Reklama

Reklama

Strážkyne

  • Česko Dopisy z fronty (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

1915. Život na francúzskom vidieku sa od základov zmenil. Muži bojujú na fronte a ženy sa starajú o pôdu i dobytok. Hortense, ktorej synovia i zať sú na vojne, sa odhodlane pustí do práce spolu so svojou dcérou Solange, nápor práce však samy nedokážu zvládnuť. Keď príde čas žatvy, bez pomoci sa nezaobídu, všetci muži sú však vo vojne, alebo ich už najal niekto iný. Na odporúčanie starostu preto Hortense najme sirotu Francine. Skromné a pracovité dievča sa nebojí žiadnej práce a pre Hortense je požehnaním, až kým sa z vojny nevráti jej syn Georges, ktorý sa do Francine zamiluje. Hortense však vzťah svojho syna s nádenníčkou vníma ako poníženie... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (10)

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Výborný film z prostředí první světové války z trochu opačného pohledu. Je to silný a dojemný příběh, hezky natočený, jen mě trošku chvílemi nudil a přemýšlel jsem o všem možném, jen ne o filmu.....Taková menší vsuvka, je strašně zajímavé, jak se za posledních sto let svět šíleně změnil, máme internet v mobilech, autonomní auta, SpaceX, holografické video hovory, 3D filmy, a tehdy ještě používali koňský povoz. Každopádně dílo velmi kvalitní se zajímavým "neamerickým" koncem...80% ()

hanca.uh 

všetky recenzie používateľa

Byo tady vidět, jak ti lidi v sobě dusili emoce, což se projevilo i ve filmu jako takovém, za mě tedy trochu....plytkém. Nicméně - těžká doba to kurňa byla, neumím si představit, že bych tu tvrdou dřinu každý den zvládala jako ty ženy, Francine nevyjímaje. "Matka pluku" se nejdříve jevila jako dobrá a spravedlivá to žena:-)), ale v závěru je tu z ní hotová sobecká ježibaba........a tohle jsem teda nepochopila - chtěla syna jen pro sebe, aby na frontě myslel jen na svoji matku a ne na svoji milou....nebo jak...proč?? Zřejmě se to už nikdy nedozvím:-)) 3 ***. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý film z obdobia prvej svetovej vojny, kedy sa na udalosti pozeráme očami žien, ktoré ostávajú doma s množstvom starostí a napätím, kedy a či vôbec sa ich milí vrátia z bojov. Nakoniec uvidíme zábery aj z perspektívy mužov subjektívnou formou retrospektívnych záberov. Pri nich zase chápeme, čo sa musí odohrávať po takom pekle neskôr doma v ich dušiach. Mal som však dojem, že Strážkyne do žánru vlastne nič nové, čo by som ešte nevidel, nepridávajú, čo nie je nutne kritika, len sa mi film občas trochu vliekol. Záverečné naschvály medzi postavami mi taktiež príliš nesadli, nepochopil som, o čo pani mame vlastne išlo... 70% ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

jednoduchá linie scénáře který popisuje těžký život ve válce ,konec byl takový nepropracovaný jakoby nechaný na divákovi kam nechá jít postavy.A v člověku to evokuje otázku :k čemu všechny války jsou.Zničené životy,zničené rodiny...aby za dvacet let rozpoutali novou a víc zničující.A dnes, všude ve světě na různých místech, hoří další.Famózní interiéry a exteriéry které,přesně vystihují dobu ve které se příběh odehrával.Excelentní výkony herců ()

Sabrewulf 

všetky recenzie používateľa

Co to, sakra, bylo? Simulátor života na vesnici mimo frontu? Nějaký pokus o art? Měl jsem chuť na válečné drama, kde jsem ani nevyžadoval válečné scény a místo toho čumím na to, jak lidi pracují na statku, aniž by to někam posouvalo děj. U nekonečného posezení v kostele za doprovodu hudby ze hry Columns, jsem tušil, že tu něco smrdí a po minutovém záběru na ruce, které jezdily po mechu, jsem to přepnul. Opruz. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama