Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tele a duši je nekonvenčná lovestory dvoch odlišne zmrzačených ľudí: starnúceho finančného riaditeľa bitúnku a mladej uzavretej kvalitárky mäsa. Obaja hrdinovia, ohromení zistením, že majú rovnaké sny, sa ich postupne pokúšajú spoločne plniť. Ľahko excentrická, taktilná i odťažitá romanca s prvkami každodennej drámy a čiernej komédie sugestívne tematizuje dualitu bdelosti a snenia, beštiality a humanity, duše a tela. Film, ktorý nenásilne spája chladné pozorovanie a nezvyčajnú emocionalitu, ťaží z výraznej vizuálnosti: z precíznych geometrických kompozícií, neokázalého prelínania lyrickosti a brutality, symbolického využitia farieb i sústredenej práce s hercami. (Film Europe)

(viac)

Videá (7)

Trailer 3

Recenzie (160)

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Je to prakticky o tom,že ten svůj stín si musí překročit každý sám.A za povšimnutí stojí že tvůrci natolik trvali na detailu ,že mimo jiných,i oba hlavní aktéři měli rysy těch zvířat do kerých se ve snech převtělovali.Ona velké ,vyděšené oči stále ve střehu a on s tím chlupatým obličejem...jen mu chyběly parohy já jsem si to mimoděk představila a byla jsem ohromená.I celkové povahově byl v kolektivu dominantní... film pro mě byl příjemný zážitek a kvituju še se na něj můžu podívat ještě jednou ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Maďarský film sa pochlapil. V prostredí moderného bitúnku natočili krehký príbeh dvoch ľudí, ktorí túžia po vlastnej zmene a nevedia ako na to. Starnúci šéf s chromou rukou má už dosť búrlivého života v mladosti a mladá kvalitárka mäsa, trpiaca sociálnym defektom rozohrali jemno humornú drámu, na ktorú je radosť pozerať. Záver je až snovo krásny, a prestrihy počas filmu na lesnú zver dotvárajú poetiku krehkého vzťahu. ()

Reklama

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Maďari to vždy na celej čiare vyhrávali v súboji o najbizarnejšiu kinematografiu. Toľko prazvláštnosti, koľko vyprodukovala rovina medzi Szegedom a Miskolcom, to sa vskutku nikde nevidí. Toto je ďalší dôstojný zástupca svojej krajiny pôvodu. Ako sa podarilo natočiť úchvatné zábery vysokej zveri, to naozaj netuším, ale fakt je to výnimočné. Zábery z bitúnka pre zmenu môže vegetariánska lobby použiť na svoju celosvetovú útlocitnú kampaň. Ústredná dvojica je trafená síce málo, ale presne... ()

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

Dosti silný a nečitelný film. Maďarský Romeo a Julie v trochu zvláštním podání, kdy si lidé vlastně nerozumějí, ale milují se i přes to. V mém pohledu jde o docela zvláštní počin, který je docela zdlouhavý. Na konci je nicméně dost silný a propojený. Člověk i myslí na tragický konec, ale toho se vlastně ani nedočkáme. Konec docela dostane i celému filmu v to, že se zdá, že bude konec, ale ono ne a ještě tam nějakých těch deset nebo dvacet minut je. Toto téma lásky je mnohdy silně abstraktní a intimní. Těžké na zpracování, proto ho v celku oceňuji i v tomto konkrétním případě, ale asi mi to moc nezmění pohled na těžkosti samotného filmu. ()

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

S maďarskou tvorbou nemám takmer žiadne skúsenosti, preto ma tento film milo prekvapil. Nesmierne pekne vizuálne aj dialógovo spracovaný o potrebe lásky medzi ľuďmi bez rozdielu veku, či zdravia telesného i duševného. Príznačný názov "O tele a duši" je predovšetkým o rodiacom sa vzťahu vekovo aj zdravotne , nesúrodej dvojice. Filmom sa tiahnu ich spoločné sny, ktoré sa odohrávajú v krásnej zimnej prírode, kde ona je laň a on jeleň. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (14)

  • Pieseň, ktorú počúva Maria (Alexandra Borbély) sa volá "What He Wrote" a nachádza sa na druhom štúdiovom albume britskej speváčky a skladateľky Laury Marlingovej z roku 2010. (Casador)
  • Géza Morcsányi nikdy predtým nehral a v skutočnosti je riaditeľom najväčšieho literárneho vydavateľstva v Maďarsku. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (viac)

Reklama

Reklama