Reklama

Reklama

Muž v temnote 2

  • Česko Smrt ve tmě 2 (viac)
Trailer 1

Pokračovanie úspešného hororu sa odohráva niekoľko rokov po násilnom vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v ústraní, kým ho nedobehnú hriechy z minulosti. (Itafilm)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (242)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Na "Dont Breathe 2" som sa tešil už od roku 2018. Dlho to bolo avizované, neustále sa to odsúvalo, no konečne som mal možnosť si film pozrieť v auguste 2021. Nebol som si istý, ako sa to tvorcovia rozhodnú poňať, no myslím si, že snaha o solídne pokračovanie bola. Dopadlo to ale trošku všelijako. Osobne poviem, že film ma bavil, mal dobré momentky, niekoľko super postáv a občas aj dobre zapracovaných maličkostí. No súčasne by som to isté mohol povedať aj o tých negatívnych stránkach. Nevadí mi, že sa slepý muž tentokrát dostane do role antihrdinu. Je to niečo iné a môže to film posunúť do trošku novej roviny. Keď sa dozvieme, ako to celé bolo s jeho "dcérou" prináša to zaujímavý a dobre spracovaný zvrat. A finále je perfektné. Všetko čo by som od neho chcel. Rovnako aj útok na dom slepého muža. Zvládnuté super. Mrzí ma však niekoľko vecí. V prvom rade je mi ľúto, že "Hernandez" je ako postava skoro absolútne nevyužitá. Mohla toho priniesť viac a netrvalo dlho, aby som si ju obľúbil. Rovnako aj na strane zloduchov je postava, ktorá sa mi páčila a tou bol Raul. Nebudem hovoriť ale viac. Je zaujímavé vidieť, že naši zloduchovia chcú dostať "Phoenix" von z domu živú. No potom mi nie je jasné, prečo sa ju pred chvíľou pokúsil jeden z únoscov utopiť v klietke. A ešte jej tam potom strčí aj elektrický kábel. Nejde to tak trošku proti cieľu misie? A nakoľko sa tentokrát slepému mužovi snažia scenáristi dať trošku viac hĺbky, film to dosť spomaľuje. Prečo je pôvodný "Dont Breathelepší film? Pretože má jednoduchý koncept a jednoduché spracovanie. Tu však dostávame celkom komplikovaný príbeh, ktorý je spracovaný trošku tradičnou cestou. A hoci prinesie pár prekvapení, nemá to ten istý efekt, ako atmosféricky nápadnejší prvý film. Ale snaha sa cení a mňa film osobne bavil. Hodnotenie: B ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Původní Smrt ve tmě byl slušný a originální horor, který mě nijak nestrhnul, ale komerčně uspěl. Pokračování jsem považoval za naprosto zbytečný film, ale překvapivě se nejedná o film špatný. Hlavní hrdina je tentokrát za "dobráka" a musí bojovat s agresory, kteří se rozhodli unést mu dceru. Úvod je překvapivě velice dobrý a prvotní naháněčna/schovávaná v domě je skvěle natočená a napínavá. Poté přijde menší zvrat a film se posune o dům dál a stejně tak i napětí a příběh. Ke konci mi to přišlo až zbytečně uspěchané a raději bych si vychutnával krvavou likvidaci protivníku postupně, než prakticky všechny vybít během minuty v jedné místnosti. I tak se však jedná o překvapivě slušný film, který změnil žánr a neurazí. ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Tí, čo videli prvú časť pravdepodobne budú mať problém s náhlou zmenou charakteru hlavnej postavy, no ak si odmyslíme všetko, čo tomu predchádzalo, dvojka funguje ako samostatný film výborne. Don't Breathe 2 disponuje jak napínavými a strhujúcimi scénami, tak stiesnenou, mierne skľúčenou atmosférou, takže ako home invasion/revenge thriller to funguje na jednotku. Okrem toho sa dočkáme taktiež aj niekoľkých drsných vrážd a dramatických momentov, ktoré tomu dodávajú nejakú pridanú hodnotu, takže ide o solídnu záležitosť, ktorá mohla pokojne prekonať jednotku. Problém však nastáva vo chvíli, kedy sa dozvieme o motívoch záporných postáv. Zvrat, ktorý prišiel v druhej polovici nemusel byť samo o sebe zlý, avšak vzhľadom k predchádzajúcemu počínaniu postáv pôsobí veľmi rozpačito a pritiahnuto za vlasy (prečo sa jeden z únoscov pokúsil utopiť dievča v klietke? A prečo museli zbytočne zomrieť dve nevinné bytosti?). V tej chvíli to akosi začne strácať dych a namiesto skvelého napínavého hororu nakoniec pôjde už len o fajn krvavú zábavu, čo je podľa mňa škoda, keďže mohlo ísť o potenciálne najlepší horor roku. Chcel som tomu dať štyri hviezdy aspoň kvôli psíkom, no nakoniec budem musieť zvoliť opatrnejšie tri hviezdy. V konečnom dôsledku tak ide o solídnu záležitosť s niekoľkými suprovými highlightmi, ktorá však miestami stráca dych a disponuje hluchými miestami. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Slepý děda se nám po pěti letech vrátil, a abych se přiznal, nebyl to návrat na který bych se nadšeně těšil. První film jsem totiž ohodnotil velmi vysoko a z pokračování jsem měl velké obavy, protože jsem počítal s těžkým propadem v kvalitě. No, propad tam byl, čekal jsem ale něco mnohem horšího. Děda byl tentokrát méně démonický a ve srovnání s tou přehlídkou zmetků tu byl skoro za Dušína. Příběh na mě působil citelně slabším dojmem, tvůrci se nevyhnuli momentům, v nichž byla logika vyloženě na obtíž, ale dokázali situaci zachraňovat dobře zvládnutou akcí a slušnou hloubkovou kontrolou lidské anatomie. 4*-  P.S. Fakt mě moc bavilo ukládat tuto recenzi/ komentář po každé větě, protože se opět opakovaně zavíralo to vyjebané vyskakovací okno. Omluvte, prosím, mou klačtinu. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pred dvojkou som si zopakoval jednotku a to som nemal robiť. Jednotka má skvelý koncept. Parta sympatických zlodejíčkov vs. ultimatívny zmrd, ktorý je ale slepý. Vďaka tomu to bol celkom rovnocenný súboj a ja som mal komu fandiť. V dvojke je za hrdinu ten zmrd a ja som mu proste nedokázal zabudnúť všetko to svinstvo z jednotky a nemohol som mu fandiť. A to napriek tomu, že chránil roztomilé dievčatko pred ešte nechutnejšími zmrdmi. Ale súboj zmrd vs. dementní zmrdi pre mňa postrádal napätie. Iba som so zvedavosťou sledoval akými spôsobmi ich jedného po druhom likviduje. Technicky to je špičkovo natočené. Gore efektov je tu na môj vkus tak akurát a sú celkom originálne a úmrtia sú vynaliezavé a bolestivé. Potešilo ma aj niekoľko odkazov na jednotku pri akčných scénach. Ale po emocionálnej stránke mi tam všetci pripadali odporní. Tretiu hviezdičku nakoniec tesne udeľujem len vďaka finálnemu vykúpeniu Langovej postavy. Škoda, že to neprišlo aspoň v strede filmu a možno by som mu aj fandil. Ale ak vznikne trojka, tak na to už seriem. Nekonečne naťahovanú sériu založenú len na gore likvidáciách typu Saw, fakt sledovať nepotrebujem. Tento diel pekne spravodlivo zúčtoval so všetkými postavami. A aj psy si napravili svoju povesť. 5/10. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama