Reklama

Reklama

Štrnásťročný Elijah "Eli" Soliński žije v Detroite so svojím prísnym adoptívnym otcom, vdovcom Halom (Dennis Quaid). Keď Eli prechádza opustenou budovou a hľadá medené drôty, ktoré by mohol predať, aby si zarobil na živobytie, objaví následky šarvátky, po ktorej zostali na zemi roztrúsené nehybné obrnené postavy a supermoderné zbrane. Jednu z nich zdvihne, ale odhodí ju a potom, ako sa mechanicky aktivuje, utečie. V ten večer sa objaví Eliho starší brat Jimmy (Jack Reynor), ktorý je biologickým synom Hala. Jimmyho práve prepustili na podmienku a Hal jeho príchodom nie je nadšený. Eli musí stále myslieť na super zbraň a vykradne sa po ňu z domu. Keď sa vracia, začuje hádku Hala s Jimmym. Ten dlží miestnemu zločineckému bossovi Taylorovi Balikovi vysokú sumu a žiada Hala, aby mu pomohol peniaze ukradnúť z trezoru jeho zamestnávateľa. Hal odmietne a Jimmyho vyhodí. Nasledujúci deň sa všetko skomplikuje. Eli chce pomôcť bratovi zbraňou, ktorú získal, ale dostanú sa do ešte väčších ťažkostí. Eli a Jimmy sú nútení bojovať na život a na smrť s armádou zločincov a dvoma ťažko obrnenými futuristickými vojakmi, ktorí chcú získať ukradnutú zbraň. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (2)

  • Keď Jimmy (Jack Reynor) popíja v moteli na verande so striptérkou whisky (58. minúta), podáva jej takmer prázdnu fľašku. V ďalšom zábere, keď ju už striptérka drží, je fľaša takmer plná. (brianko.sk)
  • Ve scéně na policejní stanici jeden z gangsterů používá československou útočnou pušku vzor 58 se sklopkou a kompenzátorem. V čase 01:23:56 – 01:23:57 si lze také všimnout chyby střihu, kdy jdou díky transparentnímu zásobníku vidět různě napáskované zásobníky. (Mecker)

Reklama

Reklama