Reklama

Reklama

Hříšnice

(seriál)
Trailer
Dráma / Mysteriózny / Thriller / Krimi
USA, (2017–2021), 24 h 5 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvorcovia:

Derek Simonds

Predloha:

Petra Hammesfahr (kniha)

Hrajú:

Jessica Biel, Christopher Abbott, Bill Pullman, Patti D'Arbanville, Teri Wyble, Robert Funaro, C.J. Hunt, Jacob Berger, Adrienne Lovette, Abby Miller (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

  • Cora (2017) - 8 epizód

  • Julian (2018) - 8 epizód

  • Jamie (2020) - 8 epizód

  • Percy (2021) - 8 epizód

Cora Tannettiová (Jessica Bielová) je obyčejná dvaceti sedmi letá žena, která je šťastně vdaná za Masona Tannettiho (Christopher Abbott) a má s ním malého syna. Krom toho, že je Cora spořádanou matkou, je také spolehlivou pracovnicí v podniku svého tchána. Jednoho dne si celá rodina vyjede na výlet k jezeru, kde chtějí strávit slunné odpoledne. Když však Cora začne pozorovat dva mladé páry na pláži, zničehonic popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, přistoupí k nic netušícímu mládenci Frankiemu a začne jej bodat po celém těle. Frankie na místě umírá a Cora je ihned dopravena do vazby. Případ by mohl být vyřešen rychle – bylo mnoho očitých svědků, a i samotná Cora se k činu přiznává, i když sama netuší, proč onu věc spáchala. Vyšetřování se ujímá starší detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman), který se nenechá odbýt jednoduchostí současné verze vraždy, a hodlá přijít na to, proč k ní skutečně došlo... První osmidílná řada seriálu Hříšná duše vznikla podle knihy německé spisovatelky Petry Hammesfahrové, jež byla vydána poprvé v roce 1999. Seriál byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus za nejlepší minisérii nebo TV film, a také za nejlepší herečku v minisérii nebo TV filmu Jessicu Bielovou. Ta vedoucí úlohu v seriálu ztvárnila vůbec poprvé a diváci ji můžou znát ze snímků jako Iluzionista (2006), Hitchcock (2012) nebo z klasických hollywoodských trháků jako Blade: Trinity (2004), Next (2007) nebo Total Recall (2012). Bill Pullman, představitel detektiva Ambrose, má za sebou bohatou hereckou kariéru, z níž je možné zmínit např. komedii Spaceballs (1987), Lost Highway (1997) Davida Lynche či film Den nezávislosti (1996). (Česká televize)

(viac)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (9)

Cora (2017) (S01) 

Vynikajúca Jessica Biel a jej zatiaľ najlepšia a veľmi zaujímavá rola. Cora vám po zhliadnutí všetkých 8 častí z hlavy len tak nevyšumí. Jednoznačne najlepšia epizóda je predposledná. Bill Pullman takisto dobrý. Silné 4* za prvú sériu. ()

Část I. (2017) (S01E01) 

Jessica Biel je ako Cora skvelá, ešte som ju asi nevidela tak hrať. Prvá časť seriálu zaujala. ()

Část II. (2017) (S01E02) 

Ešte o niečo lepšie ako prvá časť. Ani chvíľku som sa nenudila. Trúfala by som si povedať, že Cora je pre Jessicu Biel aspoň zatiaľ jej najlepšia rola. K tej čokoláde, hmh mala ju zjesť hneď!!! To len tak na okraj. ()

Část III. (2017) (S01E03) 

Tak za takýto herecký výkon by si bola Jessica Biel ozaj zaslúžila Golden Globe! ()

Část IV. (2017) (S01E04) 

Do piatich hviezdičiek to už nemá ďaleko :-) napííínavééé...4,5* ()

Část VI. (2017) (S01E06) 

Hmh, doteraz sa mi to páčilo a príbeh o Core ma dostatočne zaujal, všetky predchádzajúce epizódy dostali odo mňa 4*, ale tu to už niekde začína stagnovať. Viac ako samotný prípad a otázka 'Prečo to Cora urobila?' sa tu riešia sexuálne vzťahy a dej sa akosi veľmi neposunul vpred. Asi je tých epizód predsa až veľa, konkrétne táto mi pripadala zbytočná a niektoré scénky boli na mňa too much. Stále mám nádej, že posledné dve epizódy budú lepšie. 2,5* a teda najslabšia epizóda prvej série (zatiaľ)!!! ()

Část VII. (2017) (S01E07) 

Najlepšia epizóda a veľmi napínavá!!! No teda, už konečne všetko, teda takmer všetko do seba zapadá. Tak TOTO by som nevymyslela...4,5*. ()

Část VIII. (2017) (S01E08) 

Puzzle poskladané, i keď väčšina sa vyriešila už v parádnej predposlednej epizóde. Každopádne celkom slušné a na záver aj dojímavé finále. ()

Julian (2018) (S02) 

Druhej sérii The Sinner chýba všetko to, čo bolo najlepšie na tej prvej, ktorá bola taká dobrá, že v porovnaní s ňou sa až zdá, že toto bolo vlastne slabé. Cora mala lepšie postavy, hercov, scenár, spracovanie, twist a momenty prekvapenia a tiež finále. Jessica Biel bola ako Cora fantastická!!! Videla som to už viac ako pred polrokom, ale mám to ešte v spomienkach. Ako som vtedy písala, z hlavy len tak nevyfučí!!! A Julian? Tak tento príbeh si už možno o mesiac nebudem pamätať. Julian skrátka nie je ten typ hlavného hrdinu, s ktorým by divák sympatizoval a všetko s ním prežíval. Už v tom je problém. Core som odzačiatku držala prsty, osud Juliana a Very ma až tak nezaujímal, vedľajších postáv ani toľko. Chýbal mi tu fakt nejaký super twist alebo odhalenie. Aspoň že Bill Pullman nesklamal. Carrie Coon tiež ok. Nehodnotila som každú epizódu zvlášť, ale štyrom by som dala 3* a štyrom asi aj 4*, ale celkovo dávam 3*. ()

Reklama

Reklama