Reklama

Reklama

Nepríjemná pravda 2

  • Česko Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desaťročie po tom, ako Nepríjemná pravda priniesla klimatickú krízu do centra pospolitej kultúry, prichádza jej strhujúce a vzrušujúce pokračovanie, ktoré ukazuje, ako blízko v skutočnosti sme ku skutočnej energetickej revolúcii. Bývalý viceprezident Al Gore pokračuje vo svojom neúnavnom boji, cestuje po svete, trénuje armádu klimatických bojovníkov a vplýva na medzinárodnú klimatologickú politiku. Kamery ho sledujú v zákulisí, v súkromných aj verejných situáciách, vo vtipných aj v bolestných chvíľach, kým on nasleduje inšpiratívnu myšlienku, že v stávke nikdy nebolo toľko a že riziká klimatických zmien možno zdolať ľudskou dômyselnosťou a zanietením. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (8)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Co říct. Al Gore má rád planetu Zemi skoro stejně tak jako sám sebe a věnuje v tomhle filmu energii na propagaci obojího. Místy je to úžasně vlezlé, dokonale hrající na emoce. Jako agitka funkční, na druhou stranu - Gore už je natolik zprofanovaný, že těžko říct, jestli ještě může někoho přesvědčit. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Musím dať plných päť hviezd. Nie je to ani štýlom, akým bol tento dokument natočený, ale hlavne tým silným odkazom. Al Gore je jednoducho človek, ktorého v mnohom možno obdivovať a aj keď tento film bol istou reklamou jeho hnutiu, budiž, zaslúži si to. Bol a je jedným z mála ľudí, ktorí v oblasti klimatických zmien spravili najviac roboty a aj jeho pomocou sa už začínajú ukazovať prvé výsledky. A je len na ľuďoch, aby politickí analfabeti typu Trump dostávali čo najmenej priestoru a aby sa konečne začalo v zásadných veciach jednať. Nastal čas na nezvratné zmeny. 90 % ()

Reklama

Krnac 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ čo prvý diel bola viac menej prezentácia dát a náhľad do diania klimatickej krízy 80.-00. roky, dvojka je skôr túra po svete a ukážka čo sa od odvysielania prvého dielu stalo. Odporúčam vidieť najprv 1. diel pre dostanie sa do obrazu. Vrámci predania správy určite pokrok vpred čomu pomohlo zvýšenie počtu praktických ukážok zo sveta a toho že už to on sám berie emocionálne čo si myslím dokumentu pomohlo. Čo mi stále vadí že on sám to stále berie dosť jednostranne keďže vieme že čisto na solárnu energiu a veternú nejde poháňať nič čo je vo vnútrozemí a mimo púšte, teda ak nechcete dokaličiť veterné prúdy v krajine alebo národné parky. Nebolo tu zmienené jadro, vodík, šetrné spaľovanie metánu a podobné veci. Takže odporcom tejto témy stále necháva diery cez ktoré ide dokument kritizovať. AI Gore to myslí dobre a dokument podáva posolstvo založené na tom čo on videl ale vrámci energetiky by si mal nechať veci vysvetliť. ()

Tosinek 

všetky recenzie používateľa

Ha, to je poprve co jsem nejaky film videl a ohodnotil jako prvni :-). Podobne jako Before the flood je to hlavne o sebe prezentaci. A na druhem miste o globalnim oteplovani. Akorat se podobne dokumenty nemuzou shodnout, jestli za to muzou kravy nebo topeni. Tezko nicmene odmitat fakt, ze se svet nemeni (neotepluje). Cely film je o Gorove "I told you", a az v zaverecnych titulkach vyzve lid, aby volili lepsi politiky (nez Trumpa, ktery mu to vsechno zhatil). ()

Joshua2121 

všetky recenzie používateľa

Keď sa rozhodneš svoju moc využiť v prospech celej spoločnosti. Al Gore, bývalý Vice prezident USA, opäť opisuje narastajúci problém globálneho otepľovania, ktorý skvele zhrnul už v prvom diely a po 10 rokoch potvrdzuje svoje predpovede. Prvý diel bol skvelý a tento sa stal obohacujúcim doplnkom. DiCapriov - Before The Flood sa mi páčil, no tento ponúka aj konkrétne riešenia a vyzýva obyvateľov celej planéty Zem k uvedomelým rozhodnutiam a činom. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama