ten důraz na její emoce je tam přímo hmatatelný. Rozpor mezi korektností, jejími zážitky a "akceschopností" politiků je přesně to, o čem tenhle film vypráví a proč není až tak prosazovaný. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Silný životní příběh. Dříve si muslimové nedovolili reagovat na urážky, ale dnes už Evropu považují za své území a mohou nás ztrestat. Je to jako když si pozvete hosta na nedělní oběd a on vám přestaví nábytek, aby se cítil pohodlně. Doufejme, že tohle fašistické manipulativní nesnášenlivé náboženství nepřekročí naše hranice ani za pomoci multikulturalistů. ()

Reklama

Parisienne09 

všetky recenzie používateľa

Na příběhu Zineb El Rhazoui můžeme nahlédnout na islámský svět z jeho vnitřku, a to v současné době v Maroku. To je jedna z rovin dokumentu. Druhou rovinu, kterou si divák může postupně odhalovat sám, v samém závěru velmi otevřeně podá sama protagonistka příběhu: kam vede politická "korektnost" nebo strach? Podle sdělení autorů i Zineb tento film odmítly vysílat všechny francouzské televize. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama