Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 2

(séria)
Trailer 2
Dráma / Mysteriózny
USA, 2018, 12 h 38 min (Minutáž: 55–70 min)

Tvorcovia:

Brian Yorkey

Predloha:

Jay Asher (kniha)

Hrajú:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Alisha Boe, Kate Walsh, Brandon Flynn, Christian Navarro, Michele Selene Ang, Ross Butler, Devin Druid, Tommy Dorfman (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Obžaloba školy končí před soudem a při výpovědích studentů vychází najevo znepokojivá tajemství. Claye pronásledují vzpomínky na Hannah. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (77)

erased 

všetky recenzie používateľa

Zbytečné pokračování roku. Takhle roztěkané a od prvního dílu naprosto předvídatelné "zkoumání" rape culture a school shootings si klidně mohlo vystačit s krátkými speciály, a ani ty by s ohledem na málem perfektní první řadu nefungovaly kdovíjak světově. Nedík za zkažení příjemných vzpomínek. Malé dík za duet verzi The Day We Met. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Myslím si, že moja manželka to veľmi trefne povedala, že druhá séria vôbec nebola nutná. A je to skôr pokračovanie keďže prvá séria bola úspešná. A kompletne s tým súhlasím. A hoci sú kritické ohlasy viac negatívne než pozitívne, tak mám pocit, že 13 Reasons Why - season 2" opäť má čo v ponuke. A najviac práve v oblasti postáv. Kým prvá séria nám postavy opísala tak, ako ich vnímala Hannah a mohli pôsobiť viac negatívne než pozitívne, práve druhá séria nám postavy ukazuje viac tak, akí v skutočnosti sú. A niektorí vedia skutočne prekvapiť. Či už v pozitívnom alebo negatívnom zmysle. A tým, že dostávajú viac priestor, tak to nie je všetko iba o Clayovi a Hannah. Ale venujeme sa viac Jessice, Alexovi, Justinovi, Zachovi a všetci sa ukazujú ako zaujímavé postavy. So svojimi vlastnými príbehmi, ktoré sme ešte nevedeli, vlastnými problémami, vlastnými emóciami a vedia veľmi dobre ukázať, že vo všetkom je viac. Lebo v prvej sérii sme mali možnosť vidieť pravdu len jednými očami. Kevin Porter je podľa mňa v tejto sérii absolútne vynikajúci. A niektoré jeho slová a scénky sa človeku zaryjú pod kožu. Záver série opäť skvelý. Záleží síce od toho, aký máte vzťah k postavám, no pokiaľ ich máte radi tak ako ja, verím, že vás to uspokojí a nadchne. Za mňa hovorím áno. Možno by sme sa mohli o niektorých dozvedieť trošku viac, no na druhú stranu mám pocit, že sa sústredia na tých, na ktorých je potrebné sa sústrediť. A nepreháňajú to nejako moc a dávajú každému dostatok priestoru. Ak ste chceli vidieť pokračovanie série, myslím si, že budete spokojní. Dokonca by som si vedel predstaviť aj tretiu sériu. Koniec koncov, stále sa to má kam posunúť. A otvára to zaujímavé témy. Nie tak silné a devastujúce ako bola prvá séria, ale stále dobrým seriálom, na ktorý som sa rád pozeral Hodnotenie: A- ()

Reklama

Esgalnor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hned po zhlédnutí jsem sem hodil nadšený komentář a pětihvězdičkovou pálku pro druhou sérii. V řádu několika dní jsem však ale vystřízlivěl. Jednotlivé epizody fungují skvěle jako celek a průměr všech hodnocení by na těch 5 hvězd vyšel, jenomže jako celek má série strašně velké množství plot holes, na které si časem vzpomenete, a na které se v následující epizodě prostě zapomnělo. Druhá série ale zvládá skvěle pracovat s originálními postavami a dost tak cílí na fanoušky první série, kterým dokázaly přirůst k srdci, hlavně poslední díl je de facto kromě závěru jenom pro ně. A protože mně přijdou skvěle napsané a dosti reálné (pominu, že v obsazení není nikdo pod 21), tady chybu nevidím. Jenže ve snaze být místy strašně mysteriózní a napínavá, druhá série dělá hrozné logické přešlapy, ať už v občasném jednání jednotlivých postav nebo samotných situacích, které se v seriálu objeví. Clay je navíc hrozně mizerná hlavní postava, logicky se pozornost decentralizuje z Hanny na něj a ačkoliv je Minnette fajn, postrádá dostatečné charisma, aby zvládl utáhnout takhle fádní charakter. Tvůrci jako by zapomněli, v čem první řada fungovala nejlépe - když byla "jen" silným a emotivním teen dramatem. Přesto dojde na pár skvělých a možná i jednu nejlepší epizodu seriálu, jenomže jako celek to už nevyznívá tak silně jako první série. Ale mohlo to být horší, navázat mohlo dopadnout mnohem křečovitěji. Jít do třetí série bude ale hodně těžké, hodně štěstí. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nemôžem sa zbaviť dojmu, že posledná epizóda druhej série mala nadväzovať na poslednú epizódu tej prvej, a tých dvanásť častí medzi bola len vata. Malým plusom pre tvorcov je, že sa viacmenej vyhli klasickému problému zbytočných seriálových sequelov: obsadzovaniu nových, nezmyselných postáv. Zopár ich tu síce je, ale nijak vážne deju neškodia. Škodia mu staré postavy a zlý, zlý nápad meniť príbeh originálu. Že mala Hannah nejaký vzťah s niektorým športovcom... ok a čo, dej to i tak neposúva a prerod onej postavy by sa udial aj bez toho. Samotná postava Hannah a jej “duch” dej neposúvajú, práve naopak a za 13 hodín dostane význam (opodstatnenie, či aspoň logiku) asi v dvoch scénach. Hrabanie sa v jej minulosti má význam presne v nula scénach. Herci a hlavné postavy predovšetkým, pravdepodobne už všetko ukázali v prvej sérii a miestami si nevedia dať rady jak s emóciami, tak s charaktermi ako takými, čo napr u Claya dopadlo opakovaním dvoch a troch rôznych smutných výrazov, na zahranie všetkého. Malým ospravedlnením nech preňho bude, že všetky emócie a zvraty druhej série sú len opakovaním prvej. Také to násilné dojenie. Nemalo to vzniknúť. Nielen, že to vzniklo zbytočne, ono to miestami vynikajúcemu originálu ešte ubližuje. Ak v tých trinástich epizódach mal niekto čo povedať, tak asi len Bryce, a nakoniec sa z nich ukázal ako najlepší herec. Soundtrack (možno repetitívny) stále pecka. ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Patřím mezi ty diváky, kterým bohatě stačila první série, ale zvědavost mi opět nedala a musela jsem si pustit, co se bude dít dál. A jsem ráda, že mám tuhle vlastnost. Druhá série se mi líbila asi stejně jako první, ale opět jsem musela počkat několik epizod, abych kvalitu docenila. Jsem ráda, že se celou dobu drží formát, co díl, to jedna osoba. Nyní ne z pásky, ale na lavici svědků. Veškerý vývoj postav, kdy se dozvídáte trochu víc, než jen pohled ze strany Hannah je skvělý a prostě musíte sympatizovat úplně se všemi, tedy až na násilníka, že? U mě má největší sympatie Alex!! Celkově příběh zabývající se docela aktuálním problémem na amerických školách a snaha tvůrců seriálem pomoc, mi prostě není cizí. Takže nebudu lhát, další řada zase přitáhne moji zvědavost :o) ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama