Reklama

Reklama

Beatrice

  • Česko Polibek od Beatrice (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire žije podľa pravidiel. Pracuje ako pôrodná asistentka a svoj život zasvätila službe ostatným. Lenže pôrodnicu, kde pracuje, čoskoro zatvoria. A do toho sa znovu objavuje Béatrice, bývalá milenka jej mŕtveho otca, vrtošivá a sebecká žena, ktorá je jej pravým opakom. (ASFK)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (17)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Drama s mýdlovou zápletkou. Předvídatelnost se dá odpustit svítícím talentem veteránky Catherine Deneuve. Deneuve svou kariéru vybudovala na rolích ekcentrické kohoutice, takže svojí roli může hrát a přitom spát. Film také funguje její souhrou s Catherine Frot. The Midwife zahřeje na srdci, je inteligentní a plný života jak naznačuje francouzský název. Autor scénáře a režisér Provost ukazuje portrét utrápeného, ustaraného a šedivého života. Přinutí vás to o tom přemýšlet. Ve filmu převládá něco krásného a extrémně dívatelného. Až na ty časté porodní scény k nepřečkání. ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Čirou náhodou jsem si dala tenhle film. Už nějakou dobu jsem nekoukla na nic z Francie a chybělo mi to. Polibek od Beatrice se nikam neštval, plynul v klidu, obyčejně, ale přitom se dotknul. Kromě Catherine Deneuve se tam mihla ještě jedna ze starý gardy. Mylene Demongeot, kámoška Fantomase. A teď čtu, že dneska umřela. Odpočívej v pokoji, šik bloncko. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Pán Provost ide na to dobre. (Známy) Príbeh zobrazuje svižne, ani tzv. „prepojovacie“ scény nie sú iba „doplnkom“ a dáva dostatočne veľký priestor pre dvojicu hlavných postáv. Na druhej strane však jednotlivé časti príbehu nie sú dostatočne vypracované (napr. zmena plánu v živote – alias Clairin syn). Film jednoznačne nesie na ramenách (v tomto snímku veľmi presvedčivá a parádna) C. Frot a legendárna C. Deneuve. Jemná a pohodová asistencia od O. Gourmeta. Po prvom videní silné tri hviezdičky. P.S.: Dúfam, že s tým nikoho neurazím, ale obidvaja herečky vypadajú mladšie na svoj vek. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Typický francúzsky melancholický príbeh, ktorý rozpráva o dvoch ženách spojených osudom a o ich špecifickom vzťahu. Sociálna dráma, ktorá síce nevyčnieva z radu, ale pozerá sa na ňu vskutku fajn, pretože je vyobrazená ľudským spôsobom. Obidve Catherine si zaslúžia poctu za skvelé herecké výkony. 60 % ()

Capri2016 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert 2 hviezd francúzskeho filmu Catherine Deneuve a Cathrine Frot. Režisér a scenárista Martin Provost zobrazil mnohé bežné témy života veľmi civilným a mne blízkym spôsobom, ako napríklad starnutie, chorobu, zradu aj odpustenie, lásku, nový život, nechcená modernizácia a komerčnosť okolo nás, ale hlavne užívanie si života staršej dámy Beatrice, ktorá svojou radosťou zo života nakazila aj unavenú ženu stredného veku Claire. Tiež sa mi páčili ako na každom inom francúzskom filme kulisy Parížskeho veľkomesta a predmestia a tiež francúzsky štýl života - pohárik dobrého vínka k jedlu. Kamera filmu bola čarovná, hlavne pri ukážkach záhrady, prírody a pohľadov do diaľky. Ja som si tento tak trochu smutný, ale realistický a normálny príbeh užila a dávam mu 80%. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (1)

  • Catherine Frot během natáčení skutečně asistovala u pěti porodů. (ČSFD)

Reklama

Reklama