Reklama

Reklama

Čarovný park

  • Česko Kouzelný park (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vymýšľať atrakcie, aké svet ešte nevidel, je pre June a jej mamičku ta úplne najlepšia zábava. Vo svojej predstavivosti vysnívali čarovný park, v ktorom všetky tie dych berúce a fyzikálne zákony popierajúce atrakcie riadia hovoriace zvieratká s veľmi vyhranenou osobnosťou. Napríklad ochranku tu robí dikobraz, ktorý sa všetkého bojí a v strese nekontrolovane vystreľuje svoje pichliače, o údržbu sa starajú dva vtipné bobry a tak by sa dalo pokračovať ďalej. June však nie je len rojko, ale aj veľmi praktické dievča, ktorá skúša aspoň niektoré z tých fantastických modelov reálne postaviť z toho, čo má práve k dispozícii. Asi tušíte, že takéto pokusy nemôžu dopadnúť dobre a väčšina z nich končí totálnou demoláciou celého okolia. Po jednej takejto mimoriadnej deštrukcii June sľúbi, že už začne sekať dobrotu a bežné aj nevšedné starosti ju navyše pripravia aj o chuť vymýšľať výnimočné atrakcie. June prestane nakoniec aj snívať a fantazírovať. Jedného dňa ju však osud zavedie na opustené miesto, kde kedysi skutočne existoval zábavný park, aký si vysnívala. Dokáže June opäť prebudiť svoju fantáziu a zastaviť zánik tohto raja atrakcií? Tunajší hovoriaci zvierací personál na ňu dosť spolieha. Inú nádej totiž nemajú. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (60)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Animák na slušnej úrovni, ktorý sa nemusí hanbiť hlavne vtedy, keď cieľovou skupinou boli fakt len malé deti. Vytvorený alternatívny svet plných nápadov a možností, ktoré sú však využité na priemernej úrovni. P.S.: Neviem si ne vypustiť jednu otázku. Modrý medveď, really? Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Při sledování jsem si vzpomněla na legendární Nekonečný příběh. Svět fantazie nemá žádných hranic a je nekonečně bohatý. Jen se musíme dívat na to světlo, které nás obklopuje, protože to stojí za to. To je ta naděje. Ovšem děckám do deseti let to bude úplně fuk. Hlavně, že je to barevné, nápaditě a pořád se něco děje. Nejlépe něco bláznivého. Kouzelný park byl moc hezky vymyšlen. Moc dobrý nápad. ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Kouzelný park okouzlí zejména úžasně pestrobarevnou a zdařile vytvořenou vizuální stránkou, která si stejně jako dětská fantazie neklade hranice. Co se příběhu týká, tak hlavní poselství bylo vcelku jasné, nicméně jsem očekával asi trochu víc emocí, které by mě odrovnaly jako například u snímku V hlavě, protože Kouzelný park měl tímto směrem též nakročeno. Podobně na tom byla humorná stránka filmu, která ne že by chyběla, ale spíš chrupkala podobně jako medvěd Huňáč - žádné vtipné orgie typu Shrek či Doba ledová se nekonaly. Kdyby měl snímek větší hloubku nebo plul na více komediální vlně, pak bych dal bez váhání vyšší hodnocení. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Pestrobarevný a roztomile infantilní animáček pro děti do 10 let, který se komerčně neprosadil, stihla jej nepřízeň kritiky a (odvolaný) režisér Dylan Brown ho neměl plně pod kontrolou a jeho jmenovka v titulcích chybí. I tak je výsledek celkem v pohodě. Paramount do něj nalil neskutečnou sumu, aby byl konkurenceschopný, angažoval pro dabingové účely Milu Kunis, Jennifer Garner nebo Matthew Brodericka, ač se rýsovalo, že u dospělých s přebujele naivním pojetím nepochodí, ovšem mravní výchova dětského publika by oživlým zábavním parkem, který trůní jen v mysli mladé smělé slečny June, co před týdnem vytáhla první tampon, nemusela být radikálně ohrožena. Jak už to tak bývá, odborná kritika většinou není sestavena z dětí předškolního věku, takže naprosto těmto nerudným mužům s dysfunkcí prostaty a neuspokojeným ženštinám s hormonální nerovnováhou chybí nazírání dětskou optikou, načež jim jakékoliv skotačení mluvících zvířátek kolem hlavní hrdinky bude připadat nevyzrálé až prostinké, ještě neopomenou zmínit silný vliv fantasy klasiky "Nekonečný příběh". Asi takhle - vyserte se na tyhle lidi, sami by vytvořit nic nedokázali, nemluvě o jejich grafických schopnostech, takže sezvěte své ratolesti a přesvědčte se, že tohle animované dobrodružství má svůj emoční náboj, co je přesně nastaven na nervovou soustavu společné rodinné podívané. 7/10 ()

Sala1 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie v podobe tohto animáku, ktorý je ako stvorený pre rodiny s deťmi. Film ako niekoľko pred ním za posledné obdobie, rieši tému stratenej fantázie, radosti a farieb na základe vážnej udalosti. Úloha nájsť ich je pre postavu to najdôležitejšie, čo ale táto snímka posúva opäť trochu ďalej - v tomto prípade mladé dievča to stratené vôbec nehľadá. Film si dáva načas a je veľmi vyspelý, hoci je určený pre mladšieho diváka. Nechá nám predstaviť hlavné postavy, aj sa stotožniť s hlavnou hrdinkou, ktorá je veľmi sympatická a snímka s ňou narába veľmi citlivo. Film si je vedomý do akej miery môže a púšťa hlavnú postavu do emocionálnych bodov, čo pre výsledok úplne funguje. Zvierací kamaráti môžu pôsobiť odrádzavo, keďže pomaly v každom animáku musia byť zvieratá, v tomto prípade je to ale opodstatnené a dáva to zmysel napriek tomu, že sú v podstate archetypálnymi postavami. Technická stránka filmu je na vysokej úrovni. Hoci mimika a detaily tvárí postáv nie sú až tak vysoko, prostredie a jednotlivé časti parku sú pripravené veľmi dôkladne. Isté špecifiká vytvára pre film aj fakt, ž že park, v ktorom sa dievča ocitne, je uzavretý a zničený. Pravdepodobne by ste čakali veľké dobrodružstvo vo fungujúcom a prepracovanom svete, preto som rád, že si film našiel svoju cestu. V animácii, aj významovo, ide do zaujímavého kontrastu park v hlave a park v dome, čo zároveň porovnáva realitu a fantáziu a prízvukuje, že tá naša realita vôbec nemusí byť taká zlá. Viac tu: https://youtu.be/7N2zPbGKj4k ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (7)

  • Brianna Deniski, která propůjčila hlas June, byla vybrána z více jak 1 500 lidí z castingu. (Varan)
  • Práce na tomto projektu trvala 5 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama