Reklama

Reklama

Recenzie (13)

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„Všimla si si, že pri pohľade do lyžičky je svet vždy naopak?“ – „Ale tak to je aj v skutočnosti. Lyžička to možno pochopila ako prvá.“ Mr. Mercedes som si pozrel skôr z nudy a preto, aby som sa presvedčil, že to nebude nič pre mňa. Brendana Gleesona síce považujem za jedného zo svojich najobľúbenejších hercov, ale knižná predloha Stephena Kinga ma svojho času značne znechutila, totálne ma nudila a po dočítaní by som ju vyhodil von z balkóna, keby bola moja a keby som ju nemal len požičanú od kamoša. Takže ma to, že podľa nej vzniká televízna mini-séria, nechávalo, napriek Brendanovi, chladným. Ani len som si nepozrel trailer. V jednu daždivú, pochmúrnu nedeľu, konkrétne deň pred novým školským rokom, 3. 9. 2017, som pred televízor s prosbou o spoluprácu nahnal pani manželku, pozreli sme si to a ja osobne som bol nadšený. Akože nie je to (asi...) budúca ospevovaná pecka, ale je to tvrdé, je to dospelé, je to pomalé a pritom nenudiace. Strašne veľa tomu dáva skvelý Brendan Gleeson ako policajt na dôchodku, ktorý sa postupne začína opúšťať a deň za dňom sa vzďaľovať tomu schopnému a akčnému mužovi, akým kedysi bol. Ale stále „to“ v ňom drieme a preto je nám sympatický. Prekvapivo výborné je i obsadenie vedľajších rolí (kolega Pete, kosič trávnikov Jerome atď.) a čo ma zaskočilo, to je naozaj dosť drsný scenár, ktorý nechodí okolo horúcej kaše a hneď v prvej epizóde nám ponúkne incest, masturbáciu, fotky nahej starej ženy a masovú vraždu 16. ľudí, vrátane batoľaťa. Takže po prvej epizóde som veľmi spokojný a jediné, čoho sa obávam, je to, že sa tvorcom takto vysoko nastavené tempo nepodarí udržať aj nasledujúcich 9 dielov. Potešilo ma tiež to, že napriek obludne temnej zápletke do toho scenáristi dokázali šikovne prepašovať (funkčný!) humor (chémia medzi Hodgesom a Idou). ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dávam zatiaľ prvý počet. Kniha sa mi veľmi páčila a Gleeson je v úlohe Bill Hodgesa uveriteľný a funkčný. Páči sa mi zľahčovanie pomocou sexuchtivej susedky, ale aj samotný fakt, že pri niektorých scénach je seriál odvážny či už v rámci prekračovania tabu, alebo explicitnosti. Som navnadený na ďalšie diely. Spokojnosť. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pred svitaním sa Augie Odenkirk vyberie pred mestskú halu amerického mesta Bridgton, kde sa na jeho obrovské sklamanie postaví už do dlhého radu žiadateľov o prácu. Štátmi lomcuje ekonomická kríza a tak v rade uchádzačov o prácu stojí aj Janice Crayová s bábätkom v náručí. Nad ránom pred čakajúci dav dorazí muž, ktorý sa neskôr preslávi ako Pán Mercedes, pretože autom tejto značky vrazí do davu a zabije...a tu nastáva problém. 16 ľudí. V knižnej predlohe ich bolo 8. Nepochopím, načo bolo dobré navýšenie počtu obetí. Brady neukradol nákladné auto, ale osobné, aj keď sa jednalo o mohutný sedan. Brady ako postava v pilotnom diele zvládnutá výborne, rovnako tak vzťah s jeho matku. Jerome už študuje na škole a nie je iba stredoškolákom, ktorý sa usiluje dostať na univerzitu. Detektív Hodges prehnane agresívny, prehnane často kontaktuje bývalého partnera Petea, pachateľ (áno, zámerne píšem pachateľ, kto čítal knihu pochopí) kontaktoval detektíva na dôchodku listom (Hodges v knihe ma problém ovládať zastaralú Nokiu nieto Iphone - podobne ako samotný Stephen King), Hodges pobehuje po byte s Glockom ako zmyslou zbavený (v zásuvke má mať otcov Smith and Wesson .38 a pchať si ho do úst a zvažovať samovraždu) a určite nežije na tak rušnom predmestí, ako to je vyobrazené v seriály a už vôbec nekomunikuje so svojou nadržanou susedou Idou. Možno bola chyba začať pozerať seriál necelých pár hodín po dočítaní knižnej predlohy Pán Mercedes a potom ako som sa hneď pustil do jeho pokračovania v románe Stratení nájdení ale rozdielov je na môj vkus až príliš veľa a narozdiel od ostatných komentárov ja tvrdím že voľba Brendana Gleesona ako detektíva na dôchodku nebola dobrá. Aby to nebola iba bezbrehá kritika, Brandon počas jazdy v aute počúva pesničku Pet Cementary a zato si autori zaslúžia pochvalu. Ak ste nečítali knihu, príbeh Vás osloví, ak hej, tak nepochopíte ako je možné že po 2 rokoch od udalostí sú na mercedese v sklade dôkazov ešte stále krvavé stopy. Uvidíme ako ďalej, úvod rozpačitý a možno som mal pouvažovať nad dlhšou pauzou medzi dočítaním knihy a začatím sledovania seriálu. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Úvodní vražda mercedesem navnadí, pak se dle očekávání zpomalí a věnuje se pustnoucímu poldovi v důchodě v podání sympoše Brendana, načež se opět přihlásí vrah, vkrade se nám tam jeden incest a důchodcovská nabídka sexu... Ale nemůžu říct, že bych nutně musel vidět víc. Poslední dobou mě zajímají mnohem větší divočiny. ()

topi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po prvním díle musím uznat, že takhle jsem si přesně představoval jak Hodgese (vynikající Gleeson), tak i Bredyho a jeho ožralou a uchylnou matku, nebo trávníkáře Jeroma či Hodgesova kolegu Peta. I lokace a Bredyho sklep jsou zobrazeny přesně jako v mé představivosti, když jsem četl knihu. To se málokdy stává. A jedeme hned z kopce! Je to drsné, explicitní a hodně odvážné! Přesně jako v knize! Jsem nažhaven na další díly a postavy! ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama