Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Volá sa Daphne, má 31 rokov, je Londýnčanka. Je krásna, šikovná a nádejná šéfkuchárka. Rušné dni, hektické noci, priatelia, milenci – to všetko sú vítané rozptýlenia popri neustálom a plazivom pocite, že jej život sa nejako zasekol. Nie je schopná nadviazať dlhodobý vzťah, má sebadeštruktívne sklony a  tendenciu riešiť  problémy alkoholom. Po sérii nečakaných udalostí sa pád na úplné dno rýchlo blíži. Dokáže sa od neho Daphne odraziť a zmeniť svoj život? (Film Europe)

(viac)

Videá (13)

Trailer 1

Recenzie (8)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tento štýl britského humoru mi akosi nesedí a človek musí mať ozaj špecifické požiadavky, aby sa mu tento film zapáčil. Pointa síce zaujímavá a aj nakrútené to bolo relatívne s citom, ale problém je, že som sa z väčšej časti nudil a dejovo sa to nejako výrazne neposúvalo a vyústilo to do veľmi jednoduchého a rozvláčneho konca. 45 % ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Každý by podle mě měl znát nějakou takovou zrzavou holku, jako je Daphne. Ta jejich živelnost. To je něco, co se nedá snad s nikým jiným zaměnit. A myslím si, že umí kde koho probudit k životu. Daphne je totiž živel, londýnský živel. Navíc hrající ho perfektní Emily Beecham, která pro tu roli doslova žije. Jen je to příběhově vlastně takové běžné. Nijak převratné. Pokud to ale přijmete, nebudete tímto britským dramatem zklamáni. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mensinga a Burns na to idú z toho obtiažnejšieho konca. Predstavujú nám postavu, s ktorou málokto bude sympatizovať a dosť ťažko sa podľa toho, čo vidíme na plátne, dajú pochopiť jej vnútorné pochody. Nakoniec ale z filmu po jeho pointe vyplynie, o čo tvorcom išlo a až sa zdá, že by Daphne mohla dostať o niečo optimistickejšie ladený sequel, kde by sme sledovali, ako sa z daných udalostí vnútorne posunula ďalej alebo vnútornie na vyššiu úroveň. Iste ide aj o reflexiu súčasných stratených tridsiatnikov hľadajúcich východisko napríklad v alkohole, drogách či nezáväznom sexe. Každý ale niekde vnútri chápe, že von z bludného kruhu vedú iné cestičky. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Film je podľa mňa výborne napísaný, zahraný a nakrútený, avšak kvôli arogancii a chladu, ktorý z hlavnej hrdninky vyžaroval, sa cez tri hviezdičky jednoducho nedostanem. Dokonca možno vyvstane na mieste i otázka, že prečo niekto mal zámer točiť film o mladej babe, ktorá ked' si vyžere, tak sa chová ako afektovaná p!£4 ! Bohužiaľ, takých, akou bola Daphne, možno stretnúť po jedenástej večer, každú sobotu v meste, v Anglicku na tisíce. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Tento syndróm britskej hrdzavej líšky je pomerne dobre známy: za triezva si o sebe myslí, že je kráľovná vesmíru, opovrhuje všetkými úbohými mužmi a ženami vôkol seba, je vysoko intelektuálna a dôvtipná (táto dokonca číta vo voľnom čase Slavoja Žižeka). Potom sa v piatok a sobotu naleje až do stavu kaša-malta a rozhodí nohy prvému niktošovi, čo je nablízku, černošskému vyhadzovačovi či litovskému údržbárovi. Tento film teda beriem len ako popisný dokument z každodenného života. Štyri hviezdy sú za hlavnú predstaviteľku, ktorá má charizmy na rozdávanie. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama