Reklama

Reklama

Zem spieva

(relácia)
Hudobný / Súťažný
Slovensko, 2017, 33 x 102-222 min

Réžia:

Peter Núñez

Kamera:

Ivan Plesník

Účinkujú:

Daniel "Sorizzo" Kis (moderátor), Marek Koleno (moderátor), Dominika Morávková-Zeleníková (moderátor), Alžbeta Lukáčová, Barbora Morongová, Lenka Šútorová - Konečná, Vladimír Michalko (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Historicky prvá televízna súťaž predstaví folklórne súbory a skupiny, tanečníkov aj spevákov tradičnej ľudovej hudby zo všetkých kútov Slovenska. Je určená pre všetkých, ktorí prezentujú folklór Slovenska na inej ako profesionálnej úrovni. (STV)

Recenzie (17)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Abych se přiznal, nejsem zrovna fanda do dechovek a lidovek, ale jsem Slezan, nedám na Slezsko dopustit, a kdyby byl u nás podobný pořad vysílán ve stejné kvalitě, dostal by své čtyři hvězdičky. Myslím si totiž, že by se tradice měly udržovat, přestože já osobně nepotřebuji být jejich součástí. Národ, který zapomene na své tradice, může zapomenout i na svůj jazyk a hranice a stát se součástí multikulturní Evropy. Odporná představa. Proto Slovákům tento pořad závidím, i když uznávám, že by mu drobná změna formátu prospěla. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Som velice prekvapený do akého projektu sa pustil Peter Ňunéz. Keď si klinete na jeho profil a kuknete na jeho režisérsku tvorbu, tak je to vskutku poriadna žumpa: "Telentmania", "Farma", "Vtip za stovku", "V siedmom nebi" a ďalšie podobné ohavnosti. Úprimne ma teší, že mu môžem prvý krát prideliť iné hodnotenie ako odpad! Za hudobno súťažnú folklórnu show "Zem spieva", ktorú vysiela slovenská verejno právna televízia, mu dávam tri hviezdičky. Ňunéz zabodoval. Zdá sa, že naozaj má v sebe i kus Slováka. *** ()

Reklama

Ephemeris

všetky recenzie používateľa

"Zachovávať tradície neznamená udržiavať tlejúci popol, ale zapaľovať novú iskru." Znalci tvrdia, že na tak malé územie máme neskutočne rozmanitý folklór. Ja naopak tvrdím, že všetky tie "rozmanité" piesne z celého nášho územia znejú dosť podobne. Vítaným spestrením sú cigáni, ale to je vo výpočte plusov asi tak všetko. ()

YoZo8 

všetky recenzie používateľa

"Veľkolepá folklórna šou" Zem spieva. Len škoda, že nie je ani tak veľkolepá. Veď na tom maličkom pódiu sa sotva zmestí väčší ľudový súbor a to ešte na ňom má aj tancovať. Moderátorská trojica je viac trápna ako vtipná a to ma znervózňovalo už od prvej časti. Porota sa snaží pôsobiť odborne, no tvária sa až príliš sucho, akoby ich to hodnotenie ani veľmi nezaujímalo. Folklór mam veľmi rád a aj tu sa mi niektoré vystúpenia zvlášť pozdávali, no celkovo táto šou nemá potrebnú energiu a humor, ktorými by pritiahli moju pozornosť na každý jeden diel relácie, čo je veľká škoda. Na druhej strane chválim Núňeza, že sa do tejto šou vôbec pustil, lebo takéto niečo na Slovensku chýbalo. Len škoda toho prevedenia. ()

Admirall 

všetky recenzie používateľa

Podobnú reláciu potreboval slovenský divák ako soľ. Myslím, že veľa mladých ľudí začína o folklór prejavovať záujem a takáto platforma im pomôže nájsť si k nemu cestu. Vidieť to na tzv. fake-folk tvorbe v odevnom dizajne, alebo vzniku world music, ktorá tiež kombinuje moderné s ľudovým a archaickým. Dôležité je ale, aby si divák uvedomoval, kde končí "modernosť" a kde začína pravý folklór. Relácia ako napríklad Kapura ukazuje folklór bez prehnanej modernosti, ale o obrazovej pútavosti sa nedá hovoriť. Zem spieva má zaujímavý vizuál a preberá koncept talentových show, na ktoré sme boli zvyknutí ako diváci z iných relácií a tým pádom nepôsobí nejako rušivo. Projekt hodnotím veľmi pozitívne a teším sa na ďalšie kolá. Ešte dodám, že po prečítaní komnetárov musím nesúhlasiť s názormi ako má Ephemeris. Keď si nájdete čas pustite si terchovskú muziku, pustite si goralov, pustite si rusínov, horehron alebo podpoľanie a ak budete mať pocit, že tie piesne znejú rovnako tak potom asi vaše EQ nebude moc vysoké... ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama