Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spravedlivý státní zástupce (Thomas Mitchell) se snaží vymýtit kriminalitu a usvědčit gangstery ve svém okrsku. Ďábelský Nick Beal (Ray Milland) mu poskytne materiály k dopadení největšího ganstera, avšak za cenu jeho vlastní duše. Našeptáváním a vydíráním hatí plány tak, aby mezi sebou bojovalo dobro a zlo. Státní zástupce je nakonec zvolen guvernérem a za pomoci svůdné pomocnice (Audrey Totter) se propadá stále více na dno. Za vším stojí Nick Beal. (Libby)

(viac)

Recenzie (7)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak u mna su najlepsie noir filmy Sunset Boulevard a povedzme 3rd man s Wellesom. Tu ale dabelsky Ray Milland sa pomaly vyrovnal rovnako dabelskemu Mitchumovi z filmu Lovcova noc - z Mitchuma mam dodnes zimomriavky, a z Millanda tu tiez. Rezisersky sa John Farrow ukazal asko talent, dialogy, kulisy su vyborne. Audrey Totter bola perfektna, film nema ani kusok nudy, fakt dalsi masakrozne kvalitny film noir, este aj nadhodnotim . 89 % ()

Reklama

Kangax 

všetky recenzie používateľa

Neprávom polozabudnutý mysteriózny noir, v ktorom exceluje Ray Milland v úlohe Lucifera v ľudskej podobe. Ten postupne korumpuje silných a slabých zase využíva vo svoj prospech. Skvelé herecké výkony však podávajú aj vedľajšie postavy, hlavne Audre Totter v úlohe tuláčky a alkoholičky, nasadenej na skorumpovanie kandidáta na nového guvernéra. Atmosféra, vytvorená režisérom Johnom Farrowom je ideálna a scenár priam skvelý. Jeho autorom je Jonathan Latimer, ktorý má na konte aj také vydarené noire ako Glass Key (1942), Nocturne (1946) alebo Veľké hodiny (1948) taktiež s výborným Ray Millandom v hlavnej úlohe. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Toto je jeden z těch důvodů, proč na ty noiry pořád koukám - čas od času bez varování narazím na opravdu zajímavý snímek. Alias Nick Beal má vynikající atmosféru a ďábelského Raye Millanda, který rozehrává opravdu ďábelskou hru. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Ha! Druhý noir v priebehu dvoch dní, kde hrá kľúčovú rolu Biblia :). A "ha!" po druhé: Farrow po "Night Has a Thousand Eyes" (ktorá sa mi však páčila viac) nakrútil ďalší noir s nadprirodzenými prvkami. Áno, myslím, že to môžeme nazvať noirom. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama